Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Ne apr 27, 2008 10:58 pm

ESP me je že 2x skoraj vrgel iz ceste, tako da jebeš elektroniko!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne apr 27, 2008 11:47 pm

deo je napisal/-a:
Volvo-s60 je napisal/-a:Za vse ki blatite esp.... esp je odlična zadeva če veš kako deluje, če esp zagrabi potem ne smeš avtomobila ti lovit saj ga tako še dodatno zmedeš in zaj.... situacijo, kajti esp poleg vseh pospeškov ki jih meri meri tudi kako so tvoja sprednja kolesa usmerjena, in sedaj če esp zagrabi moraš samo držati prvotno smer v primeru sukanja volana v drugo smer se esp odzove drugače saj tokrat predvideva ovinek v drugo smer... potem se pa srečaš z ograjo in pljuvaš po ESP-ju, tako da če ne veste česa je esp v vašem avtomobilu zmožen in kako dela potem to čimpreje sprobajte.

točno tako, če greš "polagat" ovinke z vklopljenim ESP-jem se moraš temu primerno z motanjem volana (ki ga je seveda manj) tudi odzvat in je drugačno kot če ga pa nimaš, seveda dosti manj zahtevno

pa v taki situaciji kot na posnetku bi če bi avto imel ESP poplesavanje avta in motanje volana tudi bilo ampak v dostiii manjši meri oz. bi se avto dosti prej umiril in stabiliziral, ker nekateri ki tukaj pišete o refleksih med vami in ESPjem - to tukaj sploh ni toliko pomembno kot to da ESP kombinira zaviranje različnih koles (v večini po diagonali), kar pa človek sam seveda ne more

lool.
ti ce mas esp pa ce se on aktivira ce samo mau obrnes volan mu vse podres in dobi nove spodatke o "zeljeni " smeri in se jim prilagaja.seprav bi teoreticno ce bi volan premikau med tem ko esp dela lahko plesau 10 km.
pa se tok an esp ni sam nadgradnja abs-ja pa da dobiva podatke z abs senzorja.mas se pod volabnskim obrocem en senzor da esp ve v kasnem polozaju je volan pa se ksn senzor pospeskov v armaturi pa se kej bi se najdu
Ni vse res kar napišem

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Po apr 28, 2008 12:05 am

Ne gre se za male korekcije volana ampak za konkretno motanje volana v drugo smer....

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po apr 28, 2008 12:04 pm

recept je napisal/-a:
recept je napisal/-a:...Zato sem v novem avtu naročil tudi ESP in v 14 dneh, kolikor ga imam, še nisem uspel pripeljati do tega, da bi mi deloval...

Če ni čisto off-topic: ali obstaja v Sloveniji kak poligon, kjer bi voznik lahko na varen način (brez potencialne škode) preizkusil, kako se mu njegovo vozilo obnaša v raznih situacijah (vključno z ESP, ABS in podobno šaro)? Primerno usposobljen inštruktor ob tem je samo prednost.

R

Ga dela AMZS :)

Mislim da še bo letos odprt ;)
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po apr 28, 2008 12:07 pm

Za vse ki vas ESP tako moti in ogroža življenje, na pooblaščenem servisu ga lahko tudi popolnoma izklopijo.

Kaj še čakate ?

P.S

Koliko vas vozi z obema rokam na volanu :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Po apr 28, 2008 12:10 pm

Verjetno jih je strah. :P

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po apr 28, 2008 12:18 pm

At 1.37 he said "tou com os pneus slicks..." in inglish: "i'm with slick tyres..." like: "i need a new ones".

hmm :)

Snemano pa je na Portugalskem.
Slika

zoddimmortal
Novinec

Napisal/-a zoddimmortal To apr 29, 2008 9:24 pm

moj swift ma narejeno tako da ga lahko izklopim rocno ce drzim tipko 4 sekunde oz ce naprimer avto toliko gonim da se vklaplja velikokrat se izklopi sam od sebe in to pokaze na armaturi jasno ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po maj 05, 2008 11:50 am

ce od avta pricakujes, da bo v neki situaciji naredil to kar avto v taki situaciji naredi in avto potem zaradi espja tega ne naredi tako kot si pricakoval je to nevarno.

torej pridemo do zakljucka da kolikor je esp koristen je prav toliko nekoristen oz. v nekaterih situacijah resi problem, spet v drugih pa naredi popolno zmedo.

kar se mene tice je treba it cimbolj po sistemu keep it simple. ce so se ljudje vozili skoraj 100 let brez espja in ce je grupa B lahko vozila brez, potem ocitno le ni tako zelo pomembno pomagalo kot nekateri mislite da je.

je pa res da kot je nekdo omenil, vecina voznikov tukaj je podpovprecnih in je popolnoma pravilno da imajo esp in to prizgan.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po maj 05, 2008 4:26 pm

Tudi ta tip na posnetku je čisti povprečni voznik, ki je konkretno zamudil in zaradi tega je ratal "ples" na cesti.

Zakaj je zamudil in zakaj bi zamudilo 99,9% vseh voznikov vključno z mano in Voithom? Zato, ker pri normalni, nešportni vožnji nihče ne pričakuje, da bi avto ubral kakšno svojo nepredvideno pot. In takrat je ESP zelo uporaben pomočnik.

V kolikor pa vozimo športno in jemljemo ovinke na nož pa ves čas tudi pričakujemo, da bi lahko avto odneslo in smo 100% pripravljeni, da pravočasno odreagiramo. V teh primerih pa se strinjam, da smo lahko celo boljši/hitrejši skozi ovinek kot bi bili z ESP-jem.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 06, 2008 2:24 pm

BBoss je napisal/-a:Tudi ta tip na posnetku je čisti povprečni voznik, ki je konkretno zamudil in zaradi tega je ratal "ples" na cesti.

Zakaj je zamudil in zakaj bi zamudilo 99,9% vseh voznikov vključno z mano in Voithom? Zato, ker pri normalni, nešportni vožnji nihče ne pričakuje, da bi avto ubral kakšno svojo nepredvideno pot. In takrat je ESP zelo uporaben pomočnik.

V kolikor pa vozimo športno in jemljemo ovinke na nož pa ves čas tudi pričakujemo, da bi lahko avto odneslo in smo 100% pripravljeni, da pravočasno odreagiramo. V teh primerih pa se strinjam, da smo lahko celo boljši/hitrejši skozi ovinek kot bi bili z ESP-jem.

odlicen post. se strinjam.

ampak js osebno ne verjamem da lahko esp pri cca 150kmh naredi karkoli ce obe kolesi na eni strani podmazes z oljem.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Sr maj 07, 2008 10:22 am

Voith je napisal/-a:ampak js osebno ne verjamem da lahko esp pri cca 150kmh naredi karkoli ce obe kolesi na eni strani podmazes z oljem.

Morda sem že malo star, pa sem pozabil kako znanje fizike, ampak zdi se mi, da bi v gornjem primeru predvsem prišel problem zaviranja.

Recimo, da je težišče mase približno na sredini vozila. Če podmažemo (recimo) desno stran koles, potem sta na levi strani še vedno dve kolesi, ki lahko vodita vozilo. Vozilo bi se verjetno obnašalo kot bicikel (dvokolo), ki ima stransko prikolico na desni. ESP seveda ne bi veliko pomagal (zagotovo ne pri vožnji v desni ovinek, za levega pa si sedaj ravno ne predstavljam).

Ko pa pritisnem na zavoro, pa se začnejo čudeži. Zaradi relativno velikega pojemka (sem skrajšal trenje/lepenje) na levi strani in nikakršnega na desni (težišče pa je nekje med njima), bi težišče "povleklo" vozilo naprej od leve strani. Ker se desna temu ne bi uprla, bi me posledično zasukalo v levo.

Seveda sem potem vesel, da imam ABS, ki bi v tem primeru sicer MOČNO podaljšal zavorno razdaljo, bi pa bila precej manjša verjetnost, da me zasuka.

Osebno me zato bolj skrbita "podmazani" kolesi na isti osi.

Ne trdim, da sem dobro razmislil, zato bom z veseljem prisluhnil protiargumentom (še vedno argumentom, samo morda nasprotnim).
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov