Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Nakup vozila - kako rešiti dilemo?

Napisal/-a INFINITI Sr jan 15, 2014 3:03 pm

Živjo imam eno dilemo in sicer ne vem kako bi se dogovoril z trgovcem.

In sicer imam zaarano vozilo pri njemu, za katerega pa nimam trenutno celotnega zneska temveč le cca 30%, bi pa rad avto že sedaj prevzel in mu poplačal razliko konec meseca, ko bo moj avto prodan.

Njegov avto je neregistriran, čaka ga tehnični pregled + veliki servis - kar bi vse seveda opravil jaz.

Kako bi bilo najboljše, da se dogovoriva oz kakšne so sploh možnosti?

Kako je če recimo sprejme del plačila - je avto potem še vedno pisan nanj, jaz ga pa lahko poservisiram,registriram in zavarujem na svoje ime?
-Sem lahko lastnik jaz, pa se naredi nekakšen aneks, dodatna pogodba ali kaj podobnega iz katere je razvidno da je avto moj in registriran name, ampak da mu moram do določenega datuma poplačati vozilo do konca?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Re: Nakup vozila - kako rešiti dilemo?

Napisal/-a eentox Sr jan 15, 2014 3:43 pm

mislim da je pri tvojem problemu največ odvisna dobra volja in zaupanje prodajalca (v tebe). Težko je biti pameten ker nevemo ali je prodajalec prijatelj, znanec, neznanec, avtohiša...

V dokaz da mu boš poplačal razliko, mu lahko ponudiš, da tvoj avto (s ključi) stoji pri njem na dvorišču dokler ga ne prodaš naprej. Tako bo vsaj imel boljši občutek če ne drugega,...

Če avto ni pisan na tebe nemoreš registrirati avta nase. Lahko pa ga poservisiraš brez problema.
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jan 15, 2014 3:45 pm

Pomoje da ti bo predlagal leasing.Ali pa ga zaaraj do datuma ko naj bi imel denar pa je.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Sr jan 15, 2014 7:47 pm

Saj se na kupoprodajno pogodbo napiše za kakšno vsoto gre in kako/kdaj bo plačana. Napišeš znesek, ki si mu ga plačal takoj in v koliko dneh mu boš plačal preostanek. Pa ima on na papirju, koliko si mu dolžan, ti mu pa potem preko banke nakažeš preostanek na njegov trr in imaš dokazilo o plačilu. Čisto preprosto, je pa odvisno od zaupanja prodajalca. Če ti bo zaupal dobro zate, v nasprotnem primeru imaš pa kar precej možnosti zavarovanja dolga, najenostavnejši je zastava.
Slika

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jan 15, 2014 8:37 pm

Do konca meseca je še 16 dni, čakanje ni opcija? Kot praviš je zaaran, torej naj bi počakal.

Če je prodajalec tistega avta znanec, se vse da, če je pa neznanec, potem pa nevem kaj in kako bi. Vem da iz mojih rok na tak način avta nebi dobil, šele ko je denar pri meni na mizi ga bi lahko odpeljal.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jan 15, 2014 9:03 pm

napiši svoj avto na njega a ko se proda ma on denar in je.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Sr jan 15, 2014 9:19 pm

abbe je napisal/-a:napiši svoj avto na njega a ko se proda ma on denar in je.

Infiniti sprašuje kaj je najboljše, ne kaj je najbolj trapasto. Avto se lahko zastavi, ne pa prepiše. Ni čudno, da je toliko goljufij, ko pa ljudem padejo na pamet take neumnosti. In to greš potem še predlagat nekomu drugemu. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr jan 15, 2014 9:51 pm

Moral bi vam še povedati, da teh 30% je ravno od prodaje sedanjega vozila - toliko mi namreč ostane ko povrnem preostanek kredita, ki sem ga imel za sedanje vozilo.
Torej nima smisla oz je brezveze da sedanjega zastavljam. Preostalih 70% lahko poplačam šele konec meseca, ker pa čakam da mi dobim denar od ene druge zadeve, ki pa je vezan do tistega datuma in pač ni možno prej dobiti keš.

Klinc je v temu, da imam kupca, ki bi definitivno rad kupil moj avto takoj, vendar sem potem brez vozila v tem vmesnem obdobju - on se pa mojega avtomobila ne upa že sedaj zaarati in počakati dva tedna da mu ga dokončno prodam.

Aja "novi" avto kupujem od neznanca, ki je povrh vsega še nek napol trgovec - če bi ga poznal bi bilo lažje - on nekaj govori bomo potem kasneje prepisali ipd, vendar se mi zdi da še sam ne ve kako pa kaj v temu primeru.

Leasingov, kreditov ipd pa ne mislim več jemati.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Sr jan 15, 2014 10:23 pm

INFINITI je napisal/-a:Moral bi vam še povedati, da teh 30% je ravno od prodaje sedanjega vozila - toliko mi namreč ostane ko povrnem preostanek kredita, ki sem ga imel za sedanje vozilo.
Torej nima smisla oz je brezveze da sedanjega zastavljam. Preostalih 70% lahko poplačam šele konec meseca, ker pa čakam da mi dobim denar od ene druge zadeve, ki pa je vezan do tistega datuma in pač ni možno prej dobiti keš.

Klinc je v temu, da imam kupca, ki bi definitivno rad kupil moj avto takoj, vendar sem potem brez vozila v tem vmesnem obdobju - on se pa mojega avtomobila ne upa že sedaj zaarati in počakati dva tedna da mu ga dokončno prodam.

Aja "novi" avto kupujem od neznanca, ki je povrh vsega še nek napol trgovec - če bi ga poznal bi bilo lažje - on nekaj govori bomo potem kasneje prepisali ipd, vendar se mi zdi da še sam ne ve kako pa kaj v temu primeru.

Leasingov, kreditov ipd pa ne mislim več jemati.

To s kasnejšim prepisom ni uredu in kar kliče po težavah. Najbolje je tako, kot sem rekel, na kupoprodajno pogodbo se napiše znesek, ki je plačan takoj in znesek, ki še ostane. Zraven se še napiše rok, v katerem bo plačan preostanek. Pogodba to omogoča in je namenoma tako oblikovana, samo podatke (številke) je potrebno vpisati. On ima papir, ki je izvršilni naslov, ti pa mu potem nakažeš preostanek, da imaš potrdilo o plačilu. Enostavneje in ceneje ne gre. On je prodal avto, nekaj denarja ima, na papirju mu piše kdaj in koliko mora še dobit. Če pa ti vzameš avto brez prepisa, potem pa vse skupaj visi v zraku, on nima nobenega dokazila, da ti je dal avto, ti pa lahko z njim počneš karkoli (pa te ne obtožujem, da kaj sumljivega nameravaš). Nenazadnje se lahko zaletiš, lahko ti ga ukradejo, poškodujejo ... v to se ne spuščaj.

PS: Zakaj ne upa zaarati vozila? Saj če se kaj zgodi s tvoje strani, tako dobi aro nazaj. Če je pa tako resen in ga bo definitivno vzel, zakaj potem ne more počakati dva tedna? A sam sebi ne zaupa, da si ne bo v dveh tednih premislil in popušil aro? :roll:
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr jan 15, 2014 11:17 pm

Hvala za idejo Domen. Bom vprašal prodajalca če lahko to tako rešiva, pa bomo videli.

Aja za tistega tipa ne vem v čem je problem; sprva je razlagal, da so mu to povedali, da se nikoli ne daje are (neki "pametni" ljudje iz foha). Šla sva na testno, kolega iz servisa mu je pregledal cel avto in rekel da je tip-top, preverili so še šasijo in potrdila servisov. Jaz sem mu potem enostavno razložil, da brez are ne bo avto njegov oz da se bo prodajal naprej do datuma in da ga lahko pač vmes izgubi, čeprav je sam razlagal da nobeden drugi, ki ga je šel pogledat ni bil niti slučajno tako očuvan kot moj. Razložil sem mu, da je ara pač normalna stvar in da če bi karkoli bilo narobe v dveh tednih z avtomobilom jo lahko dobi nazaj. No potem je že skoraj dal aro, pa se je vmes nekaj ustrašil, češ da bi avto še žena morala videti, pa sem mu rekel, da OK pejva še do nje in jo je klical. Po klicu je bil ves slabe volje - skratka mu je baba prepovedala dati aro. Potem mi je še hotel kar dati 20 EUR češ ker mi je zapravil čas, a sem se mu le nasmehnil in odklonil ter se odpeljal domov.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jan 16, 2014 12:23 am

infiniti: sem ti poslal sms ( upam da imaš isto telefonsko), mogoče imam rešitev za tebe v kolikor je to to kar jaz mislim. če si spremenil telefonsko mi napiši na pvt da vidim, če ti lahko pomagam.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Če jan 16, 2014 11:22 am

Hm, kar zapletena situacija. Jaz osebno bi takoj prodal tvoj trenutni avto zainteresiranemu in neučakanemu kupcu (kako že pravijo; "bolje drži ga, nego lovi ga"), pa se tistih nekaj dni magari vozil s kakšnim poceni najetim vozilom ali izposojenim od kolegov, znancev ali družinskega. S tem se verjetno razreši marsikatera dilema v dani situaciji. ;)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jan 16, 2014 11:35 am

Zmaj78 je napisal/-a:Hm, kar zapletena situacija. Jaz osebno bi takoj prodal tvoj trenutni avto zainteresiranemu in neučakanemu kupcu (kako že pravijo; "bolje drži ga, nego lovi ga"), pa se tistih nekaj dni magari vozil s kakšnim poceni najetim vozilom ali izposojenim od kolegov, znancev ali družinskega. S tem se verjetno razreši marsikatera dilema v dani situaciji. ;)

x2
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če jan 16, 2014 12:26 pm

NImam te opcije ampak če nič drugega bo konec meseca pri njemu če ne bo prej že kdo od naročenih oglednikov kupil oz dal aro.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jan 16, 2014 1:50 pm

INFINITI je napisal/-a:NImam te opcije ampak če nič drugega bo konec meseca pri njemu če ne bo prej že kdo od naročenih oglednikov kupil oz dal aro.

koelga a daš link kaj prodajaš? lahko na pvt.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 16, 2014 2:47 pm

adis je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:NImam te opcije ampak če nič drugega bo konec meseca pri njemu če ne bo prej že kdo od naročenih oglednikov kupil oz dal aro.

koelga a daš link kaj prodajaš? lahko na pvt.

x2

Lahko daš tudi javno, mogoče se pa najde kupec tukaj in je tvoj problem rešen! =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe jan 31, 2014 10:36 pm

Evo epilog- avto je bil prodan prejšnji teden, ampak enemu drugemu možakarju - prišel,videl, zaaral,kupil. Vmes sem imel enega testnega in danes sem prevzel novi avto.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov