.com je napisal/-a:pejt na team vw pa maš malo morje tem
matador je napisal/-a:Fotr kupuje rabljenega golfa šestko, je malenkost zahteven, sem mu svetoval motor 1.6tdija, za ostalo pa ne vem kaj: kateri letnik najbolje za sprejemljivo ugodno ceno, oprema, DSG menjalnik ali ne, še kakšna malenkost ki odtehta nakup?
tristan01 je napisal/-a:Tudi močnejša različica je v primerjavi s starejšimi motorji močno zadušena in zahteva vožnjo nad 1.500 RPM, kar zna biti občasno moteče, saj zahteva 5 brzinski menjalnik pogosto vožnjo brzino nižje kot bi pričakoval od dizla.
Blasphemer je napisal/-a:Ne vem, če je fora samo v dolgih brzinah. Večina novih malih dizlov je crknjena do cca. 1800 obratov. Ne vem ali je to zarad manjše prostornine, CR sistem ali česa drugega.
.com je napisal/-a:Paše mu, pa še občutek imaš tak, kot da hitreje in bolje pospešuje kot z ročnim menjalnikom
~toMmy~ je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:Tudi močnejša različica je v primerjavi s starejšimi motorji močno zadušena in zahteva vožnjo nad 1.500 RPM, kar zna biti občasno moteče, saj zahteva 5 brzinski menjalnik pogosto vožnjo brzino nižje kot bi pričakoval od dizla.
Vidiš, tega res ne razumem. Ni stvar v tem, da je motor zadušen, ampak ima bistveno daljše prestave. Če se nisi zmožen temu prilagodit in hočeš na vso silo uporabljat pri določeni hitrosti isto prestavo, kot pri 1.9 TDI-ju, potem verjamem, da je moteče, ampak v tem primeru je težava v vozniku. Ne sklepat, da bo v istih prestavah isto obnašal kot stari, če gre pri VI 1. prestava do 40 km/h, 2. do 90 km/, tretja do 140 km/h...
Meni te dolge prestave odgovarjajo, pa imam doma dva 1.9 TDI-ja z bistveno krajšimi, večkrat pa vozim tudi dva zelo podobna Sprinterja (oba 6 st. menjalnik), le da ima eden bistveno daljše prestave, vedno polno obtežena in večinoma vožnja po vukoje*****, pa mi 99% časa daljše prestave bolj pašejo. Tudi navadit se mi ni noben problem na enega ali drugega.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov