Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N To jun 10, 2008 10:29 am

kar jst vem prek prehoda za pesce ne smes it s kolesom, ampak stopit dol in prehodit cesto, ce ni kolesarske.

ok, mislim da vseeno nebo policiji tezko dobit tega talenta ven. da tip ne ustavi ej... delat se enkrat izpit za take prekrske. 100% pravicno.
Extreme N

Uporabniški avatar
bikk
Nov uporabnik

Napisal/-a bikk To jun 10, 2008 10:31 am

pocesnkII je napisal/-a:jaz bom pa samo tko reku kar negre več kot 50km/h DOL Z CESTE. če se nesmem z mini moto vozt po cestah se tut kolesarji nebodo. ker kar eni kolesarji pocno pocestah je polom. tko da z moje strani kolesarje je treba z ceste spravit dol pa naj se gonijo po parkplacih ali pa poligonih tko k mi z mini moti. :evil:

in kje zdaj tu nastopi kolesar če se pelje po pločniku in prečka prehod za pešče...

mal si off...
Slika

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter To jun 10, 2008 10:34 am

pocesnkII je napisal/-a:jaz bom pa samo tko reku kar negre več kot 50km/h DOL Z CESTE. če se nesmem z mini moto vozt po cestah se tut kolesarji nebodo. ker kar eni kolesarji pocno pocestah je polom. tko da z moje strani kolesarje je treba z ceste spravit dol pa naj se gonijo po parkplacih ali pa poligonih tko k mi z mini moti. :evil:

Kuk si str? 12 al že 13? Ne se lagat ker to je zlo lahko ugotovt :roll:
A pol je treba tut H (oz. AH) kategorijo spravt s ceste? Jst sm takoj za, ker to presega meje možnega.

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn To jun 10, 2008 10:39 am

LinuxFuter je napisal/-a:

Tukaj pol ti mešeč vse kolesarje v en isti koš , in zato ker se ti nemoreš vozit z minimototam po cesti bi pa kolesarje štrafov :roll: dej mal premislm predn tale bedarije klanfaš ;)
Lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jun 10, 2008 11:32 am

ma dej vsi neki jamrate naredite pa popolnoma nic.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM To jun 10, 2008 11:34 am

extreme N je napisal/-a:kar jst vem prek prehoda za pesce ne smes it s kolesom, ampak stopit dol in prehodit cesto, ce ni kolesarske.

ok, mislim da vseeno nebo policiji tezko dobit tega talenta ven. da tip ne ustavi ej... delat se enkrat izpit za take prekrske. 100% pravicno.

...tud, če je mali bil kriv, bi moral tip USTAVIT in pogledat, če je OK!

recept
Novinec

Napisal/-a recept To jun 10, 2008 1:31 pm

NaceM je napisal/-a:
extreme N je napisal/-a:kar jst vem prek prehoda za pesce ne smes it s kolesom, ampak stopit dol in prehodit cesto, ce ni kolesarske.

...tud, če je mali bil kriv, bi moral tip USTAVIT in pogledat, če je OK!

x2

V podobnem primeru mi je nekoč Yugo rešil situacijo. Mulček bi priletel v avto, vendar, ker so zavore prijele postrani, me je odneslo dovolj levo, da se je izšlo. Pa naj še kdo reče, da Yugo ni imel progresivne varnosti ;-)

Uporabniški avatar
CLI_OMEN
Novinec

Kraj: RS

Napisal/-a CLI_OMEN To jun 10, 2008 11:04 pm

oh my goooooooooooooooooooood!!!!

:roll: :oops: :roll:
----------------------------->
Tko trči, taj ne hoda...
----------------------------->

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To jun 10, 2008 11:29 pm

Človek, veš kaj je zebra?

To je prostor obarvan z pravokotnimi debelimi črtami obrnjenimi pravokotno za 90 stopinj proti tvoji smeri vožnje, ko si pred njim. Če vidiš okoli njega ljudi, je tvoja zakonska obveza prilagodit vožnjo in po potrebi ustavit. . (pa tudi moral bi čutiti moralno obvezo, da ustaviš)... Pešec je najbolj ranljiv subjekt v mestnem prometu, takoj za njim pa kolesar ;) To pa se je zgodilo v mestu na prehodu čez cesto in ne na virtualni zebri sredi ničesar izven naselja in brez talnih označb po vozišču.. Pa za tvoje dobro, za vnaprej samo da veš, če te policisti vidijo da pešcu na prehodu nisi ustavil ti lahko mirne volje napišejo kazen, ki ni majhna ;)

Če pa bi rad, da ljudje in kolesarji tudi po zebrah več ne prečkajo ceste, pa predlagam da doniraš par 100 miljonov evrov za podhode pod križišči po celi SLO ;)

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked Sr jun 11, 2008 2:13 am

Mhn dvomim da se bo policija z tem ukvarjala. Policija ni tu zato da nas varuje pa da deluje kot roka pravice policija je tu zato da zaustavlja nedolzne voznike in jih nateguje
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jun 11, 2008 7:03 am

Ja dejansko, kolk si star, 12, 13?!? Jaz bi take kot si ti spravu nekam dol z ceste. Mislim, kakšno razmišljanje! :roll: :roll:
Res je da eni kolesarji vozijo kot opice, je pa tudi res da te nekateri šoferji ne upoštevajo sploh, se mi skoraj vsakodnevno dogajajo take situacije, ko se vozim s kolesom v/iz službe. Bi pa lahko tu veliko naredila država, če bi bile povsod kolesarske steze in bi bilo takih kritičnih situacij manj.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Sr jun 11, 2008 7:45 am

res da sem kar precej na cesti z avtom in vidim razne situacije. npr. se peljes po cetsi in pred teboj kolesar (na cesti) ceprov ma 2m stran kolesarsko stezo, ti mi gre še najbolj na zivce. pa potem ko se peljejo 3 vštric brez spremstva, ce se nemotim je to tudi kazen za kolesarje.
pa se moja situacija izped 5dni nazaj. se peljem v nepregleden ovine in na sredi ceste kolesar. pohodim zavoro mal šakriplje in tip se ustraši tolk da pade. ustavim 20cm od njegove glave čeprov sem zaviru na full. pol pa tipo glumi da sem ga povozu, pa sem mu mirne volje povedu da lah policijo pocakava saj je bla kolesarska steza prav zaradi nepreglednih ovinkov 2m od cestišča stran, sam ne on je bil frajer in nebo se on vozu po stezi raj po cesti. tko da zakaj neprenesem beciklistov, in ne zaradi mini mota.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Sr jun 11, 2008 8:05 am

pocesnkII je napisal/-a:pa se moja situacija izped 5dni nazaj. se peljem v nepregleden ovine in na sredi ceste kolesar. pohodim zavoro mal šakriplje in tip se ustraši tolk da pade. ustavim 20cm od njegove glave čeprov sem zaviru na full. pol pa tipo glumi da sem ga povozu, pa sem mu mirne volje povedu da lah policijo pocakava saj je bla kolesarska steza prav zaradi nepreglednih ovinkov 2m od cestišča stran, sam ne on je bil frajer in nebo se on vozu po stezi raj po cesti. tko da zakaj neprenesem beciklistov, in ne zaradi mini mota.

V takem primeru nikakor ni dobro klicati policije, ker boš kot voznik avtomobila vedno potegnil najkrajšo - najmanj kazen zaradi neprilagojene hitrosti. Dostikrat se zdi, da ko pridejo na kraj dogodka, imajo za voznika avtomobila že spisano obvestilo o prekršku zaradi neprilagojene hitrosti. Kakšna je bila vidljivost, preglednost in splošno stanje na cestah jih pa ponavadi ne zanima.

ontopic: definitivno bi moral voznik ustavit. Zdaj bo dobil en lepo zavit paketek kazni in upam da bo dobra šola. Vsa sreča, da jo je otrok odnesel dobro.

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Sr jun 11, 2008 9:07 am

Offtopic:

Milsim da bo najlažje če greš ti s ceste, s kakršnim kol vozilom. Očitno še za na parkirplac nisi. A ni zaskrbljujoče da mamo voznike kod si ti na cesti?
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr jun 11, 2008 9:14 am

pocesnkII je napisal/-a:res da sem kar precej na cesti z avtom in vidim razne situacije. npr. se peljes po cetsi in pred teboj kolesar (na cesti) ceprov ma 2m stran kolesarsko stezo, ti mi gre še najbolj na zivce. pa potem ko se peljejo 3 vštric brez spremstva, ce se nemotim je to tudi kazen za kolesarje.
pa se moja situacija izped 5dni nazaj. se peljem v nepregleden ovine in na sredi ceste kolesar. pohodim zavoro mal šakriplje in tip se ustraši tolk da pade. ustavim 20cm od njegove glave čeprov sem zaviru na full. pol pa tipo glumi da sem ga povozu, pa sem mu mirne volje povedu da lah policijo pocakava saj je bla kolesarska steza prav zaradi nepreglednih ovinkov 2m od cestišča stran, sam ne on je bil frajer in nebo se on vozu po stezi raj po cesti. tko da zakaj neprenesem beciklistov, in ne zaradi mini mota.

Če si šel v nepregledne ovinke bi moral prilagoditi vožnjo razmeram in biti pripravljen na karkoli za ovinkom. Kaj če bi bil za ovinkom traktor, pokvarjeno vozilo?
In ne govori bedarij o odstranitvi kolesarjev s cest - ceste imamo na voljo vsi in so namenjene za prevoz iz A v B, in to tudi s kolesom, ne pa samo za avte in dirkače..
Če tega dejstva nisi sposoben sprejeti, boljš da ti takoj prepovejo vožnjo.

Kar se pa tiče tiste nesreče - jaz ljudi ne razumem. Tudi če ni bil kriv voznik bi moral pogledati, kako je z otrokom, saj to je ja logično in normalno.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jun 11, 2008 9:29 am

eni res mislijo da je cesta samo za njih..

zadnič se peljem čez naselje 45 z kolesom (40 omejitev) pa mi edn začne težit, bla je pa zlo ozka cesta tak da ne vem kam bi naj šel , se najdejo tud taki ko ti začnejo nabijat zakaj se ne voziš po bankini..

želim vam čimmanj nevšečnosti na cesti..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 4 gostov