Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

meganer
Uporabnik

karavan ali enoprostorec

Napisal/-a meganer Če nov 28, 2013 8:52 pm

Danes je v službi prišla nekako na debato o družinskem avtu in porabo. Potem pa ............. skor fajt :) renault. fiat, wv itd
Potem smo prečesali kot politiko in prišli do naslednjega: megane 1.5 dci kak let star, sedelaveci škoda 1.9tdi. Aja pa max 9000eur.

Moje mnenje je da bi megane kuril 5 litrov, 1.9 tdi 105 pa kake pol litra več, senik tudi slabih 6 poten so pa ostali.

Kako je pa vaše mnenje o karavanu ali enoprostorcu za družino. poraba, stroški vzdrževanja, registracija,...

Se pravi družinski avto do 9000 eur pa da so stroški čim manjši. Z 9000 jurjev dobiš kake dve leti star megane ali pa 6 let passata.

matejxx
Uporabnik

Re: karavan ali enoprostorec

Napisal/-a matejxx Pe nov 29, 2013 1:09 pm

meganer je napisal/-a:Danes je v službi prišla nekako na debato o družinskem avtu in porabo. Potem pa ............. skor fajt :) renault. fiat, wv itd
Potem smo prečesali kot politiko in prišli do naslednjega: megane 1.5 dci kak let star, sedelaveci škoda 1.9tdi. Aja pa max 9000eur.

Moje mnenje je da bi megane kuril 5 litrov, 1.9 tdi 105 pa kake pol litra več, senik tudi slabih 6 poten so pa ostali.

Kako je pa vaše mnenje o karavanu ali enoprostorcu za družino. poraba, stroški vzdrževanja, registracija,...

Se pravi družinski avto do 9000 eur pa da so stroški čim manjši. Z 9000 jurjev dobiš kake dve leti star megane ali pa 6 let passata.

Ja, očitno nimate v službi kaj veliko dela. :lol:

Moje mnenje. Nikoli nebi imel enoprostorca, to visoko sedenje mi je enostavno obupno. Prav tako če imaš samo dva otroka, res ne rabiš enoprostorca, ker v karavana spraviš vse. Če pa imaš res toliko pretlage si bi pa potem rajši kupil karavana višjega razreda (npr. laguna). Koliko vem, ni neke razlike med vzdrževanjem Megana ali pa Senica pri Renaultu, prav tako ni razlike v registraciji. Glede porabe nebi vedel, ker sem do sedaj vozil samo bencinskega Megana. Če bi se sedaj odločal med temi avti ki si jih napisal bi vsekakor kupim Megana. Mogoče pa bi pogledal tudi za Laguno.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 29, 2013 1:31 pm

meganer je napisal/-a:...Kako je pa vaše mnenje o karavanu ali enoprostorcu za družino. poraba, stroški vzdrževanja, registracija,....

Moje mnenje je tako - :evil: :twisted: :roll: :twisted:
Iz pravilnika
Pomembno!!! ---> Preden objavite debato uporabite kvadratek IŠČI na levi strani, da vidite če o tem že mogoče teče debata - se posebno, če ste novi na forumu!

In ker se dolgočasite, naj vsi še enkrat pišemo že 100x napisano.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe nov 29, 2013 2:24 pm

Za enga otroka je dost rang polo, če maš dva pa rang golfa.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe nov 29, 2013 2:47 pm

ban je napisal/-a:Za enga otroka je dost rang polo, če maš dva pa rang golfa.

si nor? če maš otroka je treba takoj po enoprostorcu vžgat in to takoj ko zveš da je žena noseča, da se aklimatizira na avto in očisti čakre še preden pride otrok na svet.

Ko imaš dva otroka je enoprostorec le še pogojno, ob treh otrocih pa smo že na kombiju (oz z novimi vinjetami bo mogoče zadosti že največja montana na svetu)
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po dec 02, 2013 6:38 pm

ban je napisal/-a:Za enga otroka je dost rang polo, če maš dva pa rang golfa.

no, to ti pa ne dam prav...

reciva za menoj(190cm) ne more biti normalen sedežek za 3 letnega otroka...

pa prtljažnik je premajhen, če imaš dva otroka...
potrebuješ golf karavan ali kaj podobnega
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Po dec 02, 2013 8:42 pm

Moje mnenje 1 otrok avtobus 2 otroka avion brez otrok limuzina :roll: Mamo doma par takih primerov

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Po dec 02, 2013 9:21 pm

Sej se meni tudi zdi da je "golf" dost velik, samo prtljažnik rabim k grem domov pa mami vedno da pa stvari -tolk da bi bil golf hitr poln. Pa tud kej za pofušat lah notr daš. Zato kak enoprostorec, najbol se nagibam k grand senik 110km, samo realna poraba me zanima.jes pričakujem pri strogi mestni 6-6.5 skupaj pa kak deci pod 6. Vsaj mislim tako naj me pa kdo popravi če se motim.

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Po dec 02, 2013 9:44 pm

Za 1.5 dci bi rekel da ima takšno porabo. Sicer si lastim grand scenica bose edition, l.2011 1.9 z 131 km in NIKAKOR ne pridem (po računalniku) pod 7.2l pri vsakodnevni vožnji ptuj-lj in hitrosti 130-140 kh/h. Porabo sem imel manjšo le - 6.2l, ko smo se peljali na morje in je bila max hitrost 110 km/h. Drugače pa žal pod 7l ne gre. Ali pa ne vem vozit, kot sem že omenil za prejšnji moj avto, r. laguno, l.2008 in 150km.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Po dec 02, 2013 9:51 pm

meganer je napisal/-a:Sej se meni tudi zdi da je "golf" dost velik, samo prtljažnik rabim k grem domov pa mami vedno da pa stvari -tolk da bi bil golf hitr poln. Pa tud kej za pofušat lah notr daš. Zato kak enoprostorec, najbol se nagibam k grand senik 110km, samo realna poraba me zanima.jes pričakujem pri strogi mestni 6-6.5 skupaj pa kak deci pod 6. Vsaj mislim tako naj me pa kdo popravi če se motim.

Če ti kaj pomaga: Scenica sem imel 1.5dCi 110KM. Poraba je bila pri relaciji med 5 in 5.5l/100. Do Benetk in nazaj 5.2 124km/h tempomat. Lj - Munchen - Lj tempomat 120, gor grede prazen, nazaj grede 4je v avtu + prtljaga treh potnikov, ki so bili na trekkingu 3 tedne, se pravi so imeli ta velike svinje (vreča cca. 35kg).
Poraba na koncu 4.8/100.
Po centru med 6.5 in 7.5 odvisno od tega koliko kratke vožnje sem delal (ogretost motorja). Grand bo moral bit par deci več kot navaden. Je pa motor zelo prijeten za vozit, navora je dovolj, motor je glede na moč in majhnost lepo odziven tudi v nižjih obratih, čeprav je bolj lenoben kot njegov brat 1.6 s 131KM.
Če imaš opcijo raje vzame 1.6 131KM (poraba bo ista mogoče celo manjša na relaciji, po mestu višja), če pa te možnosti ni, pa bo tudi 1.5 dovolj, seveda pa dirkač ne boš, kar pa mislim da se zavedaš, ker če ne ne bi gledal 1.5 :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov