Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bluesman
Novinec

Scenic ali grand scenic

Napisal/-a bluesman Po nov 04, 2013 10:10 pm

Pozdravljeni,

sem pred nakupom Scenica ali grand scenica. Smo trije v družini in me zanima ali ima kdo scenica (bolj se nagibam k temu modelu kot verziji Grand) in kako praktičen/uporaben/velik je prtljažnik? Zdaj vozim Renaulta grand toura in sem se malo razvadil glede dajanja vozička v avto :D Po ogledu se mi zdi da bo šel težje v scenica :D (ob ogledu ga nisem imel s sabo).

thunderbolt
Uporabnik

Re: Scenic ali grand scenic

Napisal/-a thunderbolt Po nov 04, 2013 10:21 pm

Potem pa najbolje, da greš z vozičkom v trgovino - pri vozičkih ni pomembna toliko sama velikost prtljažnika, ampak oblika. Ima pa v familiji še starega scenica (z manjšim prtljažnikom) štiričlanska družina, nanj so pa presedlali z lagune I, ki je imela še tudi res velik prtljažnik, pa se nič ne pritožujejo nad prostorom (pa jih je prostor v prtljažniku najbolj skrbel). V primerjavi s karavanom je zelo velik plus popolna fleksibilnost druge vrste sedežev. Če se familija ne bo širila, potem navadnega, če ne, pa pojdite za razliko raje na počitnice (pa še poraba bo kak deci manjša).

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po nov 04, 2013 10:30 pm

Kaj pa vem.. ravno v tem je stvar.. Clovek se razvadi. Osebno bi gledal grand. Naceloma je tudi navadni dovolj velik, pa tudi zadnji sedezi se pomaknejo naprej.. Ampak ce imas kasneje recimo 2 otroka... Otroski vozicek, pa kaka rezervna torba, pa se kako kolo od starejsega otroka... Sej se da, ampak si bolj na komot. Odvisno pa je seveda, koliko si/ste aktivni. Litraza v scenicu ni majhna, ampak je prtljaznik za razliko od Meganea karavan krajsi, ampak visji. Pri vozickih ti visina sicer prav pride, ampak je bolj kot visina, po mojem mnenju, pomembna dolzina. Jaz recimo imam karavana in dam npr kako torbo in ostale stvari, ki jih ne bom rabil socasno z vozickom, takoj za sedeze v prtljazniku, po temi pa vozicek. Tako recimo odprem prtljaznik in vzamem ven vozicek, brez da bi druge stvari jemal ven, premikal itd.

Dobro..sej pravim.. to je ze dlakocepstvo in stvar razvajenosti. Jaz bi trenutno najraje vzel ravno kalega Grand Scenica, Tourana, Caddyja.. ipd. Ceprav so mi tudi karavani s svojimi prednostmi se vedno vsec. Seveda je poleg razvajenosti tudi stvar potreb. Z zeno in otrokom, sva stalno "v gibanju" in dostikrat vzameva dodatne rezervne stvari, pa vcasih pobereva tudi zenine starse in gremo skupaj kam ipd.. in kar hitro postane tesno.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To nov 05, 2013 8:08 am

Sam najbolje veš koliko prostora rabiš.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To nov 05, 2013 10:53 am

Pogledat v živo obe varianti, pa imej voziček s sabo in preizkusi.
Sicer pa, če že kupuješ nov avto in posebej če se ti ta dilema sploh pojavlja, potem bi jaz rekel Grand pa fertik.

Koliko je pa razlika v ceni?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman To nov 05, 2013 11:05 am

Saj sem oba pogledal in na prvi pogled (in po zdravi pameti) bi za 3-člansko družino moral zadoščati navaden scenic. Razlika v ceni je za jurja približno. Gre bolj za osebni "down sizing". Preveč razvajen sem ratal in sem se odločil, da bom vzel avto, s katerim bom zadovoljen in nič več. V nasprotnem primeru sledi grand scenic, potem bose edition, naslednji avto pa spet 5000 eur gor .... Ni konca.

Gre bolj za praktično uporabnost prtljažnega prostora. In pa vaše izkušnje. Tistega jurja bom raje investiral v EDC menjalnik in senzorje spredaj in vzadaj. 8)

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To nov 05, 2013 2:47 pm

Jaz sem vzel Granda...tudi zato, ker mi je lepši kot "ta kratek"...placa pa itak ni nkol preveč
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov