Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
chevrolet
Novinec

CHEVROLET MONZA , POMOČ

Napisal/-a chevrolet Po okt 27, 2003 7:49 pm

LP

Sm ponosn lastnik Chevrolet Monze, letnik 76!

Avto ima mašino V8, 4300ccm

Vprašanje je sledeče!

Avto sem se spravil obnovit! Vsi vitalni deli so že obnovljeni, notranjost + krom, sledijo ličarska opravila..... itd

Mašine nism užigal!!!

je pa vse brezhibno, pa še tole avto je 4 leta stal!

poskusil sm mašino obrnat na roke, spredaj na vijaku, pa se obrne samo za 180°, več pa ne gre??? :(

odvil sem 7 svečk, ene ne morem ker ne pridem zraven, ker je tam servo ojačevalnik in krmilna gred! Bi mogel gred dol vzet da pridem zravn!

Zanima me, kaj postorit da bi mašino spravil v pogon, mislim da je eden cilinder rjav, oziroma kakšnen ventil zaštekan!

dobil sm predlog da bi poskusil z coca colo, pa ne vem, kaj priporočate, ali naj razstavim motor pa pogledam ventile ali se da kako drugače pomagat!

;) Naj odgovarja tisti ki zna ;)

HVALA ZA ODGOVORE

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: CHEVROLET MONZA , POMOČ

Napisal/-a Pero To okt 28, 2003 8:25 am

chevrolet je napisal/-a:LP

Sm ponosn lastnik Chevrolet Monze, letnik 76!

Avto ima mašino V8, 4300ccm

Vprašanje je sledeče!

Avto sem se spravil obnovit! Vsi vitalni deli so že obnovljeni, notranjost + krom, sledijo ličarska opravila..... itd

Mašine nism užigal!!!

je pa vse brezhibno, pa še tole avto je 4 leta stal!

poskusil sm mašino obrnat na roke, spredaj na vijaku, pa se obrne samo za 180°, več pa ne gre??? :(

odvil sem 7 svečk, ene ne morem ker ne pridem zraven, ker je tam servo ojačevalnik in krmilna gred! Bi mogel gred dol vzet da pridem zravn!

Zanima me, kaj postorit da bi mašino spravil v pogon, mislim da je eden cilinder rjav, oziroma kakšnen ventil zaštekan!

dobil sm predlog da bi poskusil z coca colo, pa ne vem, kaj priporočate, ali naj razstavim motor pa pogledam ventile ali se da kako drugače pomagat!

;) Naj odgovarja tisti ki zna ;)

HVALA ZA ODGOVORE

Ali je motor v avtu ali zunaj?

Tisto svečko se le odpravi zamenjat, pa čeprav je treba razdret 3/4 ostalih stvari. Verjetno že prej ni bila zamenjana, menda pa ne misliš vložit ogromne denarje v avto pa se vozit z 7 cilindri :roll:

da ga obrneš za 180 je že dober znak.

če je motor zunaj ga lahko nagneš in naliješ par kapljic olja v vsak cilindre če je v avtu probaj raje MALO pošpricat s cevko kakšen WD.

Snami tudi pokrov-e ventilov in poglej če je vse v redu. Tam tudi lahko malo namažeš z oljem.

Koliko časa že stoji motor?

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To okt 28, 2003 12:02 pm

Bat ti ni zagrabu-če bi ga sploh nikamor ne bi mogu obrnt! Pomoje da je kej z ventili! Ta zadeva ma odmično v bloku (eno) če se ne motm! Snem pokrove, zavrt pa glej kaj se dogaja! Poglej še štangce ventilov, če je vse OK bo treba razkopat naprej do odmične! Možn da je tm kej prjel!
A maš motor še zmeri na menjalniku? Avtomatik (predvidevam da je) zna kr fajn jeb...
Tisto svečko bo pa tut treba nekak zamenat!
Moj nasvet je da vse razstavš v nulo pa popedenaš tko k se za gre...če si že karoserijo zrihtu pol boš pa še tist motor!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in To okt 28, 2003 12:11 pm

jest nimam pojma an... sam velik sreče, pa pol zadevo posliki, da vidmo ka boš (si naredu) :)
Slika

Uporabniški avatar
chevrolet
Novinec

Napisal/-a chevrolet To okt 28, 2003 7:55 pm

LP

Hvala za odgovore!

Svečko sm odvil in lejga zlomka edina je bila rjava od na tistem delu ki da iskrico!

Nato sm nalil olja v cilinder pa se spravil razgibavat mašino! Vam povem da sm jo razmigal! Problem je bil da je bil cilinder od kodenca malce rjav pa ni šel bat do konca! To sm rešil!

Mašina je v avtu, olja sm nalil na vse cilindre še enkrat jutr pa bom mašino še razgibal na roke, da bo to glatko teklo nato pa zagon na suho z anlaserjem!

Ko bo avto končan dobite foto galerijo, kako se dela in zrihta oldtimerja, ki le avto ------> je stroj ;)

Kak nasvet še vedno dobrodošel ;)

LP

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Galantfrik Sr okt 29, 2003 12:09 am

Ne vem no, če bi se jaz spravil obnavljat avto v katerem je V8 srček - bi motor če ne drgač pa zarad preventive podru na prafaktorje in vse spedenal in pregledal. Marsikej bi lahko že zdej zrihtal in zamenjal...
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 29, 2003 8:29 am

Prvo vzemi mašino ven, pa jo rastavi in obnovi vse dele, s katerimi so lahko problemi. Tačas ko štimaš mašino, ti kdo lahko poštima ličarska dela. Mašine ne zaganjaj, ampak jo prvo rastavi in obnovi - ceneje te bo prišlo, kot da jo zaženeš, pa kej crkne.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
chevrolet
Novinec

Napisal/-a chevrolet Pe okt 31, 2003 10:11 pm

LP

Mašino sm usposobil da se zasuče in dela normalno! Pa kaj ste ja nori, si ne predstavlate kako globok bas ma mašina, ko 8 batov zapoje.... ;) :D

Zdej bom pregledal vse dele na mašini, mašine pa ne bom zaenkrat razstavljal, ker me pridejo že sam dihtnge uh.... dost pač.
Sledijo še pregled štromarije in zavorni sistem!

LP

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 So nov 01, 2003 2:09 am

Kje si pa dobu to zadevo?
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din So nov 01, 2003 8:34 am

Si predstavljam, si predstavljam :wink: smo popravljali podoben motor V8 5000ccm, sem skoz mislo da je 5000 najmanjši V8 :? Zvok V8 mašine pa je pravi balzam za ušesa, enostavno ni lepšega zvoka od ami V8 mašine.

Sem pa iz firbca malo gledal po netu in če sem pravega gledal, je to podobno Firebirdu od Pontiaca, al je limo :?: . Drugače pa če ti batni obročki niso zaštekali, niti ne rabiš odpirat mašine. Naš pacijent je bil tako zablokiran, da smo ga "namakali" z nafto 2 dni, pol pa zasukali s pomočjo podaljškov, razstavli pa smo celega že zaradi počenega bloka (zima) in zaradi tega, ker smo mislili, da bo potrebno brušenje cilindrov, ampak začuda se rja sploh ni zagrizla v stene cilindra :shock: .......

da nebom predolg, ti pa želim veliko veselja z avtekom :wink:
Slika

Uporabniški avatar
chevrolet
Novinec

Napisal/-a chevrolet So nov 01, 2003 9:48 am

Avtek je bil kupljen v Zagrebu, še v času jugoslavije, zadnja registracija je bla leta 91, pol pa še nekaj divjih akcij do leta 95, brez registracije seveda ;)

avtek se pa nahaja v okolici Velenje

Ko bo zrihtan pridem na kako srečanje

Uporabniški avatar
TYCOON
Nov uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a TYCOON So nov 01, 2003 11:30 am

Slika

Slika

Slika

Par slikc

Uporabniški avatar
chevrolet
Novinec

Napisal/-a chevrolet So nov 01, 2003 4:55 pm

Mam tud js dosti fotk, pa na netu se jih da poiskat...

Ta tretja slikca je prava, je pa bordo chevrolet barve!

LP

Uporabniški avatar
_strudl_
Nov uporabnik

Kraj: koroska bela

Napisal/-a _strudl_ Ne nov 02, 2003 11:36 am

kok pa pride registracija recimo za takle stroj???

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a +Gambit+ Ne nov 02, 2003 2:45 pm

cca. 20.000 - 30.000 sit....
Slika
02' TOUGE GHOST
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov