Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kokibo
Nov uporabnik

Nakup novega avtomobila

Napisal/-a Kokibo Ne nov 17, 2013 7:29 am

Pozdravljeni!
Kupujem nov avto in sicer se odločam med Dacia Logan MCV ali Citroen C-Elysee. Kakšnih podobno velikih za tako ceno nisem našel, rabljenega pa ne bom kupoval zaradi slabih izkušenj, pa tudi avto hočem imeti za dolgo časa.
Kaj je boljše, kaj priporočate?

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Re: Nakup novega avtomobila

Napisal/-a carloabarth Ne nov 17, 2013 9:54 am

Še en avto za razmislek ... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?id=7338308&avto=Fiat Linea 1.3 Multijet 16v 95 Active 8)
Fiat klub Slovenija

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne nov 17, 2013 10:16 am

Meni se zdi, da se je Dacia v zadnjih letih zelo popravila. Tudi po videzu je avto kar všečen. Toda če kupuješ Logana kupi vsaj opremo Laureate, tako da imaš vsaj nekaj opreme.

Nikjer nisi napisal za kakšno ceno kupuješ in ali kupuješ diesla ali bencinarja.

Namesto tega Fiata, ki ti je bil predlagan ti bi priporočal rajši Renault Fluenca, ker je že na pogled lepši, bolj udoben in bolj opremljen.

Kokibo
Nov uporabnik

Napisal/-a Kokibo Ne nov 17, 2013 10:23 am

Pozdravljeni!
Kupujem bencinarja, ker imam večinoma krajše razdalje, cena pa nekje do 11000.
Hvala!
ps: od opreme mi je važno, da ima klimo in meglenke, mogoče še esp, ostalo je že luksus brez katerega lahko preživim :D

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne nov 17, 2013 10:34 am

Vzami škodo rapid, je sicer malo dražja od ostalih, ampak ima škoda ugodno financiranje... je pa (za moje pojme) boljša kot linea, logan, 301...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne nov 17, 2013 1:23 pm

@Redbaron: v čem pa je tak rapid boljši od recimo take 301-ke?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne nov 17, 2013 1:35 pm

thunderbolt je napisal/-a:@Redbaron: v čem pa je tak rapid boljši od recimo take 301-ke?

a pa je to sploh vprašanje sej škoda je takorekoč audi (taka najmanj kot a6) :lol: 8) :twisted:

potrebno se je zapeljat, je pa dejstvo, da ima dacia negativen prizvok - meni osebno so zunaj ok, notri pa generacijo starejše od konkurence

lp

Kokibo
Nov uporabnik

Napisal/-a Kokibo Ne nov 17, 2013 7:54 pm

Hvala!
Bom pogledal še rapid in Peugeot 301.
LP

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Ne nov 17, 2013 8:25 pm

matejxx je napisal/-a:
Namesto tega Fiata, ki ti je bil predlagan ti bi priporočal rajši Renault Fluenca, ker je že na pogled lepši, bolj udoben in bolj opremljen.

Lepota je zelo relativna stvar (verjetno nisi videl linee v živo, fluenca sem in ni da bi človek odpiral denarnico), kar se tiče udobja pa, ali si se peljal v linei? Opremo pa lahko tudi izbiraš, tako da ...

Predvsem pa si mora vsakdo kupiti avto v katerem se dobro počuti, predvsem pa mu mora biti všeč. Srečno, za karkoli se boš odločil. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne nov 17, 2013 9:28 pm

carloabarth je napisal/-a:
matejxx je napisal/-a:

Lepota je zelo relativna stvar (verjetno nisi videl linee v živo, fluenca sem in ni da bi človek odpiral denarnico), kar se tiče udobja pa, ali si se peljal v linei? Opremo pa lahko tudi izbiraš, tako da ...

Predvsem pa si mora vsakdo kupiti avto v katerem se dobro počuti, predvsem pa mu mora biti všeč. Srečno, za karkoli se boš odločil. 8)

Lepo napisano. Nakup avtomobila je pač emocionalna zadeva. Generalno trditi da je en avtomobil lepši kot drugi je precej težko. Katerega izbrati pa je še težje vprašanje. Vsi našteti modeli so nizkoproračunski avtmobili in temu primren kompromis med ceno, udobjem, kakovostjo, modernostjo in še čim. Glede na (ne)zahtevnost avtorja te teme, bi vse naštete preizkusil in se odločil po občutku ob zavedanju da nobeden od tekmecev ni narejen zato da ugaja razvajenemu evropskemu očesu/srcu ampak da vdano in poceni služi svojemu namenu. Poleg nabavne cene bi preveril še predvidene stroške vzdrževanja, nato pa dokaj hladno izbral tistega ki ima najboljše razmerje med ceno in tem kar dobim. Od naštetih bi izpostavil le Renaultovega Fluence, ki se zdi, da je cel velikostni razred večji od ostale konkurence in zato malce težje primerljiv z ostalimi.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 17, 2013 11:12 pm

Fluence je dražji, po prostornosti pa večinoma manj prostoren od prej podanih.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po nov 18, 2013 8:44 am

esem je napisal/-a:Fluence je dražji, po prostornosti pa večinoma manj prostoren od prej podanih.

Si ga nisem ogledal od blizu, le na cesti ko sem ga enkrat celo srečal. Na pogled se zdi večji od konkurence. Morda zaradi dokaj masivnega zadka v primerjavi z ostalimi, morda pa sem tak vtis dobil na podlagi testa ki je bil objavljem pred časom v Avto magazinu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Napisal/-a RedBaron Po nov 18, 2013 9:55 am

thunderbolt je napisal/-a:@Redbaron: v čem pa je tak rapid boljši od recimo take 301-ke?

V čem je boljši rapid? Že zgleda bolj kompaktno, lepo je prostoren... seveda ne ponuja presežkov (kot jih tudi ostali tukaj omenjeni ne), ampak se mi zdi od vseh še najboljši.
Recimo 301 ali c-elysee mi delujeta dosti bolj ceneno... pa ne trdim da sta slaba avta, ampak me pač ne pritegneta (tudi rapid me ne privlači usodno, da ne bo pomote :D ), ampak če bi že izbiral v tem rangu, bi veretjno izbral rapida - ali pa kaj rabljenega.

Glede na to, da ima škoda ugodno financiranje (minimalno preplačilo), je vprašanje, koliko te na koncu pride 301 ceneje (če sploh kaj)...

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po nov 18, 2013 10:00 am

esem je napisal/-a:Fluence je dražji, po prostornosti pa večinoma manj prostoren od prej podanih.

Sklepaš to po izkušnjah? ...dve leti nazaj je oče kupoval prostorno poceni novo limuzino (je še nekje tema o tem), v ožjem izboru je bila Octavia, Elantra in Fluence. Dvojčka C-elise in 301 ter Rapida še ni bilo na trgu. Moram poudariti, da je poglavitno vlogo igrala prostornost na zadnji klopi in ne prtljažnik. Po tem, ko sva dala otroške sedeže v avtomobile je bilo največ prostora v Fluencu - da ga vnuki čim manj brcajo v hrbet... :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po nov 18, 2013 10:28 am

Fluence je višji razred od 301 in rapid ipd...je pa tukaj najboljše sprobati in kupiti kar najbolj odgovarja avtorju, ceno bo rapid najboljše držal, pa z ugodnim financiranjem tudi ni kaj dražji od konkurence, je pa treba tudi druge opcije pogledati.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Napisal/-a RedBaron Po nov 18, 2013 11:37 am

Ni slab tale cruze!!

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Po nov 18, 2013 11:49 am

Leto in pol vozim avea 1.3 D in sem zadovoljen. Servisi so ugodni, garancija 5 let, imam 48kkm in do sedaj ni bilo še nič narobe. Ima pa avto tempomat, hill holder, vse kar je za varnost mogoče v tem rangu, 5 zvezdic in velik prtljažnik. Dizel je prava poslastica za škrte Gorenjce.

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Po nov 18, 2013 12:48 pm

Hm, sej je te nizko proračunski veliki avto so zanimivi. Ampak noben ne ve, kako bodo te avtomobili zgledali čez 10 let. Se ne upam sploh ugibat. Pomojem se je kar šparalo na zaščiti pleha/podvozja. Motorji so pač ja, isti kot pr "normalnih" verzijah avtomobilov.

Jaz bi vseeno vzel "normalno proračunski" avto za podobn dnar. Recimo:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=667 ... -%20NOVO...

Ima vse kar imajo veliki, tempomat, klimo, solidne zice, touch screen itd.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Po nov 18, 2013 1:03 pm

Kaj pa kaj takega si gledal Clio. Imaš karavana z vso potrebno opremo. Pa še čisto nov model je.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov