Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Neznanje prodajalcev novih avtomobilov

Napisal/-a MBtouran Ne jan 26, 2014 6:06 pm

Oce kupuje nov avto in tako imam priloznost na ogledih novih avtomobilov biti prica totalnemu nepoznavanju avtomobilov iz strani prodajalcev. Cudim se da nekateri ne vedo niti koliko garancije ima avto in ce je imejena z prevozenimi kilometri, da ne omenjam izjav o radarskih tempomatih ipd.

Ali se nekateri prodajalci res tako slabo izobrazijo o modelih, ki jih prodajajo? Ni nobene skrite kntrole ali vsaj notranjih testov ipd.?

Na sreco so tudi svetle izjeme, ki obvladajo stvari so povrh se fleksibilni...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: Prodajalci novih avtomobilov

Napisal/-a Blinder Ne jan 26, 2014 6:18 pm

Jaz se tudi čudim nesposobnosti ljudi. 200.000 iskalcev zaposlitve pa glih bedaku grejo dat delo? Verjetno so dobili delo preko vez pol pa je kar je.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Re: Neznanje prodajalcev novih avtomobilov

Napisal/-a zuzek Po jan 27, 2014 6:17 pm

ta je sigurno dobil delo po vezah, zato pa je tako

če bi omenili njegovo neznanje nadrejenim, bi sigurno kaj ukrenili
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Po jan 27, 2014 7:12 pm

Ampak sej je tud nadrejeni prek vez dobil.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po jan 27, 2014 7:15 pm

Js sm bil zadnjč na peugeotu v celju, pa je bla prodajalka kar precej nesposobna, me je minilo do njihovih salonov...

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po jan 27, 2014 7:22 pm

srcnik je napisal/-a:Js sm bil zadnjč na peugeotu v celju, pa je bla prodajalka kar precej nesposobna, me je minilo do njihovih salonov...

Tam je že par let enako....ne vem, kako jim sploh uspe kaj prodati...

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Po jan 27, 2014 7:46 pm

Kaj ma meni trgovec al trgovka za povedati ?
Valjda se sam pozanimam za blagovno znamko in opremo samega avta.
Če mi ustreza vse to, grem na "teren" in si v živo ogledam avto, vsekakor brez trgovca.
Vse pretehtam in, če bi se odločil za nakup, poiščem trgovca pa šele takrat zaprosim za prospekt s cenikom - oprema, model + cena.

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko Po jan 27, 2014 9:46 pm

Jaz sem v življenju kupil že tri nove avtomobile. In vsakič je bilo tako, da sem v salonu samo povedal, kaj želim in za kolikšno ceno to pričakujem. V nobenem primeru se nisem dal kakor koli prepričevati v kar koli. In nikoli nisem imel nobenih težav. Očitno sem bil dovolj jasen glede svojih željá in pričakovanj. Morda me pa prav zato nobeden prodajalec ni nič skušal prepričati. Je pa res, da sem se prav v vsakem primeru dobro in natančno informiral o vseh zadevah in stvari prej preizkusil tudi v praksi.

Lp! :D

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Po jan 27, 2014 10:01 pm

Eno je če ti točno veš kakšen avto bi kupil, in ga prideš dejansko samo naročit. Drugo pa je, da te more prodajalec prepričat zakaj so boljši od konkurence, to pa je v praksi ne zveni povsem enostavno. Samo da pa ne vejo glede garancije, to pa je res porazno. Mogoče si samo naletel na kakšnega loleka ali pa jim enostavno dol visi za prodajo novih avtov.

LP

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po jan 27, 2014 10:50 pm

To da se v sloveniji ne zna prodajati avtomobilov je itak že od vedno dejstvo. Američani so najbolj izpiljeni kar se tega tiče. Pri nas ma pa un lole ravno srečo, da če že proda, proda nekomu ki itak ve kaj kupuje le še ceno bi rad zbil - eto še sam lahko potrdim to kar vas je nekaj pred mano napisalo.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po jan 27, 2014 11:22 pm

Nejko je napisal/-a:
srcnik je napisal/-a:Js sm bil zadnjč na peugeotu v celju, pa je bla prodajalka kar precej nesposobna, me je minilo do njihovih salonov...

Tam je že par let enako....ne vem, kako jim sploh uspe kaj prodati...

Sej gre počas celotn servis v k....

Nikol ne bom pozabu kak je ena mene tam napizdla ko sm šel rezervne dele naročit.... In od takrat s tisto nisem imel več opravka.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jan 27, 2014 11:35 pm

Kar imam izkušenj z obiski v avtohišah, imam občutek, da prodajalci znajo bolj kot ne prodajat samo financiranje, avtov pa ne preveč oz. imajo že neke sestavljene komplete - taki, ki so ponavadi tudi na zalogi.

Se pa strinjam, da obstajajo izjeme, katere si res vzamejo čas za stranko.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 27, 2014 11:59 pm

Se strinjam, da je porazno stanje, ampak tako je pri veliki večini "trgovcev" splošno po trgovinah. Če si vzameš kakšno uro časa na internetu, jih ponavadi naučiš kaj novega...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To jan 28, 2014 7:11 am

Pa še moja izkušnja izpred kmalu 6 let nazaj .... Itak predn sm šel v salone, sem se že o vsem kar me je zanimalo sam prej pozanimal, tako da sem potem v salonih spraševal zgolj iz radovednosti, da vidim kolk prodajalci sploh vejo kaj prodajajo. Pa sprašujem kako to pa kako ono, pa tip v večini vprašanj prav to boste pa kar tamle na servisu vprašal, in pol na konc mi kravatar prbije .... izvolte vizitko, ko se boste odločil za nakup, pa pridte do mene. Ja pa jade :D. Blo je pa to v Avto Triglav.
Izkušnja iz fiat salona v celju pa niti ni tako švoh, sem uni teti točn povedu kaj želim, in predvsem za koliko eur :D, pa je vse sorte finte gruntala kaj bi še vse nardila, ampak ji vseen ni ratal :D.
Drgač pa pali to da maš več ponudb za isto zadevo, pač rečeš tam dobim cneje, morda vi kaj več ali bolje nudite? ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To jan 28, 2014 8:45 am

Dejansko so trgovci povečini precej nevedni in to tudi na drugih področjih. Po drugi strani so tudi kupci malo premalo zahtevni in kritični.

Je pa še nekaj: so ljudje, ki se res spoznajo na avte in taki imajo tudi kakšna bolj podrobna in zahtevna vpršanja. Takih je seveda na tem forumu veliko, v celotni populaciji pa zelo malo.
Pa tudi dvomim, da se bo nekdo zgolj zaradi spretnega nastopa trgovca odločil za določeno znamko ali model. Večina ljudi ima ponavadi v glavi določeno znamko in tudi približno denarno vsoto, tako da še tako namazan jezik ne bo prepričal, če človek dejansko v avtu ne vidi tega kar mu je všeč, ali pa če je cena dovolj mamljiva.

Zato tudi ne čudi pripomba Icemana zgoraj "prodajalci znajo bolj kot ne prodajat samo financiranje, avtov pa ne preveč" - saj včasih je to najbolj važno, da pridobijo kupca. Pa včasih imajo morda tudi navodilo da najprej poskusijo prodati obstoječo zalogo.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To jan 28, 2014 10:36 am

Se strinjam z zgornjim postom. Pač tukaj četudi človek bolj malo sodeluje, če prebere dovolj odgovorov ve relativno veliko o nekem avtomobilu. Na nek način res vemo več od prodajalca. Saj sem tudi jaz mehaniku povedal kaj je z avtom narobe (izvedel pa sem na tem forumu), pa sem informatik in nimam pojma o popravilih. Smo pač generacija interneta.

Po drugi strani, tukaj smo načeloma ljudje ki jih avtomobili vsaj malo zanimajo. V nekateri drugi tehnični trgovini pa bi se nam prodajalec lahko zdel relativno podkovan, pa ne bi vedel ravno veliko.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To jan 28, 2014 6:08 pm

Sem navajen da podrobnosti in tehniko ne poznajo, da pa ne vejo koliko ima avto garancije in ce je omejena z stevilo km je pa zalostno
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov