Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dennisCe
Novinec

nakup astra

Napisal/-a dennisCe Če dec 12, 2013 10:43 am

Pozdravljeni...

po tem ko sem k hiši pripeljal opla, so se starši tudi navdušili nad oplom :D zato me zanima mnenje za slednji avto: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=790 ... ow=1&avto= help :)

matejxx
Uporabnik

Re: nakup astra

Napisal/-a matejxx Če dec 12, 2013 10:47 am

dennisCe je napisal/-a:Pozdravljeni...

po tem ko sem k hiši pripeljal opla, so se starši tudi navdušili nad oplom :D zato me zanima mnenje za slednji avto: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=790 ... ow=1&avto= help :)

Dober avto za vozit, motor bi lahko bil malo bolj močen, toda za normalno vožnjo je čisto dober. Avto je kar nepregleden, zato je pametno imeti senzorje, vsaj zadaj če ne že spredaj.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Če dec 12, 2013 10:49 am

matejxx je napisal/-a:

Dober avto za vozit, motor bi lahko bil malo bolj močen, toda za normalno vožnjo je čisto dober. Avto je kar nepregleden, zato je pametno imeti senzorje, vsaj zadaj če ne že spredaj.

hvala za odg.. predvsem gre tukaj v smislu kvalitete/vzdržljvosti/ da ne "crkuje vse po tekočem traku" :D

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če dec 12, 2013 11:01 am

dennisCe je napisal/-a:
matejxx je napisal/-a:

hvala za odg.. predvsem gre tukaj v smislu kvalitete/vzdržljvosti/ da ne "crkuje vse po tekočem traku" :D

Od kar imamo avto doma ni bilo z njim nobenih težav, samo redni servisi. Tako da je bil ta avto do sedaj kar dober nakup.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če dec 12, 2013 11:30 am

Kar se motorizacije tiče, ni nekih problemov (je ista v Astri J in Astri H). Kar se pa ostalega dela avta tiče, pa imaš forum, kjer je precej lastnikov teh Aster že podalo mnenje o tem avtu.
Slika

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So dec 14, 2013 10:29 am

kaj pa pravite na kaj takega? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=777 ... 2052.000... kako se te fieste obnesejo v praksi?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 14, 2013 10:52 am

Ta je mlajša in ima manj km za skoraj isto ceno, za dobra dva tisočaka več lahko kupiš novo in ne skoraj 4 leta staro.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So dec 14, 2013 11:17 am

se strinjam.. je pa tudi veliko razlike v opremi titanium/osnova...

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 So dec 14, 2013 11:58 am

Sem kupil novo takšno. Motor je preizkušen, ni preveč odziven, ampak za normalno vožnjo čisto dovolj, poraba je okrog 7.5l z normalno vožnjo (kombinacija avtoceste in reginalne). 17" platišča in gume so drage za vzdrževanje. Kvaliteta izdelave v notranjosti je povprečna - zato pričakuj čričke - mene osebno to ne moti.
Kot so že dejali ni preveč pregleden, drugače se pelje lepo. Poleg rednih servisov je imel še napaki:
- zadnja zavorna luč na šipi je ob pritisku na zavoro utripala, morala bi vseskozi svetiti (so popravili pod garancijo z update-om software)
- pokvaril se mi je plovec v posodi za hladilno tekočino, zato mi je javljalo napako, da je nizek nivo hladilne tekočine, čeprav jo je bilo dovolj

Na splošno sem zadovoljen z nakupom.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 14, 2013 11:59 am

dennisCe je napisal/-a:se strinjam.. je pa tudi veliko razlike v opremi titanium/osnova...

Prej sem na hitro pogledal in sem opazil kot dodatek samo tempomat. Verjetno tu pridejo še večje gume, morda pot. računalnik in še kaj, kar na avtonetu ne piše. A za starejše ljudi so večje gume predvsem manj udobne in bistveno dražje. Torej?

acad
Novinec

Napisal/-a acad So dec 14, 2013 11:28 pm

glede prvega avtomobila ki si objavi - opel astre 1.6 z atmosferskim bencinskim motorjem, samo prste vstran
Avto je pretežki za tako majhno atmosfersko moč in če želiš normalno pospeševat, saj moč šele dobi na višjih obratih (sploh po mestu od semaforja do semaforja) ti poraba tako naraste, da te peče glava in tukaj govorim o 9litrih plus... (govorim ti iz prve roke)

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne dec 15, 2013 1:28 am

acad je napisal/-a:glede prvega avtomobila ki si objavi - opel astre 1.6 z atmosferskim bencinskim motorjem, samo prste vstran
Avto je pretežki za tako majhno atmosfersko moč in če želiš normalno pospeševat, saj moč šele dobi na višjih obratih (sploh po mestu od semaforja do semaforja) ti poraba tako naraste, da te peče glava in tukaj govorim o 9litrih plus... (govorim ti iz prve roke)

Madonca, tole pa si odkril toplo vodo in Ameriko skupaj, a!? :roll:

1. Avto ni nič pretežkI za tako majhno atmosfersko moč - za nezahtevnega uporabnika je več kot dovolj. Verjetno pa starša nista ravno zahtevna, če gledata tako motorizacijo...
2. Čisto normalno se jo vozi, ne rabiš je terat do blokade, da slediš toku prometa (ki je, btw tako počasen, da je še 40KM preveč...)
3. Popolnoma vsak avto, v mestu pije veliko - 9-10l/100 je popolnoma normalna poraba za mestno vožnjo... Avto, ki bo pil 5l/100 po mestu ne obstaja..

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne dec 15, 2013 11:24 am

Haha meni so tudi smešni te odgovori da če nima avto 200KM in twin turbo potem je prešibak. Ja za dirkat mogoče res. Jaz sem se s Polotom 75KM atmosfercem čisto lepo in udobno vozil dolgo časa, pa je bil avtomatik se pravi še tukaj nekaj izgube moči. Tako da to je čisto subjektivno in odvisno od potreb ljudi.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne dec 15, 2013 12:30 pm

Badzo je napisal/-a:
acad je napisal/-a:glede prvega avtomobila ki si objavi - opel astre 1.6 z atmosferskim bencinskim motorjem, samo prste vstran

Madonca, tole pa si odkril toplo vodo in Ameriko skupaj, a!? :roll:

1. Avto ni nič pretežkI za tako majhno atmosfersko moč - za nezahtevnega uporabnika je več kot dovolj. Verjetno pa starša nista ravno zahtevna, če gledata tako motorizacijo...
2. Čisto normalno se jo vozi, ne rabiš je terat do blokade, da slediš toku prometa (ki je, btw tako počasen, da je še 40KM preveč...)
3. Popolnoma vsak avto, v mestu pije veliko - 9-10l/100 je popolnoma normalna poraba za mestno vožnjo... Avto, ki bo pil 5l/100 po mestu ne obstaja..

Čisto nič ni narobe napisal. Motor res ni primeren za novi model. Če je nova Astra res toliko težka, bi jaz rekel da tukaj porabe ne spraviš pod 8.
V moji Astri GTC 2007 je nisem mogu spraviti pod 7 ....če sem še tako lepo vozil ...NI ŠANS!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne dec 15, 2013 12:33 pm

Za osnovo mora kupec napisat kateri avto bi rad imel z koliko moči in opreme šele na to mu lahko svetuješ če je ok oz ni večjih problemov z mašino oz avtom na sploh

ps.: od kolegice oče ima novo astro z tem 1.6 motorjem in pravi, da mu je čisto dovolj močan
Lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne dec 15, 2013 2:38 pm

Ma moči je dost. Gre pa za porabo....navora pri nizkih obratov je tudi premalo.
Ta motor sploh ne bi smel biti v novi Astri.
Veliko avtomobilov v tem razredu sem probal z umirjeno vožnjo (relacija/mestna) in vse sem spravil pod 5 litrov, razen Astre 1.4 T, 120KM.
1.6 pa sploh nima šans pod 7 - 7,5 litra.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne dec 15, 2013 2:48 pm

Manj goriva pomeni manj davka državi in s tem propad socialne države. Če imate radi državo morate voziti požrešne avte, le tako ste lahko pravi patrioti.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne dec 15, 2013 4:03 pm

Ta 1.6 je res malo pozresen, ampak poudarek na malo. Pri Astri H je poraba od 5.3 na relaciji (brez AC) do 9 po mestu.
Ce potegnemo crto... isti falus kot pri vseh ostalih 1.6 motorjih :lol:

For je napisal/-a:Veliko avtomobilov v tem razredu sem probal z umirjeno vožnjo (relacija/mestna) in vse sem spravil pod 5 litrov

Seveda, kako da ne :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne dec 15, 2013 5:21 pm

Ne vem koliko poznaš Gorenjsko in Kranj.

Od začetka Kranja (zahod) pa skozi cel Kranj do stare ceste do Ljubljane, potem tunel Šentvid - obvoznica - izhod Vič - Tržaška - Celovška - Avtotehna Vis

To je relacija po kateri sem kar nekaj avtov preizkusil. Če tkole na grobo rečemo je relacija/mestna - pol/pol .....cirka 35 km (če se prav spomnim)
Najbolj umirjena vožnja po omejitvah

Golf 1.4, 122 KM https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... tif_t=like (enako sem z Leonom naredil ..poraba enaka)

Mazda 3, 1.5, 100 KM https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... 1622&saved

Mazda 3, 2.0, 120 KM https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... tif_t=like

Astra GTC 1.4, 120 KM https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... eo_comment

Tudi Peugeot 308 1.6, 125 KM sem vozil, in je zelo podobno, ampak nisem posnel.

Astro z 1.6 motorjem vozil 6 let (174.500 km) in vem da je to nemogoče. Prvih par mesecev, je nisem spravil pod 8,5. Poznam pa eno teto ki ga je prodala zaradi tega ker ga ni spravila pod 11, kar je najbrž posledica mestne vožnje, in neznanja iste. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Ne dec 15, 2013 6:03 pm

Niti ni tako požrešna ta Astra z 1.6 atmosfercem - je ena pri hiši slabo leto in pri 6kkm prevoženih ima povprečje malo pod 7litrov, s tem da so večinoma kratke vožnje (kup semaforjev), vožnja pa dinamična (voznik ni polž, niti divjak). Je pa res, da s svojo Elantro 1.6 (130KM) na podobnih relacijah in s podobnim slogom vožnje dosegam porabo 5,9-6,3.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov