Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

damir5
Nov uporabnik

Renault megane 1.5 dci Berline gt line

Napisal/-a damir5 Sr nov 20, 2013 2:20 pm

pozdravljeni

Odočill sem se za nakup tega avtomobila in sicer novega.ali ima kod kakšne izkušnje z njim?

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Re: Renault megane 1.5 dci Berline gt line

Napisal/-a Blasphemer Sr nov 20, 2013 11:14 pm

Mislim da ni slaba odločitev. Sploh GTline ma super sedeže, precej boljše kot Dynamique oprema. Baje ima tudi trše naravnano podvozje.

Drgač pa kaj se tiče Megana na splošno; uzami novega 110km, menjaj olje na 15k km in pazi, da ti na servisu tankajo pravo olje, ker so na enih servisih resno nesposobni. Mojemu očetu so enkrat natankali v Megana 3 1.5 dci 105 Elf Competition 10w-40... polsintetiko, ki sploh ni predvidena za ta motor... in ta naj bi v motorju ostal 30k km? polsintetika je za 20k km max.

Novi imajo DPF, kar pomeni da mora notr bit ELF Solaris 5w-30 oz. zdej po novem se imenuje ELF Full-Tech 5w-30.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr nov 20, 2013 11:38 pm

Pa so zdaj novi 1,5dci zanesljivi?Upam,da so,ker avto sam ni napačen.Pozanimaj se kdaj pridejo FL modeli v prodajo,da ne bo cena enaka,najnovejše je vendar najnovejše,FL se mi zdi lepši.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Če nov 21, 2013 12:14 am

1.5 dCi je več ali manj v isti obliki v proizvodnji cca. 12 let. Tako, da so resni problemi odpravljeni.

Problemi so bili z Delphi pumpami v kateri so se redno razletali ležaji. Posledično to privede tudi do menjave vseh šob. Sedaj imajo notr Siemens pumpe. Naj ne bi bilo več problemov.

Drugi problem, ki še zmerj obstaja; je dokaj slaba zasnova glavne gredi oz. ležajev na gredi. Ampak se to rešuje s servisih na 15k km, ali pa še boljše, s preventivno menjavo ležajev na cca. 150k km. Strošek od 100e-150e. Ampak spet, od mojega očeta Megane III 1.5 je imel pri preventivnem pregledu ležajev pri 150k km ležaje samo rahlo risaste. Primerno kilometrom in jih nismo menjal. Tako da, vse je odvisno od sreče in vzdrževanja.

Motorček je lušen za pelat, dobro vleče. Poraba pri mojem očetu je recimo po 160k km 5.5L kombinirano. Aja pa, motor je komplet orginal, brez ene malenkosti menjane.

To bi blo na kratko vse.
Zadnjič spremenil Blasphemer, dne Če nov 21, 2013 1:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če nov 21, 2013 10:37 am

100 € so samo (original) ležaji, tesnilo na karterju vsaj 30 €. Poleg pa prištej še olje in filter ter delo. Mene bi tak poseg prišel cca 300 € (še naftni filter in zračni filter).

Sam bi raje razmislil o 1.6 dCi motorju (isti zavarovalni razred, če se dobro spomnim, je pa motor bolj prožen). Res pa je, da dCi130 ni v kombinaciji z GT Line/Style. Facelift naj bi se pričel prodajati januarja.

Moj 1.5 s siemensovim sistemom je trenutno na 155.000 km. Pri meni je že 110.000 km, bomo videli kaj mi pripravlja :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Če nov 21, 2013 11:18 am

No ne vem kolk je točno cena. Meni je mehanik reku cca 100-150e. Verjetno je pozabil prišteti stroške, ki si jih navedel.

Uglavnem, tut 300€ se sliši boljše kot pa da zariba...

Novi 1.6 dci je pa res super motor, praktično nima turbo luknje. Če bo tako dobr kot je 2.0 dci, je to čista zmaga. Upam da so se nekaj naučili iz teh začetnih kalvarij z 1.5 in 1.9 dci-ih :huh:

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če nov 21, 2013 12:48 pm

Koliko sem se vozil v Meganu gt line je res zelo dober avto za ta denar. Udobni sedeži, prav tako pa tudi zelo udobna vožnja. Seveda je GtLine malo trši od navadnega toda ne prehudo. Drugače imamo doba megana II in smo z njim do sedaj zadovoljni. Ni bilo na njem še nobene okvare, samo redni servisi. Tako, da ne poslušat tistih, ki to govorijo da Renault ne zna delat avtov.

Drugače, če se ti ne mudi z nakupom malo počakaj, da pride ven ta novi model megana. Potem se lahko odločiš ali kupiš novi model, ali pa dobiš stari model z veliko večjim popustom. Toda ne vem kako je kaj to pri GTline, ker jih je manj na zalogi, kot ostalih.

Imam pa eno vprašanje. Kakšna je razlika med Berline in Generation?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če nov 21, 2013 12:55 pm

matejxx je napisal/-a:Imam pa eno vprašanje. Kakšna je razlika med Berline in Generation?

Berline je tip vozila, oznaka za 5-vratno verzijo. Generation pa je stopnja opreme - oskubljena varianta.

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Če nov 21, 2013 1:05 pm

GT Line oprema je definitivno vredna svojga dnarja. Bottom line, če dobiš super ceno za Megana 1.5 GT Line, just go for it.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če nov 21, 2013 1:31 pm

f.taunus je napisal/-a:Berline je tip vozila, oznaka za 5-vratno verzijo. Generation pa je stopnja opreme - oskubljena varianta.

Samo so na spletni strani generation ločili, da je videti, kot da gre za dva različna tipa avtomobila.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če nov 21, 2013 4:39 pm

odprti clio je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:Berline je tip vozila, oznaka za 5-vratno verzijo. Generation pa je stopnja opreme - oskubljena varianta.

Samo so na spletni strani generation ločili, da je videti, kot da gre za dva različna tipa avtomobila.

Čista bedarija s strani RNS. ....dejansko gre res samo za najnižji paket opreme....

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe nov 22, 2013 11:02 am

Se popolnoma strinjam... A na te stvari žal nimam nobenega vpliva, čeprav smo se trudili jim dopovedati sem in tja, da so kake poteze neumne :D

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe nov 22, 2013 11:16 am

Ne samo,da je zdaj siemens črpalka,kolega mlad mehanik na renaultu mi je povedal,da ima piezzo šobe.Res?
V glavnem,če se bom kdaj odločal za renaulta 1,5 dci,bom vzel novega,150 000 km itak ne bom dočakal,ker bo prej šel v prodajo,po cca petih letih uporabe.
Jaz bi počakal januar,razen če boš šel staro za novo,pa ti bodo ponudili drugo leto še manj za star avto.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Pe nov 22, 2013 11:36 am

Ne vem kaj je narobe z piezzo električnimi šobami? :D

Je skorj bolj narobe tu s Simensom, ki ma tut svoje muhe. Mogoče bi blo še najboljše, da so uporabili Bosch CR sistem.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe nov 22, 2013 12:47 pm

Bolj je bil problem v Delphi-ju, ki so ga imel na začetku.
Slika

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Če nov 28, 2013 11:33 am

Jaz imam 1.5 dci Grandtour od 2008. Do danes nobenih problemov, servisi vsako leto pri pooblaščenem serviserju, prevoženih bo zdaj 120.000 km. Nobenih pripomb. Sem sedel v novem in bil zelo blizu nakupa, meni je super not, za en razred bolj kvaliteten kot II.

sem pa zaradi družine vzel raje scenica s tem motorjem in EDC sklopko. Cena je tudi odlična glede na konkurenco.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 28, 2013 11:54 am

Nejko je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:

Čista bedarija s strani RNS. ....dejansko gre res samo za najnižji paket opreme....

Saj je po eni strani logično, da ju ločijo in s tem ne mečejo slabe luči na "normalne" Megane, ker Generation je res drvarnica.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov