najprej bi rabli se vsi malo naučit o svojem motorju, kje je največji izkoristek in gdaj se motor uničuje.. predvsem pa gdaj je poraba najnižja, če si tega sploh želite!
ker dnevno gledam (na žalost še posebno mlade mamice), kako ljudje speljujeo z dizli pri 3500+ obratih, po drugi strani pa oče vozi dizla po mestu v 5. 55km/h prepričan kako prijazen je do motorja in svoje denarnice zaradi porabe..
Sicer pa kaj komu sploh pomaga taka tema na forumu, ki vedno preraste v neko kreganje v porabi? koga sploh briga kolko vam porabi avto? zakaj še vsak ne napiše kako dolgega ima? bi gdo povedal po resnici?

in kaj zdej če imam porabo ko vozim 220 proti splitu ob 3eh ponoči po prazni cesti 11litrov, spet drugič pa imam cel dan da se pritovorim dol in mi le ta pade pd 5litrov (seveda dokler ne ugotovim, da je realna malo dosti višja, ampak ok.. občutek je dober)? pa dol mi visi za porabo, res pa je da mi sem in tja zmankuje denarja in potem začnem škrtarit in vozit počasi..
kakšno porabo imate pa ostali me pa sploh ne zanima, ker v teh parametrih tekmovat je tako kot da bi imeli prvenstvo v pluvanju v daljino..