Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Probleeeem! Škripanje pri zavijanju in speljevanju

Napisal/-a Mare9mm Po nov 03, 2003 9:23 pm

Na pomoč! :x
Pred kratkim mi je na POLOmiji (VW POLO Classic 1.4 Letnik 96/97, Servo volan, brez predelav!) začelo škripati in tresti volan pri zavijanju (tudi navijanju na mestu!) na desno. :shock: Pri speljevanju pa ne glede na smer volana slišim zvok, kot bi se nekaj zategovalo... krkrkhkhhkhkhkkrkrkzkzkzzzzzzzz... k kakšna zajla.

Sva s kolegom serviserjem misnla, da je to kej z jermeni, k mam 115000 km prevoženih, al pa zarad zrukane ročne in mi je to vse zrihtal in premenal. :-P

Je blo 1 teden cool, dons pa spet speljem in ... krkhkkzkzkhkr.... zavijem desno in OK ni več tresenja ampak cvili pa spet volan!!! :evil: :evil:

Kaj za en k***c bi to loh blo???
NA POMOČ!!!
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Po nov 03, 2003 10:08 pm

no odvisen kaksen zvok recim ce imas servo volan pa da ti gre pupa falit je slisat enako cviljenje kot bi ti sel jermen.ce recim namestu vrtis volan pa da ti cvili pol je servo crpplakla slaba.ce ti cvili ko das gas pol je jermen...vec moznosti je

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm To nov 04, 2003 12:10 pm

Hvala Keylone, bomo pogledal črpalko.

Pa tud jermen bom še enkrat pogledu, k kukr sem že reku, k je zamenu jermen pa napenjalc, je blo pol en teden cool, zdej pa spet. Mogoče je sam kej popustil...

A ma še kdo kakšno idejo?

Dejte mal pomagat, no!
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 04, 2003 1:37 pm

Kaj pa končniki in polosovine, pa znucani diski - tudi zarad znucanih diskov ti lahko to dela, ker so nekje bol pobrani, kot drugje?

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone To nov 04, 2003 1:41 pm

diski bi cvilili samo ce bi zaviral polosovine nebi ble mozne edin zarad tresenja bi lahk ble sam ce mu cvili ko obraca je servo tud kriv kot sem ze povedal.sm mel na servisu take primere.na mestu volan vrtis pa cvili kot hudic lahk pa ti je jermen slabo nasponal
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To nov 04, 2003 1:47 pm

Mam še jst eno vprašanje;
Če avto stoji na mestu mi cvili, kt da bi bil jermen - sem ga našponal, pa še vedno nekaj cvili ko hudoč, pol po ene pol ure vožnje se pa umiri to cviljenje:
Kaj bi bilo to?

P.S. klimo sem odklopil, tako, da tega jermena ni.

Uporabniški avatar
HMX
Novinec

Kraj: Radlje Ob Dravi

Napisal/-a HMX To nov 04, 2003 2:02 pm

To je men delal jermen pri hladnem in vlažnem vremenu... Zamenjal in sedaj OK

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To nov 04, 2003 2:06 pm

Bom probal - dolžina tega jermena pa je 2235mm - se pravi 2,2m - je težko zamenjat k nevem kaj.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm To nov 04, 2003 4:05 pm

:shock: Sem se že veselil, da bom mel ful odgovorov, pol mi pa Nebivedu prevzame debato, hahahahahaha.

Diski in drugo pr bremzah ni, ker je blo to tud pred 1 tednom zamenan. Sej zato me ful jezi, k sem že tko skor bankrotiru zarad tega, zdej sem pa spet na istem... :evil:

A pol kej druzga razen jermen in servo naj ne bi blo? Ne more bit kakšen fuč amortizer al pa kej tok groznega? No, sicer bi pol vsaj mel dobr razlog za kupt bolše/ nižje / trše fedre! :D

Ne, resno mi pomagite, če kdo kej ve o tem.
Slika

Uporabniški avatar
T_Rex
Nov uporabnik

Napisal/-a T_Rex To nov 04, 2003 4:21 pm

Dej probaj najprej naj ti nekdo suče volan sem in tja na mestu, ti pa probaj ugotovit odkod škripanje in cviljenje sploh prihaja. Najprej skušaj točno locirat mesto, potem pejt rihtat, bolje kot pa da ugibaš na slepo in popravljaš stvari, ki mogoče sploh niso pokvarjene.
Second Place is The First Loser!

Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov