f.taunus je napisal/-a:Avto si kupil od trgovca ali fizične osebe?
xsAMOR je napisal/-a:Tudi sam imam leto starejšega, s skoraj identično kilometrino ki si jo podal (realno). Ne vidim kakšnih znakov da avto ne bi hotel še zdržati več. Je pa res da sedaj ne veš kaj si kupil, lahko da so kilometri vrnjeni zgolj zaradi privabljivosti pri prodaji. Na tvojem mestu bi reskiral še nekaj € za pregled vozila na specializiranem servisu, da ti priklopi na računalnik ter mehansko pregleda vozilo (mogoče kar Fiat Kavčič LJ). V primeru da bi ga obdržal bi si sam vrnil kilometre na realne.
Ne vem pa kam pelje to nategovanje, to je postalo že bolj pogosto kot dober dan :/
LP
xsAMOR je napisal/-a:Tako ja, preveri če se ti splača naprej vlagati in vzdrževati avto. Fiat Kavčič sem ti priporočil ker je edini fiat servis na katerem sem dobil občutek da obvladajo zadeve (napram tistemu v Lescah, Gorenjska, kjer sem kupil aktuator, dobil pa Denso-tovega...) Večina mehanikov tudi nima primerne opreme da bi ti lahko zaznal vse okvare, napake. Zdaj največ kar se govori pri teh avtih so problemi s končniki, pokrov rezervoarja naj bi znal odpasti, EGR ventil je pri večini blokiran pri JTD 8V, mehanizem za prednje brisalce se zna stakniti - se da popravit, mreža v prednjem sovoznikovem sedežu se zna pretrgati in javlja airbag failure, motorčki za ventilacijo odpovejo ali se zlomi plastična gred za premik loput - par eur). Odvisno pa na kaj naletiš, kako sam ravnaš.
Da ne boš imel v glavi zdaj samo napake, so tudi dobre lastnosti avtomobila, rezervni originalni deli so dokaj cenovno ugodni, robustna mašina, dokaj mlad zgleda za letnik... Včlani se na fiat klub, pa malo pobrskaj forum če te kaj več zanima
Upam da ti bo služil če ga obdržiš, je pa kar nekaj kilometrov prestal, tako da kdaj je treba kaj vzeti v zakup
LP
215709 je napisal/-a:se mi zdi da imaš pravico v 8 al nekaj toliko dneh zahtevat kupnino nazaj zaradi skritih napak in ti mora povrniti kupnino. tudi prnas se je zgodil da ko smo prodajali od starga ata avto smo ga prodal potem pa nas je kupec kontaktiral da ima težave in smo pač se pogovoril in ugotovil da je krivda pr nas bla ker nismo dovolj dobro pregledal avta za napaka ki jih je imel in smo mu mogl vrnit kupnino(pač je kupec odstopu od pogodbe in mi smo se strinjal ker res nismo vedeli za napako) in pol smo avto prodal za star želez :P.
zuzek je napisal/-a:
za kakšno napako in vozilo pa je šlo?
zuzek je napisal/-a:glede previtih kilometrov, je dobro vsaj to, da si ugotovil, da je vozilo redno servisirano
glede na to, da ti je vozilo všeč kljub previtim kilometrom, bi se jaz na tvojem mestu poskusil pogodit s kupcem o ceni vozila215709 je napisal/-a:se mi zdi da imaš pravico v 8 al nekaj toliko dneh zahtevat kupnino nazaj zaradi skritih napak in ti mora povrniti kupnino. tudi prnas se je zgodil da ko smo prodajali od starga ata avto smo ga prodal potem pa nas je kupec kontaktiral da ima težave in smo pač se pogovoril in ugotovil da je krivda pr nas bla ker nismo dovolj dobro pregledal avta za napaka ki jih je imel in smo mu mogl vrnit kupnino(pač je kupec odstopu od pogodbe in mi smo se strinjal ker res nismo vedeli za napako) in pol smo avto prodal za star želez :P.
za kakšno napako in vozilo pa je šlo?
čare je napisal/-a:@xsAMOR o kakem aktuatorju od DENSA ti to??
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov