Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Kraj: Ljutomer

Kredit

Napisal/-a MaReX93 Pe okt 11, 2013 3:32 pm

Zdravo!

Kje se da dobiti kredit, oz. kje majo ugodne možnosti za kredit. Namreč sem kreditno sposoben in mam šiht za nedoločen čas. Pri SKB banki so mi rekli da glede na neto plače lahko dobim največ 7000€. Jaz pa bi rad tam okrog 15.000€ Neto plače imam 660€
Je kje kaka banka ki ne gleda na neto? ali pač?

hvala za odgovore.

lp, Mario

Uporabniški avatar
IgorMM
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Kredit

Napisal/-a IgorMM Pe okt 11, 2013 3:36 pm

bks gleda prilive v celoti, sparkasse tudi samo tukaj potrebujes poroka.

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Pe okt 11, 2013 4:22 pm

vse prilive gledajo ponavadi če jemlješ stanovanjski kredit.
takrat bi ti upoštevali še malco, prevoz, stimulacijo, druge redne prilive.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Pe okt 11, 2013 5:03 pm

Na BKS strani piše za kredite "znesek odobrenega kredita je odvisen od višine vaše neto plače ali pokojnine"
Si pa v isti zagati kot jst nikjer ne dobim kredita tudi 15k sicer za ureditev stanovanja imam pa 710 neto. Povsod mi naračunajo tam cca. 8k
Če kdo kaj ve se tut jst priporočam za info kje dobit da ti gledajo celotne prihodke oz da se da dobit tolk potrošniškega kredita oz gotovinskega

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Pe okt 11, 2013 5:51 pm

ena ideja mau tko... ne me cist resno jemat
kaj ce bi na isti dan na dveh bankah oddal vse papirje za odobritev kredita, mogoce bi ti na obeh kredit odobril in mas dva kredita po 7k.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Pe okt 11, 2013 5:54 pm

matey18 je napisal/-a:Na BKS strani piše za kredite "znesek odobrenega kredita je odvisen od višine vaše neto plače ali pokojnine"
Si pa v isti zagati kot jst nikjer ne dobim kredita tudi 15k sicer za ureditev stanovanja imam pa 710 neto. Povsod mi naračunajo tam cca. 8k
Če kdo kaj ve se tut jst priporočam za info kje dobit da ti gledajo celotne prihodke oz da se da dobit tolk potrošniškega kredita oz gotovinskega

Ne gledat to kar piše. Pojdi tja in se pozanimaj o možnostih. Sem prepričan, da boste našli rešitev. Priporočam tudi obisk Sparkasse.

lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 Pe okt 11, 2013 6:11 pm

hvala se bom pozanimal. Kaj pa avstrijske banke? ima gdo izkušnje od tam? Baje se da dobit velik kredit, brez nekih kompliciranj.

Sicer pa ja, zdaj komaj opažam, zakaj si mlade družine nemorejo privoščit niti lastnega doma.. :roll:

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Pe okt 11, 2013 6:37 pm

avstrijske banke baje manj komplicitrajo, imajo pa v pogodbah tut lahko kaksne "bonbončke"; recimo vsakic k zamudis z plačilom obroka se ti obrestna mera lahko dvigne, se pravi da vrneš še več... ipd

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 Pe okt 11, 2013 7:08 pm

aha, stem se strinjam :) pač se zavežem da treba redno vračat.
Poznaš to banko? maš kaki link kontakt? kako do banke pristopiti, kako vprašati? hvala

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe okt 11, 2013 7:20 pm

Pri nas na kmetiji smo dobil 20.000 evrov brez težav a se je že vse vrnil. Ko pa je brat hotel dobit pa ista cifra 8000 evrov za gradnjo hišo :lol: :D :roll:

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Pe okt 11, 2013 9:40 pm

ne bom banke imenoval po imenu, hotel sem te samo opozoriti na to da dobro preberi pogodbo.
Na tvojem mestu bi šel na Bks banko v Lj so nasproti WTCja, ter na Sber bank al neki tazga in na sparkase. Te banke naj bi bile najbolj fleksibilne, al kako bi se temu reklo. Sumljih posojilodajalcev in raznih posrednikov se pa izogni.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar So okt 12, 2013 9:12 am

MaReX93 je napisal/-a:Zdravo!

Kje se da dobiti kredit, oz. kje majo ugodne možnosti za kredit. Namreč sem kreditno sposoben in mam šiht za nedoločen čas. Pri SKB banki so mi rekli da glede na neto plače lahko dobim največ 7000€. Jaz pa bi rad tam okrog 15.000€ Neto plače imam 660€
Je kje kaka banka ki ne gleda na neto? ali pač?

hvala za odgovore.

lp, Mario

če potrebuješ kredit za stanovanje, hišo, ipd, pridobi poroka oziroma hipoteko in bo veliko lažje.
če pa potrebuješ kredit za avto - pozabi, ker je škoda, da boš precej let delal samo za avto, avto bo itak zgubljal na ceni, pa še servisi... ti pa če potrebuješ 15000, ga boš v vsakem primeru vrnil precej več kot 15000 .... premisli

hvala bogu, da imaš službo ampak žal je tvoja plača prenizka, da si trenutno v tej državi prevzameš zelo velik kredit (dejansko bi ti moral dve leti delati samo za kredit in nič živeti). Drugo leto ne bo lažje
ampak bo težje... resno razmisli še o kakšni drugi možnosti zaslužka..

lp

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 So okt 12, 2013 4:22 pm

hvala za razmislek

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po okt 14, 2013 7:35 am

enaguma je napisal/-a:kaj ce bi na isti dan na dveh bankah oddal vse papirje za odobritev kredita, mogoce bi ti na obeh kredit odobril in mas dva kredita po 7k.

Ne bo šlo ker imajo banke vpogled v SISBON kjer se vidi koliko imaš kreditov, poleg tega ti mora ponavadi delodajalec napisati koliko imaš drugje obveznosti, in ko boš prinesel dokument druge banke bodo 100% gor napisali da so že izpolnili vlogo za drugo banko par dni nazaj ipd.

Če kupuješ avto, imaš pač eno rešitev in to je Leasing, čeprav na takšen neto lahko verjetno kar pozabiš na takšen znesek in brez drugih zavarovanj (poroštvo npr. oz. kreditno sposobnega poroka)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po okt 14, 2013 10:16 am

vidim, da je kar nekaj finančnih ekspertov na portalu ( pa nočem nikogar žalit)....

skratka sem v finančnih vodah in moj prvi nasvet je: za kakšno leto ali dve odloži nakup in si ustvari rezervo, ki jo boš potem v kombinaciji z "kreditom" tudi počrpal za nakup vozila.

druga možnost v kolikor kredit ne gre zneskovno "skozi" si omisli leasing, tam so pogoji malo drugačni oz so bolj fleksibilni, ker se upošteva celotni priliv na osebni račun.

na hitro bi pri leasingu prišel na znesek nekje 12-13.000 eur, seveda zopet odvisno od dobe financiranja ter starosti vozila, ki ne sme biti starejše od 12 let ob izteku financiranja, financiranje je lahko maksimalno 8 let.

glede tujih bank pa nebi komentiral ker bi bilo potrebno pogledati "splošne pogoje" kar pa jih večina ( beri: stranke) niti ne preberejo...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po okt 14, 2013 11:18 am

adis je napisal/-a:vidim, da je kar nekaj finančnih ekspertov na portalu ( pa nočem nikogar žalit)....

skratka sem v finančnih vodah in moj prvi nasvet je: za kakšno leto ali dve odloži nakup in si ustvari rezervo, ki jo boš potem v kombinaciji z "kreditom" tudi počrpal za nakup vozila.

druga možnost v kolikor kredit ne gre zneskovno "skozi" si omisli leasing, tam so pogoji malo drugačni oz so bolj fleksibilni, ker se upošteva celotni priliv na osebni račun.

na hitro bi pri leasingu prišel na znesek nekje 12-13.000 eur, seveda zopet odvisno od dobe financiranja ter starosti vozila, ki ne sme biti starejše od 12 let ob izteku financiranja, financiranje je lahko maksimalno 8 let.

glede tujih bank pa nebi komentiral ker bi bilo potrebno pogledati "splošne pogoje" kar pa jih večina ( beri: stranke) niti ne preberejo...

x2
Mogoče bi še dodal, da glede leasingov so pri nakupih sicer novih vozil zadnje čase(V raznih AKCIJAH) precej radodarni, samo da kupiš avto ti dajo brez obresti in brez stroškov, kar po domače pomeni, da plačaš avto kot je na ceniku in ne še dodatnih 3kEUR obresti v kakih 5ih letih...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Napisal/-a MaReX93 Po okt 14, 2013 5:20 pm

Glede liesinga, sem že imel 2 leti. Ampak to ni to. Avto ni tvoj + zavarovanje moraš imeti kasko polna izbira, in tu vse stane. Res da je liesing lažje dobit. Ampak ni to to.

Glede kredita bom premislil, če ne bo mogoče dobiti zneska kot si ga želim, potem bom pač vzel cenejše vozilo. Edino če varčujem, pa si čez kako leto umislim kredit dosti manjši.

nevem, nevem. Še "tuhtam" :)

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Po okt 14, 2013 5:54 pm

MaReX93 je napisal/-a:Glede liesinga, sem že imel 2 leti. Ampak to ni to. Avto ni tvoj + zavarovanje moraš imeti kasko polna izbira, in tu vse stane. Res da je liesing lažje dobit. Ampak ni to to.

Glede kredita bom premislil, če ne bo mogoče dobiti zneska kot si ga želim, potem bom pač vzel cenejše vozilo. Edino če varčujem, pa si čez kako leto umislim kredit dosti manjši.

nevem, nevem. Še "tuhtam" :)

Kaj pri kreditu je kaj drugače? Kaj boš ti imel avto vreden 15.000€ pa ga ne boš zavaroval kasko. Vsaj ene tri, štiri leta imaš prav tako kasko.

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Po okt 14, 2013 9:00 pm

ravno ce nimas denarja moras imeti kasko, saj si nemores privosciti nakup drugega vozila (ob predpostavki da je vozilo se nekaj vredno).

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po okt 14, 2013 9:09 pm

OK sem počakal toliko časa da vidim zakaj ti rabiš teh 15 jurjev in sedaj vidim da čisto zares za avto.Pa se ti zdi pametno za tak denar kupit avto pri 660€ plače.Ne bo ne za gume,servise,tudi tankal boš bolj malokrat in vozil še manj.Bog ne daj da kaj ekstra crkne,ker boš za 3 mesece prakiral ali da ga sesuješ po lastni krivdi...Vse to je OK če na mesec še nafušaš vsaj za obrok.sam imam malo višjo plačo ampak mi ne pade na kraj pameti da bi kupil avto za tak denar.Že 5 jurjev mi je dost za nekaj kar bo v treh letih zgubilo vrednost vsaj za pol.Vozim 12 let star avto z 280000 km redno vzdrževan,mehansko v TOP stanju ampak imam za vsak slučaj še vedno plačano asistenco,če slučajno kje kaj hudič vzame...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: alexwell, Google Adsense [Bot] in 16 gostov