Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dirigent
Nov uporabnik

Leon ali Golf

Napisal/-a Dirigent Po okt 14, 2013 6:46 pm

Dober večer! :hi

Zanima me vaše mnenje glede primerjave modelov novega Golf 7 in novega Seat Leona. Osebno sta mi oba avta všeč, vendar je (kolikor vem), čeprav je motor sicer isti, Golf vedno veljal za nekaj več. Leon je nekaj cenejši, a verjetno cena Leona bolj pada kot Golfa? Leon mi ima sicer bol tak "mean look", ne vem pa, kakšni so kaj materiali v notranjosti in vozne lastnosti napram Golfu?

Gledam pa nekaj takega:

Golf - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7705684&show=1

Leon - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7732103&show=1

Vaša mnenja so dobrodošla.

Lep pozdrav! :)

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Re: Leon ali Golf

Napisal/-a Tilen18 Po okt 14, 2013 6:55 pm

vsekakor Leon z full led žarometi

Dirigent
Nov uporabnik

Napisal/-a Dirigent Po okt 14, 2013 9:00 pm

Kolikor sem bral, bi naj imel Leon bolj trdo plastiko notri in naj ne bi bilo takšnega blaženja s strani podvozja kot pri Golfu... :?:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po okt 14, 2013 9:11 pm

Če kupiš Leona si en navaden kmet,sploh če boš nekomu povedal da si zbiral med Golfom in Leonom,ker Golf je pa le Golf.Zame totalno precenjen avto.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Po okt 14, 2013 9:25 pm

čare je napisal/-a:Če kupiš Leona si en navaden kmet,sploh če boš nekomu povedal da si zbiral med Golfom in Leonom,ker Golf je pa le Golf.Zame totalno precenjen avto.

No meni je Leon zunaj precej lepši od Golfa, notranjost mi je pa pri obeh lepa. Nebi pa nikoli kupil Golfa, zaradi te slovenske miselnosti, da je Golf najboljši. Prav tako pa mi je škoda dati tistih par tisočakov v primerjavi s konkurenti.

Sam razmišljam, da bom čez kako leto kupil Seat Leona karavan, tako da se odpravijo začetne napake.

ps. Kaj kdo slučajno ve če bo Seat Leon imel 4x4 pogon tako kot Golf?

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan To okt 15, 2013 12:13 am

Avta sta tam tam. Ampak......... Takoj in brez pomisleka bi se odločil za vozilo, ki ima ODLIČNE ergoActive sedeže :!:

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To okt 15, 2013 6:20 am

čare je napisal/-a:Če kupiš Leona si en navaden kmet,sploh če boš nekomu povedal da si zbiral med Golfom in Leonom,ker Golf je pa le Golf.Zame totalno precenjen avto.

Dejmo čare! :lol:

Dirigent
Nov uporabnik

Napisal/-a Dirigent To okt 15, 2013 6:28 pm

Sarkazm? Sicer ne razumem točno zaradi drugega stavka... kateri da je precenjen, Golf? Kaj bodo drugi mislili mi je vseeno... rad bi se odločil po večini racionalno.

Sicer pa ena stvar, ki me "moti", je ta da ima Leon v celoti LED luči in bi znalo bit popravilo v primeru da crkne dražje kot pa pri ksenonu Golfa, glede na to da ksenonke lahko dobim zastonj. Sicer mi je prodajalec rekel "Te LED bi morale delati celo obdobje kar ga boš imel v lasti oz. 10.000 ur"... zdaj pa ne vem. Mnenje?

Pogovarjal sem se tudi s prodajalcem rabljenih vozil na enem izmed pooblaščenih Seat/VW in je rekel, da bom Leona sigurno težje spravil v promet kasneje kot Golfa zatorej mi prvega odsvetuje.

jordan je napisal/-a:Avta sta tam tam. Ampak......... Takoj in brez pomisleka bi se odločil za vozilo, ki ima ODLIČNE ergoActive sedeže :!:

Vsi nekaj hvalijo te sedeže... kaj so tolko posebni?

LP!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 15, 2013 6:44 pm

Probaj oba in se odloči,glede teh LED luči bi pa tudi jaz precej poštudiral,ker če so res tok oh in sploh in zdržijo čuda cajta naj dajo doživljensko garancijo

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 To okt 15, 2013 7:04 pm

golf je avto za kmete. če pa boš povedal, da si izbiral med golfom in seatom in izbral slednjega pa ti bodo rekli, da si kmet. sedaj se pa odloči :D

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla To okt 15, 2013 7:32 pm

Če bi se odločal za vstopne modele, bi se odločil za Leona. Če pa bi pa imel nekaj denarja, da bi lahko avto nafilu z opremo, potem sigurno golfa. Leona sem sprobal in je zelo vredu avto, le plastika je na nekaterih mestih bolj švoh, sploh zadaj. Med tema dvema, ki si jih podal bi jaz vrjetno izbral golfa, sploh zaradi notranjosti, ki izgelda na višjem nivoju.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul To okt 15, 2013 7:42 pm

Jaz bi se skoraj siguno odločil za Leona.
Je pa res, da je v štartu leon malo cenejši, vendar bi verjetno za golfa, ko ga boš prodajal tudi več dobil za njega, tako, da si potem skoraj na istem.
Probaj oba, pa se odloči kateri ti bolj odgovarja.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To okt 15, 2013 8:25 pm

emozul je napisal/-a:Jaz bi se skoraj siguno odločil za Leona.
Je pa res, da je v štartu leon malo cenejši, vendar bi verjetno za golfa, ko ga boš prodajal tudi več dobil za njega, tako, da si potem skoraj na istem.
Probaj oba, pa se odloči kateri ti bolj odgovarja.

x2. Vstopni model - leon, dobro založen model - golf. Je pa novi leon glede na prejšnjo generacijo v notranjosti precej napredoval, to je res. Še vedno ima glede na golfa bolj ceneno notranjost, recimo sedeži so pri leonu na videz v osnovni izvedbi kot v 20 let staremu golfu. Ne pretiravam.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr okt 16, 2013 7:41 am

Dirigent je napisal/-a:
Zanima me vaše mnenje glede primerjave modelov novega Golf 7 in novega Seat Leona. Osebno sta mi oba avta všeč, vendar je (kolikor vem), čeprav je motor sicer isti, Golf vedno veljal za nekaj več. Leon je nekaj cenejši, a verjetno cena Leona bolj pada kot Golfa? Leon mi ima sicer bol tak "mean look", ne vem pa, kakšni so kaj materiali v notranjosti in vozne lastnosti napram Golfu?

Načeloma ne boš zgrešil z nobenim od obeh modelov, na koncu bo morda odločalo zgolj to, kateri od modelov ti je oblikovno bolj všeč. Tukaj gre za povsem osebne preference. Precej subjektivna ocena je, da deluje Golf v notranjosti malenkost bolj dovršeno, z manj trdih plastičnih delov (vsaj na osrednji konzoli). Vendar pa vsaj pri osnovnejših različicah (Trendline) deluje rahlo dolgočasno, pri Highline opremi pa zna biti komu moteč klavirski lak. Oprema Highline se hvali s sedeži, ki imajo na osrednjem delu alcantaro (izjemno prijeten umeten material, odličen za čiščenje), česar ni moč dobiti pri Leonu. A je tudi Leon izjemno napredoval napram zadnji generaciji, o kakšnih "čričkih" pri testnem primerku ni bilo ne duha ne sluha (pri prejšnji generaciji je škripalo že pri povsem novem avtu!). Vendar pa je imela prejšnja generacija, vsaj za moje okuse, že v osnovi boljše sprednje sedeže. Ergonomija je pri obeh modelih izvrstna, Golfu zamerim zgolj za malenkost preveč gumbov na volanskem obroču, a ima po drugi strani možnost večjega osrednjega toucscreen zaslona (katerega ni moč dobiti pri Leonu).

Leon je pri zadnji generaciji izjemno napredoval in vsaj po prvih občutkih v vožnji ni nekih razlik z Golfom. Če imaš možnost, pogleduj po močnejšem TDI motorju, s 150 KM, ki deluje izjemno suvereno. Golf se hvali z (sicer doplačilnim) prilagodljivim podvozjem DCC (http://www.volkswagen.si/ve_o_volkswagn ... dvozja_dcc), ki se v praksi dejansko odlično izkaže!

Dirigent je napisal/-a:
<a class="xClaimClass" target="_blank" id="xClaimOglasId-209759-4" style="">Gledam</a> pa nekaj takega:

Golf - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7705684&show=1

Leon - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7732103&show=1

Na tvojem mestu NE bi pogledoval k testnim primerkom. Za dano ceno je dandanes moč pogledovati k novim modelom (poglej, kaj imajo trgovci na zalogi) ter se eventuelno odreči kakšnemu kosu opreme, ki ni najnujnejši. Sam se sicer nikakor ne bi odpovedal ksenonu oz. LED lučem (kako bo z njimi na dolgi rok pri Leonu, pa je zaenkrat še težko reči).

matejxx je napisal/-a:
ps. Kaj kdo slučajno ve če bo Seat Leon imel 4x4 pogon tako kot Golf?

Načeloma naj bi se 4x4 pogon pojavil pri karavanski različici ST, ki naj bi vsaj deloma nadomestil dosedanjega Freetracka (do prihoda Seatovega kompaktnega SUV).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr okt 16, 2013 8:21 am

Jaz sploh ne bi delal znanosti - vzel bi Leona iz treh preprostih razlogov: 1. Leon je cenejši 2. Leon je oblikovno veliko lepši 3. Golf ima še vedno prizvok gastarbajterskega tanka ;)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Sr okt 16, 2013 8:46 am

Golf :D

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr okt 16, 2013 12:15 pm

Med Leonom in Golfom bi izbral A4.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr okt 16, 2013 12:18 pm

hippo je napisal/-a:Med Leonom in Golfom bi izbral A4.

Za isto ceno?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr okt 16, 2013 12:39 pm

Ja, pa izkašljal kar nekaj tisoč evrčkov zraven...
Jaz sem bil dve leti nazaj v dilemi : Leon FR, Golf GTD ali Octavia RS Combi. Vzel sem zadnjo. Leon je bi takrat sicer bistveno cenejši, vendar bi za tako notranjost moral biti še kakih 5k cenejši :roll: . (od takrat so se zelo popravili). Golf GTD in Octavia RS sta bila tam-tam s ceno, motorizacija identična, oprema zelo podobna. V smer Octavie Combi RS je v bistvu prevagala prostornost ter splošna uporabnost pri dveh otrocih.... precej močen argument tudi to, da je Golf pač Golf :twisted:

Tudi pri aktualnih modelih bi se odločil enako, če moram izbirat samo pri dveh iz naslova teme, pa kot sem že napisal - Leon.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr okt 16, 2013 2:14 pm

chan je napisal/-a:

Za isto ceno?

Raje rabljenega A4 kot novega golfa za isti denar. To je moje osebno mišljenje...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov