Boris445 je napisal/-a:Je res, da se pozimi diesel počasneje segreje od bencinarja (gretje)? Se tudi pri novejših dieslih motor "zapaca" na tako kratke vožnje?
~toMmy~ je napisal/-a:Pri plinu moraš tudi bit pozoren, koliko časa rabi, da se vklopi, ker če se ne hitro, je brezveze. Drugače pa za takšno vožnjo res ni dizel, sploh pozimi ga boš ugašal še preden se prav segreje, poraba pa tudi ni ravno nizka pri takšni vožnji.
Dizel mogoče res pogojno, če je avto v topli garaži, "mestna" vožnja pomeni počasno vožnjo v koloni brez pretiranega ustavljanja in gre za avto, ki ga je težko dobit z bencinskim motorjem oz. se ga pozneje še težje znebit, pa še v tem primeru je za trikrat premislit
opelcar je napisal/-a:Moj oče naredi samo 3000-5000km/letno in ima dizla z dpf filtrom. Pa mu v 2,5 deluje dobro edino kaj je moral zamenjat je jermenica.
čare je napisal/-a:Si mogoče pomislil da imajo nekateri dizle tud v garažah pospravljene in ko se gre vozit naredi v kosu veliko kilometrov in ga spet pospravi??Sicer takih je malo,kot je malo 10 let starih dizlov z 150000 km ampak če bi bilo teh 150000 preverjeno realnih mene to sploh ne bi motilo.
čare je napisal/-a:Si mogoče pomislil da imajo nekateri dizle tud v garažah pospravljene in ko se gre vozit naredi v kosu veliko kilometrov in ga spet pospravi??Sicer takih je malo,kot je malo 10 let starih dizlov z 150000 km ampak če bi bilo teh 150000 preverjeno realnih mene to sploh ne bi motilo.
@maniaxxx ta tvoja mazda je mela PSA mašino not in po vsej verjetnosti grelec na vodni cevi...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov