Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Bem Bem
Nov uporabnik

Toyota Avensis 2.0 D-4D ali Volvo V50 1.6 D

Napisal/-a Bem Bem Po nov 04, 2013 7:43 am

Pozdravljeni!

Zanima me Vaše mnenje glede zgoraj omenjenih avtomobilov. Oba bi bila okoli 07-08 letnik, v karavanski različici seveda. Me pa zanimajo hibe oz. prednosti in slabosti. Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore, kateri verjamem da mi bodo pomagali pri lažji odločitvi.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: Toyota Avensis 2.0 D-4D ali Volvo V50 1.6 D

Napisal/-a fare To nov 05, 2013 6:53 pm

Bem Bem je napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima me Vaše mnenje glede zgoraj omenjenih avtomobilov. Oba bi bila okoli 07-08 letnik, v karavanski različici seveda. Me pa zanimajo hibe oz. prednosti in slabosti. Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore, kateri verjamem da mi bodo pomagali pri lažji odločitvi.
2.0 d4d mašina je zelo trpežna kolikor jaz vem. Pa pri tem letniku Avensisa so verjetno odpravili marsikatero napako tako da to zna biti hvaležen nakup. lp.

Bem Bem
Nov uporabnik

Napisal/-a Bem Bem Sr nov 06, 2013 8:18 am

Sicer hvala za trud ampak, ko sem tole o volvotih prebral, dejansko o 1.6D ni neki napisanega. Zdej če si prebral linke katere si mi pripopal potem vidiš da se je dejansko pogovarjalo o dilerjih itd. Mene pa bolj zanima vzdržljivost 1.6 D motorja, kakšna izkušnja, mogoče celo pohvala :)

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr nov 06, 2013 8:52 am

Za volva V50 dobiš tule več odgovorov:
http://www.vozimvolvo.si/e107_plugins/f ... rum.php?27

Gre pa za PSA motor, dobiš ga v Focusih, Peugeotih, Citroenih pa mogoče še kje. Je pa ta motor v Volvu kar len, sem šel na testno (res da drive-e) in v primerjavi s Priusom sem bil razočaran.

Avensis, bo pa dražji avto, ker porabi več (+25%), zavarovanje je dražje, je pa večji avto. Mogoče še tule kaj zveš:
http://forumslo.toyotaadria.com/viewfor ... b4ec5c7ed4
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr nov 06, 2013 9:41 am

vozim avensisa 2008 sicer z 2.2 dcat motorjem, ker sem hotel imeti močnješi motor zaradi AC, imam 212000 km in je avto brez napake, nobenih problemov, kljub temu, da naj bi dpf nagajal. Samo redni servisi, kateri so bili pa delani že pred mojim nakupom, poraba je okoli 7,3 pa vozim dokaj hitro, pod 7 sicer je še nisem spravil :D , ti si napisal da bi rad 2.0, ta motor porabi okoli 6l( sem imel na testu en vikend), za normalno vožnjo je več kot dovolj, pelje se udobno , servisi niso dragi tudi veliki servis ti odpade, saj imajo vsi verigo, jermen ima samo 116 km...v primerjavi z volvom, sem ga tudi sam gledal, je toyota precej bolj udobno nastavljena,menjalnik je boljši, več prostora povsod in tudi boljša za vozit ( razen pri zelo dinamični vožnji v ovinkih ) zaradi motorja, seveda če ti oblika ustreza, porabo pri volvu sem imel isto okoli 6, samo je bil preveč "trd" zame...zavarovanje je isto, le nadomestilo cestnine je par 10€ cenejše pri volvu...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Bem Bem
Nov uporabnik

Napisal/-a Bem Bem Sr nov 06, 2013 9:51 am

TOYOTA je napisal/-a:vozim avensisa 2008 sicer z 2.2 dcat motorjem, ker sem hotel imeti močnješi motor zaradi AC, imam 212000 km in je avto brez napake, nobenih problemov, kljub temu, da naj bi dpf nagajal. Samo redni servisi, kateri so bili pa delani že pred mojim nakupom, poraba je okoli 7,3 pa vozim dokaj hitro, pod 7 sicer je še nisem spravil :D , ti si napisal da bi rad 2.0, ta motor porabi okoli 6l( sem imel na testu en vikend), za normalno vožnjo je več kot dovolj, pelje se udobno , servisi niso dragi tudi veliki servis ti odpade, saj imajo vsi verigo, jermen ima samo 116 km...v primerjavi z volvom, sem ga tudi sam gledal, je toyota precej bolj udobno nastavljena,menjalnik je boljši, več prostora povsod in tudi boljša za vozit ( razen pri zelo dinamični vožnji v ovinkih ) zaradi motorja, seveda če ti oblika ustreza, porabo pri volvu sem imel isto okoli 6, samo je bil preveč "trd" zame...zavarovanje je isto, le nadomestilo cestnine je par 10€ cenejše pri volvu...

Odlično! Hvala za tole. LP

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov