Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kristoff
Nov uporabnik

bmw e60 525d ali passat

Napisal/-a kristoff Po nov 18, 2013 2:28 pm

Pozdravljeni !
Kolega kupuje avto in se odloča med BMW e60 525d in VW Passat 2.0tdi (od 2005 naprej) gleda pa limuzine in ne karavane. :)
Sedaj me pa zanima kateri avto bi vi svetovali naj vzame :)
Pri BMW ga skrbi zadnji pogon kako gre po snegu (ker živi malo bolj v hribih), in kako je kaj glede vzdrževanja (kateri ima več vzdrževanja, kateri ima dražje dele,...), ohranjenostjo teh vozil, poraba itd. :)

V naprej se vam zahvaljujem za vaše odgovore :)

LP, Kristjan !

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: bmw e60 525d ali passat

Napisal/-a abbe Po nov 18, 2013 2:43 pm

to sta dva čist različna avtomobila in je res nesmiselno tole primerjat.
bmw je dražji za vzdrževanje.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Napisal/-a _T_O_M_O_ Po nov 18, 2013 2:57 pm

Če že gleda dizle letnik okoli 2005 in predvidevam da išče tistih magičnih 130 000 -150 000 km bi mu priporočal da se fajn prepriča o zgodovoini avta. Da ne bo potem ugotovil da ima passat namesto 140 000 km 340 000 km. Rajši naj da kak euro več za avto od prvega slovenskega lastnika. Drugače pa 2.0 TDI so bojda bili problematični do nekje 2007/2008.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Po nov 18, 2013 3:23 pm

Če ga pri BMW moti oz. skrbi predvsem ali izključno zadnji pogon, si lahko omisli tudi opcijo Xd, ki ima 4-kolesnega. Sta pa omenjena avtomobila predstavnika dveh različnih avtomobilskih razredov, tako da mi je malo nenavadno, da sta mu oba prišla v najožji izbor. :mrgreen:

kristoff
Nov uporabnik

Napisal/-a kristoff Po nov 18, 2013 4:03 pm

hehe :) vw passat mu je ušeč zato ker ma tut zdej VW in pa da so manj ''zjahani''k bmw-ji. Bmw pa pravi da mu je ušeč pa da bi mal prešaltu iz vw na bavarca da sproba še zadn pogon, ja z prednim pogonom je zmeri pršu do doma, glede zadnga pogona je pa skeptičen , 4x4 pride pa potem dost dražji :) ne kilometre ne išče neki magične k je logično da če je avto str 5 let je mal verjetnosti da ma 100.000km (realnih) tm do ene 250.000 km ni panike :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po nov 18, 2013 4:28 pm

Vsekakor BMW ;)
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Po nov 18, 2013 7:50 pm

Nisem ravno ljubitelj BMW (predvsem zaradi številnih prepotentnih lastnikov, če sem iskren), a vseeno, naj gre tvoj kolega na testno vožnjo z obema in kmalu bo (objektivno) ugotovil, da tale 2 avta nista v isti ligi, Bmw5 je enostavno LADJA in to v dobrem pomenu besede, lahko mu rečete tudi resen posloven avto, Passat pa je predvsem družinski in popolnoma neizstopajoč iz povprečja v SLO voznem parku. :D

Je pa to zgolj moje osebno mnenje, ki ga nikomur ne vsiljujem, tako da mu želim, da kupi tisto, kar njemu (in denarnici) bolj ustreza in naj se potem srečno vozi nadaljnjih xy let. ;)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To nov 19, 2013 9:51 pm

Hmmm zanimiva primerjava. Če že išče podobna avtomobila naj raje pogleda za Passatom ali pa BMW serijo 3. Ta dva avtomobila sta tekmeca. Povsem razumem, da se kupec odloča na podlagi kateri avtomobili so mu všeč, ampak vseeno bi pričakoval da ve kaj želi/potrebuje. V tem primeru je BMW v ospredju po vseh kriterjih: velikosti, udobju, zmogljivosti, tudi stroški registracije in zavarovanja so višji (močnejši motor). Pri strošku vzdrževanja načeloma ne bo bistvene razlike, dokler govorimo o rednem servisiranju pri dobrem popoldancu. Stroški se lahko pričnejo če avtomobil ni dobro vzdrževan (velja za oba).

Glede prevoženih kilometrov: BMW bo z realno prevoženimi 250.000km težko dobiti. Prvi lastnik takega avtomobila je ponavadi manager, ki avtomobila ne uporablja le za vožnjo od doma do pisarne ampak za dolge poti. Večina takih vozil že pri prvem lastniku naredi 50-100.000km letno. Po treh letih pa se avtomobil proda s 150 - 200.000km (govorim iz lastnih izkušenj). Tudi naslednji lastniki verjetno niso imeli avtomobila za okras...

Pri BMW naj bo pozoren na redno vzdrževanje. E60 so poznane po dokaj slabi vzdržljivosti in če kupiš nevzdrževan avtomobil je lahko jama brez dna, preden odpraviš vse napake in napakice. Osebno bi na njegovem mestu pozabil na E60 in raje pogledal za lepo ohranjeno E90, ki bo pri vzdrževanju primerljiva s Passatom, pa tudi kakšno leto mlajša kot E60.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr nov 20, 2013 8:02 pm

Ja ja BMW je pa res ladja ja.Kakor zunaj zgleda velik nima notri nobenga prostora.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Sr nov 20, 2013 8:20 pm

čare je napisal/-a:Ja ja BMW je pa res ladja ja.Kakor zunaj zgleda velik nima notri nobenga prostora.

Zato, ker že od začetka ni mišljen, kot prostoren avto. To je avto za vozit, ne pa za razvažat stvari... :roll:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr nov 20, 2013 8:23 pm

Ja ja je za vozit sam štirje odrasli se v njem za en qrc udobno peljejo.Passat 2000-2005 letnika je ogromen proti E 60/61,za tega od 2005 naprej ne vem,ker se nisem zadaj vozil v njem.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr nov 20, 2013 8:28 pm

čare je napisal/-a:Ja ja je za vozit sam štirje odrasli se v njem za en qrc udobno peljejo.Passat 2000-2005 letnika je ogromen proti E 60/61,za tega od 2005 naprej ne vem,ker se nisem zadaj vozil v njem.

3C, kot je na sliki je pa še večji kot 3bg :D

BMW pa res nažalost ni prostoren - in kaj je mišljeno s tem, da je ta avto za vozit in ne razvažat?
se pravi, uporaben je za dva, pogojno za tri; ni pa priporočljiv za 4 in pet oseb?? a?? :roll:

torej sem jaz bil i****, ko sem v avtu za 60keur (A6 allroad) prevažal drva in se podil po gozdnih potem?
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Sr nov 20, 2013 8:33 pm

.com je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Ja ja je za vozit sam štirje odrasli se v njem za en qrc udobno peljejo.Passat 2000-2005 letnika je ogromen proti E 60/61,za tega od 2005 naprej ne vem,ker se nisem zadaj vozil v njem.

3C, kot je na sliki je pa še večji kot 3bg :D

BMW pa res nažalost ni prostoren - in kaj je mišljeno s tem, da je ta avto za vozit in ne razvažat?
se pravi, uporaben je za dva, pogojno za tri; ni pa priporočljiv za 4 in pet oseb?? a?? :roll:

torej sem jaz bil i****, ko sem v avtu za 60keur (A6 allroad) prevažal drva in se podil po gozdnih potem?

Passat je mišljen kot družinski avto, zato je vse malo bolj prostorno. Pač da ma družina za na morje, za psa in podobno. BMW 5 pa je mišljen kot poslovni avto, za hitro prevažanje na dolge razdalje. V njem se brez problema peljejo 4je ljudje, ampak če kupuješ avto, da ima veliko prostora, potem 5ka ni najbolša izbira.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če nov 21, 2013 8:25 am

Kaj pa A6 C5 facelift med 02 in 05? Zadaj ima precej prostora...

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če nov 21, 2013 9:18 am

kristoff je napisal/-a:Pozdravljeni !
Kolega kupuje avto in se odloča med BMW e60 525d in VW Passat 2.0tdi (od 2005 naprej) gleda pa limuzine in ne karavane. :)
Sedaj me pa zanima kateri avto bi vi svetovali naj vzame :)
Pri BMW ga skrbi zadnji pogon kako gre po snegu (ker živi malo bolj v hribih), in kako je kaj glede vzdrževanja (kateri ima več vzdrževanja, kateri ima dražje dele,...), ohranjenostjo teh vozil, poraba itd. :)

V naprej se vam zahvaljujem za vaše odgovore :)

LP, Kristjan !

Pozdravljen,
ko berem odgovore, ti svetujem lahko samo VW Multivan ali pa BMW 5GT :?
Sam bi iskal pri passatu motor 2.0 tdi tip BMP oziroma CR... Vse ostalo pa le, če so bile menjane šobe in v primeru avtomatika, da je bil redno servisiran. Iskal bi še higline paket in to je to.

BMW 5 je za moje pojme čist drug avto in ko sem sedal zadaj ali pa za volanom, sem se čist dobro počutil in ne tako kot v daewoo matizu (glede prostora). Obvezno bi pa iskal sedeže, kot jih ima tisti, ki sem ga spodaj prilimal.
Sedaj, če ni zahteven voznik naj vzame 525 d (130 kW), če pa zmanjka moči pa čipa in to je to.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=780 ... Panorama...

Pomembneje je, da si vzame čas in najde dobro ohranjen avto, ker drugače lahko zelo boli glava ... in to pri obeh.

lp

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če nov 21, 2013 12:42 pm

.com je napisal/-a:torej sem jaz bil i****, ko sem v avtu za 60keur (A6 allroad) prevažal drva in se podil po gozdnih potem?

Veš kaj si želim odgovoriti? Da, si i****. Za 60 k€ bi si kupil novo Lado Nivo za v gozd, pa še tri kar tako, pa še en normalen avto, pa še na dopust bi šel... Da ne omenjam tega, da bi ti ostalo za toplotno črpalko/peč na pelete ali kaj podobnega in sploh ne bi rabil drv vozi :lol: Pa še bi imel denar na lagru.

Ampak se bom vzdržal in tega ne bom odgovoril.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če nov 21, 2013 12:51 pm

čare je napisal/-a:Ja ja BMW je pa res ladja ja.Kakor zunaj zgleda velik nima notri nobenga prostora.

ja seveda ja.
a zj hočete povedat da ma passat 3c notr več prostora kot e61.
jst si slednjega lastim kolega ma pa 3c passata in mi nben neu reku da je v passatu več placa.
več ga je samo v prtljažniku..
to kok se pa e61 bolse pelje od 3c je pa brezveze govort.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če nov 21, 2013 2:58 pm

odprti clio je napisal/-a:
.com je napisal/-a:torej sem jaz bil i****, ko sem v avtu za 60keur (A6 allroad) prevažal drva in se podil po gozdnih potem?

Veš kaj si želim odgovoriti? Da, si i****. Za 60 k€ bi si kupil novo Lado Nivo za v gozd, pa še tri kar tako, pa še en normalen avto, pa še na dopust bi šel... Da ne omenjam tega, da bi ti ostalo za toplotno črpalko/peč na pelete ali kaj podobnega in sploh ne bi rabil drv vozi :lol: Pa še bi imel denar na lagru.

Ampak se bom vzdržal in tega ne bom odgovoril.

OK OK :lol: :lol: :lol:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov