Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dennisCe
Novinec

nakup citroen c3

Napisal/-a dennisCe Sr dec 25, 2013 10:58 am

Pozdravljeni,

sestra in njen fant gledata za "nov avto" in sta vrgla uč na točno tega: http://www.avto.net/safrandoo/ad.asp?id=7965048

je relativno nov in ima zelo malo km pa tudi cena je dokaj ok.. kaj pravite?

je pa res, da jima za isto ceno jaz svetujem tega (ista avtotrgovina): http://www.avto.net/safrandoo/ad.asp?id=7944299

res me zanima vaše mnenje :) Hvala :)

Scorp84
Stalni uporabnik

Re: nakup citroen c3

Napisal/-a Scorp84 Sr dec 25, 2013 11:13 am

Ce imata zeljo nad predglednostjo, pa tudi ce nista zahtevna glede prostora, je ta c3 videti zelo vredu. Pa se manjsa poraba je.
Pri astri je treba uzeti v zakup, da je avto drugi lastnik. Me sicer nebi motilo, samo malo cudno je, da je avto menjal dva lastnika v tako kratkem casu. Izjema ce niso imeli za lizing odplacevati, pol tudi za redni servis ni bilo?

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr dec 25, 2013 11:17 am

ja se strinjam... kako pa je z zanesljivostjo, nekaj smo brali, da imajo ti citroenčki probleme z elektroniko itd itd?

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr dec 25, 2013 11:31 am

če je mogoče že kakšna tema o takih citroenih prosim za link :)

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr dec 25, 2013 12:25 pm

Sicer sem neki bral na hr forumu, da ima probleme z elektroniko kot so prikazovanje temp, odpiranje okna (ce hoces odpret, avto pa zapira) in manjse malenkosti. Je pa tko, da francoski avti zelijo boljsi akumulator, kot jih tovarnisko dajo. Nesramno svoh akumulator ti dajo. V veliki vecini, vecji akumulator resi probleme. Vsaj kar se tice zarnic, da ne pregorevajo vec tako intenzivno. Pa glede na letnik, po vsej verjetnosti ima resene, zacetne napake.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr dec 25, 2013 1:02 pm

kako je pa kaj z vzmetmi, sicer na C4 sem slišal da radi pokajo ? (sorry za offtopic)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

PEUGEOTT 207
Nov uporabnik

Napisal/-a PEUGEOTT 207 Sr dec 25, 2013 2:52 pm

Jaz bi bežal od PSA VTi motorjev :)

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Sr dec 25, 2013 5:14 pm

dennisCe je napisal/-a:če je mogoče že kakšna tema o takih citroenih prosim za link :)

http://www.citroenar.eu/index.php

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Sr dec 25, 2013 5:53 pm

Eno leto že imam C3 z isto opremo kot iz prvega posta. Imaš vse kar rabiš, panoramsko okno je super - ko se navadiš. Sam imam 1.6 motor (120KM), so pa ti novi motori psa+bmw in mislim da večjih napak nebi smelo biti. Pri mojem v enem letu in 23 kkm še vse ok. Poraba zna biti za 1.4 -95km okoli 7 ali pa več. Kolega ima tudi c3 z 1.4 motorjem pa ima porabo okoli 8 lit. (no ja vozi predvsem žena). Sam imam kombinirano porabo pod 7 lit.
Vprašaj če te še kaj zanima.

PEUGEOTT 207
Nov uporabnik

Napisal/-a PEUGEOTT 207 Sr dec 25, 2013 6:43 pm

domi je napisal/-a:Eno leto že imam C3 z isto opremo kot iz prvega posta. Imaš vse kar rabiš, panoramsko okno je super - ko se navadiš. Sam imam 1.6 motor (120KM), so pa ti novi motori psa+bmw in mislim da večjih napak nebi smelo biti. Pri mojem v enem letu in 23 kkm še vse ok. Poraba zna biti za 1.4 -95km okoli 7 ali pa več. Kolega ima tudi c3 z 1.4 motorjem pa ima porabo okoli 8 lit. (no ja vozi predvsem žena). Sam imam kombinirano porabo pod 7 lit.

Jaz sem sicer imel P207 1.6 VTi (120km) in sem bil kar naprej na servisu nakoncu so mi pri 70kkm rekli, da bo potrebno menjati semeringe in tesnilo na glavi, ker se ta motor vrti na visokih vrtljajih in ne zdrži tega napora. Ok je če se voziš do 90km/h v 5. prestavi kar je veči imaš pa koncert v avtu. C3 pa sem vozil nadomestnega HDi 90 z vetrobranskim steklom zenith in je imel porabo na avtocesti LJ- CE- LJ 4,9l na 100km, me je zelo navdušil samo sem si rekel avta iz koncerna PSA nikoli več.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 25, 2013 10:30 pm

domi je napisal/-a:Eno leto že imam C3 z isto opremo kot iz prvega posta. Imaš vse kar rabiš, panoramsko okno je super - ko se navadiš. Sam imam 1.6 motor (120KM), so pa ti novi motori psa+bmw in mislim da večjih napak nebi smelo biti. Pri mojem v enem letu in 23 kkm še vse ok. Poraba zna biti za 1.4 -95km okoli 7 ali pa več. Kolega ima tudi c3 z 1.4 motorjem pa ima porabo okoli 8 lit. (no ja vozi predvsem žena). Sam imam kombinirano porabo pod 7 lit.

Punca ma 207 s tem motorjem ( 1.4 95 konjev ) in ima zadnjih par tisoč kilometrov 95% kratkih do krajših relacij porabo 6.1 al 6.2. Če gre kaj izven mesta ( vsaj 20 km daleč ) pade poraba pod 6 krepko...Težave do zdaj v dobrih dveh letih = 0. ( menjala je dve žarnici do zdaj in to je to ).
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če dec 26, 2013 12:47 am

Peugeott 207: ne vem od kje imas taksne informacije. Avto ima pac krajsa prestavna razmerja in zato tudi visjinobrati. Pac se pozna, da bi 6 prestava prisla. Sam imam 307 in ja je tudi kar v visokih obratih, na avtocesti. Avto pa je zdaj cez 10 let star, pocasi se bliza 200 tisoc prevozenih, pa pri tem mojem motorju naj bi zelo rad slo tesnilo na glavi. Vsaj to sem bral na tem forumu. Ocitno imam sreco, po vseh nastetih tezavah, mi je do zdaj samo spula sla.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če dec 26, 2013 1:21 am

Za Astro piše drugi lastnik pač zato, ker je bil prvi lastnik lizing hiša. Oziroma vsaj kolikor vem je pogoj vsaj eno leto na lizing vzet pri nakupu novga opla.
Tako, da to ni nič čudnega glede te astre.
Glede motorjev pa nekih problemov naj ne bi bilo.

Tudi glede C3 slišim same dobre stvari. Načeloma delajo bp. Poznam eno katera v treh letih (od nakupa novega) ni imela niti enga izrednega servisa!
Samo tankaj in vozi! No pa enkrat letno je naredila redni servis in to je to.

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko Če dec 26, 2013 9:28 am

dennisCe je napisal/-a:Pozdravljeni,

sestra in njen fant gledata za "nov avto" in sta vrgla uč na točno tega: http://www.avto.net/safrandoo/ad.asp?id=7965048

je relativno nov in ima zelo malo km pa tudi cena je dokaj ok.. kaj pravite?

je pa res, da jima za isto ceno jaz svetujem tega (ista avtotrgovina): http://www.avto.net/safrandoo/ad.asp?id=7944299

res me zanima vaše mnenje :) Hvala :)

Pozdravljen.

Moja kolegica ima točno takšen avto, s tako opremo in enakim motorjem, le da je leto dni starejši.

Avto sicer dela OK, letos so posodobili elektroniko v računalniku, ker je hladen kar močno cukal in se "zaletaval". Sedaj dela normalno. Poraba je zmerna, ni preveč visoka. Avto se sicer največ časa vozi po mestu, od časa do časa pa tudi kakšna relacija (do 120 kilometrov). Meni osebno vse, kar je na tem avtomobilu všeč in uporabno, je vetrobransko steklo Zenith ter oblika avta. Ostalo pa je pod ? (vsaj zame).
Ona je kar malo razočarana nad njim. Prevoženih nekaj več kot 30000 kilometrov, pa je zamenjala že obe sprednji žarnici za kratko luč, in to dvakrat. Materiali, ki so uporabljeni v notranjosti, niso preveč kvalitetni. Plastika je kar precej cenena. Tudi zunanjost avtomobila je dokaj mehka. Vzmetenje je tudi mehko. Aja, še ena nevšečnost. Lansko zimo ji je kar zlomilo sprednjo kolotečno plastiko - samo od sebe. Očitno je slaba kvaliteta. Rekla je, da nikoli več ne bi kupila takšnega avta in je nad njim kar malo razočarana. Prednost je to, da ga ima "od novega" in ve, kakšen avtomobil ima. Servisi so cenovno dokaj zmerni. Jaz ti svetujem ogled še kakšne druge znamke. Verjetno so malo dražji, ampak z razlogom.
Upam, da sem ti/jima kaj pomagal z izkušnjami "iz prve roke", saj sem ga tudi sam kar precej vozil.
PS: mimogrede, ta iz tvojega linka nima senzorja za dež (vsaj piše, da ga ima), ker so ga imeli le v paketu Exclusive, pa še to za doplačilo. Ker če bi ga imel, bi imel tudi samozatemnitveno vzvratno ogledalo ter LED diode v notranjosti - po sredini stekla Zenith. Toliko.

Lp.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Če dec 26, 2013 9:45 am

hvala za vaša mnenja, očitno je tale astra kar korak pred c3, čeprav vem, da nista v istem razredu, sta pa trenutno v istem cenovnem razredu (tržna cena) :)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če dec 26, 2013 9:55 am

Termopastika, ki je uporabljena v avtomobilski industriji ne poka kar sama od sebe :roll: Kolotečne plastike pokajo v zimskem času zaradi zmrznjenega snega, ledu, ki se nabere med plastiko in gumo ali pa pojahanja kupa zmrznjenega snega med vožnjo.. takrat pa poka ja.
Samo popravilo plastik zna biti drag špas pri vagu, ko ljudje nimajo občutka za višino južnega snega in napluženih zmrznjenih kupov in terajo naprej pri tem pa potrgajo plastike pod dnom , zraven pa po možnosti potrgajo še stebla vijakov, ko so varjena po podnu in s katerimi so obloge privijačene. Takrat je veselica, ko je potrebno še varit in barvat.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če dec 26, 2013 10:31 am

golfko di zlodko je napisal/-a:Materiali, ki so uporabljeni v notranjosti, niso preveč kvalitetni. Plastika je kar precej cenena.

Kaj to pomeni - plastika škripa, poka, se lušči?

Od kolegice sestra ima tudi takega C3, hdi, pa je zelo zadovoljna.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Če dec 26, 2013 10:56 am

sem klical tega prodajalca pa pravi, da je avto kot iz trgovine in nima niti pikice, je pa šlo za lizing, ki ga niso mogli več odplačevati ter 7.500km.

me pa še nekaj zmoti... spoštujem vsa (kredibilna) mnenja in predloge pa vendar... ko ima nekdo fiata, večina pravi "fiat je zanič", ko ima nekdo opela "opelica je zanič", ko ima nekdo citroena "citroen je zanič", podobno za renaulta, alfo itd...

torej je samo vw, bmw, audi ter mb avto, ostalo je itak najbolje, da se tovarne zaprejo :roll: :roll: :roll:

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Če dec 26, 2013 11:33 am

mogoče boste rekli, da malo čudno razmišljam, pa vendar vprašam... sam imam corso l. 08, pa mi je tale citroenček tako padel v uč, da me mika, da bi dal corso v račun in doplačal za tega citroena... je zamisel realna ali malo neumna? :D mnenja...

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Če dec 26, 2013 4:36 pm

Glede kvalitete od izdelave, notranjosti,... Mislim da je odvisno kaj nekdo pojmuje pod kvaliteto. Izgled ali funkcionalnost. Plastike v notranjosti so zaradi mene lahko bilo kake, samo da se ne majejo, škripajo. Glede obrabe dnevno prijemanih delov pa ima C3 kar dobre materiale. Na tistih delih, ki se radi najbolj umažejo mora biti plastika - okolica kljuk, naslon za levo voznikovo roko, ...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: alexwell, Google Adsense [Bot] in 14 gostov