Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To maj 20, 2008 7:16 am

w!cked je napisal/-a:ffs.. kot sem napisal.. bedn sistem.. pomeni da bos relacijo med radarjema prevozil v 4ih min... Se pravi se pripeles not 300 se ustavis na pasu pojes sendvic mal poscijes ograjo mal preberes revijo in cez uro nadaljujes voznjo pomeni da bo tvoja povprecna hitrost 10km neki takega ffs kir bedn sistem.

In kaj bi imel od tega!? A ni potem vseen če peleš tiste 4km 130km/h? OK, ne rečem da bi moral peljat 60km/h... :roll:

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To maj 20, 2008 11:22 am

bzzero je napisal/-a:
w!cked je napisal/-a:ffs.. kot sem napisal.. bedn sistem.. pomeni da bos relacijo med radarjema prevozil v 4ih min... Se pravi se pripeles not 300 se ustavis na pasu pojes sendvic mal poscijes ograjo mal preberes revijo in cez uro nadaljujes voznjo pomeni da bo tvoja povprecna hitrost 10km neki takega ffs kir bedn sistem.

In kaj bi imel od tega!? A ni potem vseen če peleš tiste 4km 130km/h? OK, ne rečem da bi moral peljat 60km/h... :roll:

Tu ne gre za to da bi bilo problem peljat 130km/h... Ampak gre zato, da bo država posegala vate na tak način, da bo rekla od tu do vrhnike se boš peljal 130!!! bognedaj preveč, tudi ne bo dobro če se boš peljal premalo :roll: , Kaj sledi??? Pri Barju boš vozil 120 vmes pa ustavil na počivališču za 20min da si opomoreš in naredil raztezalne vaje za boljši pretok krvi :?: :?: :?: :roll:

Tole s tehniko mi ni všeč... Namreč če mi žena rojeva, če mi otrok dobi hud asmatičen napad in ga morem peljati iz Vrhnike v LJ, najverjetneje ne bom peljal 115km/h tako kot večina najbolj bistroumnih šoferjev pri nas.. Če me bi ustavila provida bi policist videl žensko ki rojeva, bi najbrž prižgal lučke in te pospremil...

Če me bo slikal radar in bom kaj takega prijavil na sodišču bodo rekli da lažem kot pes in je to izgovor za divjanje :roll:

Sem pa naredil en dober koncept, kako bi se dalo omejiti hitrosti na AC :D in sploh ne bi rabili visokih oz kazni , žal ga ne smem napisat ker ma tko malo pomanjklivosti da bi ga znal še kdo izrabit, sam v svojo skledo pa ne bom pljuval zato da bo 15 atejov veselih da se cruisa z 120 gor pa dol :roll: :roll: :roll:

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked Sr maj 21, 2008 12:41 am

Celi radarski sistem je bedn. To je samo da sluzijo denar, oblast ne razume da je vcasih treba malo stisnat avto npr. prehitevanje na avtocesti ali izogibanje itd...

Ka je treba nardit je 100X Mondeo Civilni 100x Alfa Civilna 100xGolf Civilni pa jih dat v roke voznikom ki znajo kako hitro in varno vozit po cesti, jih poslat na lokalne ceste in AC pa naj lovijo tiste ki ga konstantno turajo po mojem sistemu bi bilo tako ce bi se civilni policijski avto vozil za tabo in te snemal da turiras 200 po ac manj kot 5 min ti nebi dali kazni ce pa vec pa bi ti dal kazen in podobno pa tud policaji not bi mogl bit v civilu ne pa tole ze tak je mal plavih mondejotov na cesti pol pa se vidis ta 2 celjska debila v policijski uniformi zatemnjene sipe dol glih tulk da niso napisal policija na avto.

Aja se to zkaj lahko ima policija na mondeotu vse sipe zatemnjene mi pa nesmemo met... Svinje grde xD
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr maj 21, 2008 1:36 am

w!cked je napisal/-a:
Aja se to zkaj lahko ima policija na mondeotu vse sipe zatemnjene mi pa nesmemo met... Svinje grde xD

Kdo mu bo pa pregledal homologacijo :lol: Sosedov franc? :?:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr maj 21, 2008 8:45 am

zelo fer je to.

zakaj ne dajo kamere v policijske avte in pol po televiziji vrtijo to, da vidmo kako je treba vozt.

sam ne, tega ne naredijo ker policaji se 10x bolj krsijo zakone od najvecjih krsiteljev.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr maj 21, 2008 8:49 am

Voith je napisal/-a:zelo fer je to.

zakaj ne dajo kamere v policijske avte in pol po televiziji vrtijo to, da vidmo kako je treba vozt.

sam ne, tega ne naredijo ker policaji se 10x bolj krsijo zakone od najvecjih krsiteljev.

seveda so dali kamere v polic. avte, no to sem imel možnost zaslediti nekaj časa nazaj na info tv oz. nekaj podobnega ko so se policaji vozili naokrog in malo snemali, nevem pa če je to še prisotno

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr maj 21, 2008 2:40 pm

Res bi lahko - da vidimo, kako se ne sme vozit! :P

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr maj 21, 2008 2:46 pm

esem je napisal/-a:

Res bi lahko - da vidimo, kako se ne sme vozit! :P

:cry :cry :cry

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked Sr maj 21, 2008 2:51 pm

To vem da ma mondeo kamere vspredi in vzadi glih v tem je stos k se fura pa AC da te snema tak da ti neves ne pa da pr 220 na AC da vn rada pa te proba trofit xD
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr maj 21, 2008 3:16 pm

Če smo že pri tem - zakaj ne bi odprli kotička oz teme, kamor bi pošiljali posnetke nepravilne/nevarne vožnje policajev itd (ovirajočega parkiranja, nevarnih zased, preveč zatemnjenih šip, karkoli). Saj imamo vsi kamere na telefonih - za silo so že. Če naj bodo take kazni, naj se pravil vsi držijo - še posebno zakon in razni šerifi. Pri tem mislim tudi na avte varnostnih služb, ki pogosto vozijo nevarno in prehitro - posebno v mestih.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr maj 21, 2008 3:37 pm

eh to se nebo nikol spremenil. pa ja nebojo seb v skledo pluval :)

to samo nam :D

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr maj 21, 2008 3:42 pm

esem je napisal/-a:Če smo že pri tem - zakaj ne bi odprli kotička oz teme, kamor bi pošiljali posnetke nepravilne/nevarne vožnje policajev itd (ovirajočega parkiranja, nevarnih zased, preveč zatemnjenih šip, karkoli). Saj imamo vsi kamere na telefonih - za silo so že. Če naj bodo take kazni, naj se pravil vsi držijo - še posebno zakon in razni šerifi. Pri tem mislim tudi na avte varnostnih služb, ki pogosto vozijo nevarno in prehitro - posebno v mestih.

Podpis, kar odpri jo pa bomo lepili filmčke noter 8) Tudi kar nekaj jih je že na youtube, kakšnega lahko pa vsak teden posnamem sproti na AC 8)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr maj 21, 2008 3:42 pm

nevem kaj ni jasno pri providi!? A ni po novem zakonu tak ,da majo lahko določeni avti zatemnjeno celo sprednje steklo??? No vrjetno da je mondeo registriran kot specialno vozilo al pa kaj takega, zaradi vgrajene provide in to jim grjetno daje možnost zatemnitve stekel po zakonu za ta posebej določena vozila.
LP Rok

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr maj 21, 2008 3:57 pm

Drocky je napisal/-a:nevem kaj ni jasno pri providi!? A ni po novem zakonu tak ,da majo lahko določeni avti zatemnjeno celo sprednje steklo??? No vrjetno da je mondeo registriran kot specialno vozilo al pa kaj takega, zaradi vgrajene provide in to jim grjetno daje možnost zatemnitve stekel po zakonu za ta posebej določena vozila.

ja sam to ni varno.
prou iz tega razloga je prepovedan temnit stekla ker je kao nevarno.

<Lenny>
Nov uporabnik

Napisal/-a <Lenny> Če maj 22, 2008 10:31 pm

miko je napisal/-a:Dokler bo večina Slovencev razmišljala, da je cilj policije polnenje proračuna in da je večina znakov za omejitev brezveze bo stanje na cestah tako kot je.Slovenci imamo približno 3x več smrtnih žrtev na cestah od Holandcev.Zakaj?Slovenci smo na cesti podivjani.Demokracijo si jemljemo na tak način da lahko delamo vse kar hočemo, če nam kaj ne paše pa si že domišljamo da nam kršijo človekove pravice.
Na Nizozemskem imajo omejitev na AC 110 in večina spoštuje predpise.Kazni imajo verjetno veliko manjše kot mi (glede na dohodek), imajo poplnoma drugačno razmišljanje kot mi.
Imamo se za evropejce, ampak preveč piha veter iz Balkana!

Sem se precej prevozil po nizozemski s kombijem, pa sploh ni res da vozijo striktno po omejitvi 120 (in ne 110). Večinoma vozijo kar lepo 130. Izven večjih mest ga pa marsikdaj tudi terajo 160.
Je pa gor precej večja gužva na cestah v bližini mest, tako da ni druge kot da hitrost prilagodiš toku prometa.
Dinamika prometa se mi zdi v povprečju kar podobna naši.
Nimajo pa raznih kekcev, ki vozijo po odstavnih pasovih mimo kolon. Prehitevajo med vozili levo desno. Pač nimajo tistih par procentov idiotov, ki mislijo da držijo boga za j***, ko se vsedejo za volan.
Pa na cestah še zdaleč nimajo toliko policajev kot pri nas.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če maj 22, 2008 11:02 pm

Voith je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:nevem kaj ni jasno pri providi!? A ni po novem zakonu tak ,da majo lahko določeni avti zatemnjeno celo sprednje steklo??? No vrjetno da je mondeo registriran kot specialno vozilo al pa kaj takega, zaradi vgrajene provide in to jim grjetno daje možnost zatemnitve stekel po zakonu za ta posebej določena vozila.

ja sam to ni varno.

Zato bi pa morali imet dvakrat večje plače, ker vozijo glavo naprodaj v preveč zatemnjenih avtih :P :lol:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe maj 23, 2008 8:08 am

esem je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:

ja sam to ni varno.

Zato bi pa morali imet dvakrat večje plače, ker vozijo glavo naprodaj v preveč zatemnjenih avtih :P :lol:
:cry :cry

@Voith: sej veš da vrana vrani e izkljuje oči ;)
povrhu vsega pa so oni dodatno šolani za vožnjo v "posebnih" vozilih
LP Rok

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 23, 2008 8:10 am

Ja no.. Meni se zdi, da v te provide dajo tiste policaje z "lokalni Fitipaldi" kompleksom. Sem že videl provido, kako je lepo v nepregleden ovinek preko polne črte prehitevala s 40 km nad omejitvijo... Si ne upam niti predstavljat, kaj bi se zgodilo, če bi kdo pripeljal nasproti.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 4 gostov