matey18 je napisal/-a:Na BKS strani piše za kredite "znesek odobrenega kredita je odvisen od višine vaše neto plače ali pokojnine"
Si pa v isti zagati kot jst nikjer ne dobim kredita tudi 15k sicer za ureditev stanovanja imam pa 710 neto. Povsod mi naračunajo tam cca. 8k
Če kdo kaj ve se tut jst priporočam za info kje dobit da ti gledajo celotne prihodke oz da se da dobit tolk potrošniškega kredita oz gotovinskega
MaReX93 je napisal/-a:Zdravo!
Kje se da dobiti kredit, oz. kje majo ugodne možnosti za kredit. Namreč sem kreditno sposoben in mam šiht za nedoločen čas. Pri SKB banki so mi rekli da glede na neto plače lahko dobim največ 7000€. Jaz pa bi rad tam okrog 15.000€ Neto plače imam 660€
Je kje kaka banka ki ne gleda na neto? ali pač?
hvala za odgovore.
lp, Mario
enaguma je napisal/-a:kaj ce bi na isti dan na dveh bankah oddal vse papirje za odobritev kredita, mogoce bi ti na obeh kredit odobril in mas dva kredita po 7k.
adis je napisal/-a:vidim, da je kar nekaj finančnih ekspertov na portalu ( pa nočem nikogar žalit)....
skratka sem v finančnih vodah in moj prvi nasvet je: za kakšno leto ali dve odloži nakup in si ustvari rezervo, ki jo boš potem v kombinaciji z "kreditom" tudi počrpal za nakup vozila.
druga možnost v kolikor kredit ne gre zneskovno "skozi" si omisli leasing, tam so pogoji malo drugačni oz so bolj fleksibilni, ker se upošteva celotni priliv na osebni račun.
na hitro bi pri leasingu prišel na znesek nekje 12-13.000 eur, seveda zopet odvisno od dobe financiranja ter starosti vozila, ki ne sme biti starejše od 12 let ob izteku financiranja, financiranje je lahko maksimalno 8 let.
glede tujih bank pa nebi komentiral ker bi bilo potrebno pogledati "splošne pogoje" kar pa jih večina ( beri: stranke) niti ne preberejo...
MaReX93 je napisal/-a:Glede liesinga, sem že imel 2 leti. Ampak to ni to. Avto ni tvoj + zavarovanje moraš imeti kasko polna izbira, in tu vse stane. Res da je liesing lažje dobit. Ampak ni to to.
Glede kredita bom premislil, če ne bo mogoče dobiti zneska kot si ga želim, potem bom pač vzel cenejše vozilo. Edino če varčujem, pa si čez kako leto umislim kredit dosti manjši.
nevem, nevem. Še "tuhtam"
Po forumu brska: alexwell, Google Adsense [Bot] in 16 gostov