Badzo je napisal/-a:Hja bi ti kar rekel raje 1.6 16v, ki je sicer rahlo neugoden za registracijo - 82kW, a vseeno po mojem mnenju boljša izbira. 1.4 je za umirjeno vožnjo sicer dovolj, a poraba ne bo nič manjša, oziroma mogoče še celo višja napram 1.6 (pri tvojem načinu vožnje - AC), glede na to da se 1.4 precej bolj matra kot 1.6 v Meganu, sploh pa pri hitrostih 100km/h+. Če dobiš dober primerek (lepo ohranjen, predvsem pa kalitetno vzdrževan) je to lahko zelo hvaležen avto.
sonic je napisal/-a:Badzo je napisal/-a:Hja bi ti kar rekel raje 1.6 16v, ki je sicer rahlo neugoden za registracijo - 82kW, a vseeno po mojem mnenju boljša izbira. 1.4 je za umirjeno vožnjo sicer dovolj, a poraba ne bo nič manjša, oziroma mogoče še celo višja napram 1.6 (pri tvojem načinu vožnje - AC), glede na to da se 1.4 precej bolj matra kot 1.6 v Meganu, sploh pa pri hitrostih 100km/h+. Če dobiš dober primerek (lepo ohranjen, predvsem pa kalitetno vzdrževan) je to lahko zelo hvaležen avto.
Se strinjam. 1.4 16v sem pred leti imel v cliotu in je bil sicer prav v redu glede zmogljivosti.
Pri meganu pa res raje glej 1.6. Sem vozil testnega megana II letnik 2006 z 1.6 motorjem in je kar zadovoljivo, čeprav seveda pravnobena raketa..
Še to: 1.4 16v je bil v cliotu sicer kar požrešen, mestna vožnja težko pod 8,5 l/100km, še raje 9+ (slednje sicer navaja tudi Renault v uradnih podatkih). Pa zelo rade gredo vžigalne tuljave (sem moral menjati že po 35.000 km) - žal je 1.6 16v tudi podvržen tej hibi, bivša kolegica je tudi na meganu II 1.6 16v menda dostikrat imela veselje z vžigalnimi tuljavami...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov