ker sem se odločil, da si nabavim novo Škodo Ocatvio me zanima kaj menite o nakupu vozila z 66 kW motorjem. Druga varianta je 77 kW, ki sicer doda nekaj na ceno. Ne vem če je ta strošek upravičen, saj še vedno to ni takšna razlika (11 kW).
Če ima kdo vozilo v lasti bi prosil če nam/mi zaupa svoje izkušnje.
Avta si sicer ne lastim, ampak čisto iz logike mislim, da bo avto z 77kw pil manj kot švohnejši glede na to, da je octavija kar velik avto plus tega pride situacija ko moraš prehitet kakšen tovornak na regionalkah in pride vsak konjiček prav. Osebno bi sigurno vzel močnejšega, ker tudi tistih 400-500eur več ni tak strošek pri novem avtomobilu
SDI in TDI pije isto pa je SDI nepremičnina...Tko da če že kaj kupuješ kupi močnejšega pa z kaj opreme pa čeprav je danes mogoče ne rabiš ampak not je pa lahko vseeno.
Blinder je napisal/-a:po moji logiki pa bo 66kw pil manj verjetno pa imajo isto deklarirano porabo. minimalne razlike v motorju.
Podatka za 66kw nisem najšel, ampak med 1.6 77kw in 2.0 110kw je razlika v kombinirani vožnji samo 0,3l na 100km v prid švohnejšemu. Če gledam bencinarja 1.2 63kw in 1.2 77kw pije močnejša verzija za 0,3l na 100km manj kot švohnejša
tale 2.0 110 pije malo več že zaradi večje prostornine. Razlika med temi dvemi 1.6 motorji je pomoje minimalna. 90 dieselskih konjev na 1300 kg bi moralo bit dovolj, da ni treba motor preveč terat.
Glede podatkov za 1.2 tsi, ki si gledal, a ima tisti 105, ki start-stop sistem? Ker glih kake 3 deci zbije deklarirano porabo.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.