Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
maserati
Nov uporabnik

Novi VW Touran 1.2T motor

Napisal/-a maserati To okt 22, 2013 1:02 pm

Zdravo.

Zanima me kakšni so 1.2T(105KM) v novih Touranih. So z njimi še vedno kakšne težave?

Hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Novi VW Touran 1.2T motor

Napisal/-a sašo5 To okt 22, 2013 7:12 pm

maserati je napisal/-a:Zdravo.

Zanima me kakšni so 1.2T(105KM) v novih Touranih. So z njimi še vedno kakšne težave?

Hvala za pomoč.

relativna stvar_težave namreč, lahko se pojavijo kmalu, lahko po 200.000+ t.km

Osebno bi se pa tega motorja v tem vozilu izognil, pogojno dober za Golfa, super za Polota......tukaj (moje mnenje)fulam nikoli :mrgreen: ) pa je 1,6 tdi 105KM tista najnižja opcija, ki je relevantna za tak avto, pa ne glede, tusi če samo 10.000km na leto delaš...
- če ne drugega, prodal se bo "kot keks" kdaj koli se boš odločil za to

PS. na forumu maš uporabnika, ki je dolgo časa (in to nekajkrat zapovrstjo) na net dajal Turana 1.4 122 KM nabitega z opremo, očuvanega kot iz salona, mimimalni kilometri.....da ne pišem dalje - vse jsno

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To okt 22, 2013 8:17 pm

sašo5 je napisal/-a:
PS. na forumu maš uporabnika, ki je dolgo časa (in to nekajkrat zapovrstjo) na net dajal Turana 1.4 122 KM nabitega z opremo, očuvanega kot iz salona, mimimalni kilometri.....da ne pišem dalje - vse jsno

Tourana ni z 122 km, ampak z 105, 140, 170 km ce govorimo o bencincih.

Ne vem pa kaj si hotel povedat s tem da sem prodajal Tourana?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To okt 22, 2013 8:28 pm

maserati je napisal/-a:Zdravo.

Hvala za pomoč.

Novi 1.2TSI naj bi imel odpravljene težave ki so pestile prvo generacijo tega motorja (nezanesljiva veriga in podložke na turbinah). Sem pa mnenja da v Touranu tak motor ne bo dovolj zmogljiv. Doma je Golf VI s takim motorjem, pa je tako motoriziran avtomobil sicer prijeten za vožnjo, vendar v dnevni uporabi nima kaj dosti rezerve več. Kako se tak motor obnese v precej večjem, predvsem pa dinamično precej neugodnem Touranu lahko le ugibam. Sem pa prepričan, da bo treba tako motoriziranega Tourana precej priganjati da bo sledil prometnim tokom. V takem režimu vožnje pa žal TSI hitro postane požrešen, obenem pa ne bo nudil kaj dosti vozne dinamike.

Osebno bi potem razmislil o doplačilu za DSG menjalnik, ki bi z dodatno prestavo znal malce omiliti podhranjenost motorja, ampak tu se potem srečamo z dilemo, ali doplačati tistega tisočaka za močnejši motor ali precej več za DSG.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack To okt 22, 2013 8:32 pm

Zakaj pa so šli pri novem Golfu nazaj na jermen, če so odpravili težave z verigo? Nekaj ne štima tukaj.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To okt 22, 2013 8:35 pm

Če ni denarja za močnejši motor, raje poglej k konkurenci, ker drugače se boš vozil s podhranjenim avtom, katerega bo skoraj nemogoče prodat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To okt 22, 2013 8:37 pm

LeQuack je napisal/-a:Zakaj pa so šli pri novem Golfu nazaj na jermen, če so odpravili težave z verigo? Nekaj ne štima tukaj.

Težave z verigo so odpravili tako da so jo zamenjali z jermenom :lol:

Pokazalo se je da tudi na novo skonstruirana veriga ni bila nič boljša kot prvotna (o tem je bilo napisanega kar nekaj). Zato so se vrnili k preizkušenem jermenu. Zadnjič mi je prodajalec na VW razlagal, da naj bi bili novi jermeni ojačani s kevlarjem ali nekaj podobnega in naj bi tako kot veriga preživeli celotno življenjsko dobo motorja brez menjave. Bomo videli če ne bo to nova polomija, kot so nekoč trdili za olje v menjalniku, da ga ni potrebno menjati. Dokler se niso pojavile masovne odpovedi predvsem pri avtomatikih.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To okt 22, 2013 8:40 pm

1.2 tsi je res premalo za tak avto. 140 km je ravno dovolj za solidno voznjo. Ce gledas na prodajo se pa bencinski tourani tezko prodajo.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To okt 22, 2013 11:04 pm

Zdaj,če smo že pri 1,2 TSI,ali je nova verzija motorja v vseh modelih koncerna (leon,rapid,octavia,toledo) ali samo v audi/vw kombinaciji?In 1,2 TSI 86KM,je to enak motor v osnovi kot 105,ima jermen ali verigo?So tudi tam bile težave?Tudi 1,6 TDI naj bi bil v golfu 7,nova generacija motorjev,kaj pa pri ostalih iz skupine VAG?Celo zmedo so naredili s tem,meni kot kupcu,bi takšne zadeve bile pomebne pri odločitvi za nakup.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
maserati
Nov uporabnik

Napisal/-a maserati Sr okt 23, 2013 5:09 am

Tudi mene bolj zanima katera verzija 1.2T motorja je v novih Touranih in če so težave iz preteklosti odpravljene.
Sam motor in njegova moč kupcu ustreza.

Hvala pa seveda vsem za vaše komentarje.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr okt 23, 2013 7:08 am

Svetujem ti, da se tega sekreta držiš na največji možni razdalji. Če boš VW vprašal so težave odpravljene, lahko ti pa pošljem kako deluje vžig tega tsija z "odpravljeno napako"...

Najboljša rešitev za ta TSI je :pop:
http://www.youtube.com/watch?v=e5MZcxZdZdw

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr okt 23, 2013 7:23 am

Marek_ je napisal/-a:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr okt 23, 2013 7:38 am

dask je napisal/-a:
Marek_ je napisal/-a:

Slika

Uporabniški avatar
maserati
Nov uporabnik

Napisal/-a maserati Sr okt 23, 2013 8:01 am

Marek_ je napisal/-a:Svetujem ti, da se tega sekreta držiš na največji možni razdalji. Če boš VW vprašal so težave odpravljene, lahko ti pa pošljem kako deluje vžig tega tsija z "odpravljeno napako"...

Sej načeloma se tudi meni ne zdi vredno tvegat s tem motorjem po toliko slabih izkušnjah uporabnikov, samo po drugi strani me pa čudi, da bi ga VW še naprej vgrajeval v skoraj vse modele, če bi bil tako pokvarljiv motor.

Bi pa prosil za vse info o tem motorju. Je v novih Touranih veriga ali jermen?

PS: Dober video :D

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr okt 23, 2013 8:37 am

Če je govora o novem vozilu ima tsi zobati jermen in vsaj težave z verigami so odpravljene.

Za prejšnjo generacijo 1.2 tsija se ve, da so spremenili konstrukcijo verige, ki pa se ne obnese dosti bolje.

Malo kdo pa ve, da so v končnem koraku spremenili zasnovo oljnega filtra s katero naj bi preprečili iztekanje olja iz filtra in posledično omogočili ob zagonu takojšnje mazanje verige... enako je pri 1.4 tsiju. Vsak, ki ima omenjeni motor lahko na oljnem filtru preveri kat. številke. Pri filtru s kodo 03C 115 561 B gre za stari filter, novi ima oznako 03C 115 561 D

Razlika, ki je vidna na prvi pogled:

Slika

Bi se pa spotaknil ob ravnanje vag grupe, da ob težavah z rožljanjem na obtočnem ventilu turbine na novih 1.4 tsi-jih ne poskrbijo, da se to odpravi že v tovarni ali vsaj na servisu pred predajo kupcu. Madona, ne vem ali je res tako težko poriniti tisti kos podložke na štangco :twisted: Očitno raje vidijo, da se kupec sam vrača spraševat kaj mu tako rožlja ob bolj izrazitem pospeševanju... ne tiščanju v rdeče polje.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr okt 23, 2013 9:49 am

To rožljanje je opazil moj svak,ko je vozil službeno octavio 1,2 TSI.Res ne razumem ravnanje VAG skupine,po tolikih težavah,se obnašajo,kot da to ni nič.In zagovorniki znamke se mi ne zdijo dovolj (samo)kritični,če bi to bil FLAR ali PSA,Renault,bi to bilo normalno,VAG je super-duper in konec.Ne leti na vsakega,ampak,saj veste,te debate okrog znamk,zanesljivosti in podobno,dajmo si priznat,če že VAG noče,da su vsi skup isti šmorn,mi pa to plačujemo.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr okt 23, 2013 11:08 am

Pozdravljeni, mi imamo doma seat Alteo XL 1.2TSI in je super motorček. Sigurno bol poskočen od starega 1.6 benz ali novega 1.6TDI.
poraba po mestu je do 7/100km. Smo pa redko na AC kjer zaradi višine in dolge 6 prestave mal trpi.
Zelo priporočam :mrgreen:
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 23, 2013 11:19 am

Doc_ je napisal/-a:Pozdravljeni, mi imamo doma seat Alteo XL 1.2TSI in je super motorček. Sigurno bol poskočen od starega 1.6 benz ali novega 1.6TDI.
poraba po mestu je do 7/100km. Smo pa redko na AC kjer zaradi višine in dolge 6 prestave mal trpi.

Zanimivo je, da ima nekdo na enem drugem forumu polota s tem motorjem in ima porabo tudi čez 7 litrov ( ac in mesto), vi pa z alteo pa še xl DO 7....ne razumem =P

Je pa res da on ni VAG delničar in pove po resnici =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr okt 23, 2013 11:25 am

MBtouran je napisal/-a:
Ne vem pa kaj si hotel povedat s tem da sem prodajal Tourana?

Nič_razen tega, da (to si najverjetneje uvidel tudi sam) bi se prodal "isti dan" če ne bi bil bencinc....
PS. sorry, ja 140KM je (122 je bil v Golfu)

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr okt 23, 2013 11:32 am

maniaxxx je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:Pozdravljeni, mi imamo doma seat Alteo XL 1.2TSI in je super motorček. Sigurno bol poskočen od starega 1.6 benz ali novega 1.6TDI.

Zanimivo je, da ima nekdo na enem drugem forumu polota s tem motorjem in ima porabo tudi čez 7 litrov ( ac in mesto), vi pa z alteo pa še xl DO 7....ne razumem =P

Je pa res da on ni VAG delničar in pove po resnici =P

Kaj moram fotografirat računalnik? trenutno ima 6.4... pač z polotom vozi bol hitro kot moja žena ;)
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, fulgur in 10 gostov