Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Kako hitro lahko urediš poplačilo leasinga?

Napisal/-a bizi10 So nov 09, 2013 10:28 am

Situacija je naslednja. Imamo vozilo na katerem je še nekaj obrokov leasinga. V petek zvečer imamo kupca ki bi avto nujno želel kupiti že v ponedeljek. Zanima me kako hitro je to možno urediti? Se da avto "rešit" leasinga v enem dnevu?

1. vprašanje je ali je možno da nov kupec prevzame strošek leasinga in potem pač prodajalcu plača nižjo kupnino? Do sedaj sem nekako dobil vtis iz prebiranja sorodnih tem da to ni možno?

2. opcija pa je zapreti leasing in nato prodati avto
Če je to npr. Hypo ali lahko to urejaš na katerikoli izpostavi Hypa ali je treba to urejat v Ljubljani?
Kolikor si jaz predstavljam bi se verjetno dalo it v ponedeljek osebno navsezgodaj zjutraj ob 8:00 (če odprejo npr. ob 8. uri) do kreditodajalca in jim povedat da želiš zapreti leasing, ter da želiš da ti pripravijo izračun, oni verjetno lahko takoj ali v roku ene ure pripravijo izračun, ti potem zadevo takoj plačaš (je možno plačilo direktno pri kreditodajalcu z gotovino) in do neke 12.-13. ure bi kreditodajalec tako ali drugače imel leasing poplačan in bi lahko izdal potrdilo ali izjavo da je leasing poplačan ter tako odprl možnost za prodajo vozila. Potem se lahko začne urejati zavarovanje in prenos lasništva naprej in je zadeva v enem dnevu načeloma rešena. Ali temo mogoče ni tako? Hvala za informacije.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Kako hitro lahko urediš poplačilo leasinga?

Napisal/-a Ivan36 So nov 09, 2013 11:29 am

A vozilo ne še ni VAŠA last ? A je lastnik še Leasing hiša ? Ako se da vozilo prodati bi jaz plačeval obroke do konca z kupnino pa kupil drugo vozilo oziroma dal za polog par % 20 ali 30 do 50 % .

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo So nov 09, 2013 11:50 am

Ivan36 je napisal/-a:A vozilo ne še ni VAŠA last ? A je lastnik še Leasing hiša ? Ako se da vozilo prodati bi jaz plačeval obroke do konca z kupnino pa kupil drugo vozilo oziroma dal za polog par % 20 ali 30 do 50 % .

Mislim da ne bo šlo tako - če prav vem, je lahko uporabnik vozila (tisti, ki je zaveden v prometni) le nosilec lizinga.

Drugače pa pojdi na leasing hišo in uredite prevzem leasing + ostalo ti skešira. Mislim da bo to še najenostavnejša opcija.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx So nov 09, 2013 12:08 pm

Ko smo v družini kupovali en avto, smo prav tako kupili od enega, ki je imel avto na leasing. Ko smo si ogledali avto in se odločili, da ga kupimo smo šli z lastnikov avta na leasing hišo in plačali toliko leasinga kot je ostalo. Potrebno je bilo počakat približno eno uro, da je bilo vse urejeno. Nekaj še je bilo potrebno plačati lastniku. Potem pa smo šli narediti prepis. To je bilo vse narejeno v enem dnevu, oziroma v manj kot treh urah.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So nov 09, 2013 12:41 pm

Prevzem lizinga je pomoje tud najbolj simpl varjanta oz.kolikor je še za odplačat odplača kupec ostalo da tebi in je avto njegov.Saj ti bojo na lizingu vse razložili,samo tja se premakni.

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 So nov 09, 2013 4:10 pm

Ok sem preveril. Pri Hypu je situacija naslednja. Prevzem lizinga ni več možen včasih je bil. Torej je edina preostala varianta zapreti lizing s poplačilom. Pri določenih lizing hišah se lahko kar precej čaka da ti izdajo potrdilo o plačanih obveznostih. Pri Hypu naj bi se to dalo hitro uredit.

Načeloma se da zmenit da če bi želel imet zadevo rešeno v enem dnevu ti zjutraj pripravijo izračun, koliko rabiš še plačat in ti vmes pripravijo potrdilo o plačanih obveznostih, potem pa ti prideš, lahko tudi na kasi plačaš z gotovino in dobiš takoj papirje da imaš pokrite obveznosti in lahko urejaš stvari naprej.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne nov 10, 2013 11:47 am

Ko sem jaz kupil je šla lastnica na lizing, plačala na keš preostanek (denar sem ji jaz prej dal :D ), potem je od njih dobila potrdilo da lahko avto proda in smo nardili prepis normalno. Vse v uri fertik. Ne spomnem se pa več zakateri lizing je šlo.
I'm not speeding I'm qualifying...

matjazek
Novinec

Napisal/-a matjazek Če nov 14, 2013 10:28 pm

Jaz sem dopoldan pogledal na Summit leasing spletno stran, koliko sem še dolžan. Preko Klika sem točno toliko plačal. In že drugi dan je poštar prinesel Izjavo, da je vse plačano in pooblastilo za prenos lastništva.
Očitno imajo nek avtomatizem glede tega, tako da se je meni zdelo enostavno ko keks.
Ampak za vsak slučaj, je verjetno bolje najprej poklicat leasing hišo.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov