Sicer imam drugo vprašanje,ampak naslov povsem odgovarja.Ali lahko dobiš 500€ kazni,ker si se z motorjem(vespo) peljal 5kmh nad omejitvijo(omejitev 70,hitrost 75).Nakar ti policaj reče,dobro naj ti bo ker sem jaz sam motorist(bil je policaj na motoru),boš plačal 125€ kazni.
Čez 15 minut se ta isti policaj prestavi 500 m višje na drugo avtobusno postajo.Kjer ustavi taksi,v katerem je kot potnik srbski državljan,ki dela in živi v Sloveniji,in še čaka na vse papire na državljanstvo(ima pa delovno vizo).Taksi se pripelje iz smeri Šentilj proti Mariboru(kraj:3 km za Šentiljem).Policaj seveda ustavi taksi,in ko vidi gospoda na zadnjih sedežih zahteva njegove papirje.Ko vidi da je srbski državljan,se pa začne vsa kalvarija.Miljone vprašanj:
1. zakaj se vozite s taxijem?->nimam svojega prevoza
2. od kod greste?-> tu v avstriji mam kamion parkiran,grem proti domu
3. kam greste sedaj?-> tu malo naprej me kolega čaka v gostilni
4. a v mariboru ni gostiln,zakaj morate iti ravno tu v gostilno? -> ????
5. kaj nosite s seboj?
6. kako dolgo boste v gostilni?
7..
To vso zadrževanje in očitna diskriminacija traja ene 30 minut.Potem ga policaj končno spusti(ker je kao dobre volje)
Tak da se pazit naših policaj(očitno sploh motoristov),ker so opičeni v glavo.
Pa da še na hitro napišem malo off(oz.kar bi spadalo pod temo vinjete):
Dva policaja motorista stojita pred tamalim rondojem pred pesnico.Opazujeta v smeri hitre ceste in opazujeta tiste ki prihajajo iz rondoja proti stari cesti za šentilj.Mimo njiju se vozijo sami tujci brez vinjet.Policaja pa nič.Če bi se jaz pripeljal mimo brez vinjete,bi pa verjetno obvezno sledil pregled vozila,pihal bi,naredla bi pravo anketo na meni,pa še kazen bi plačal zaradi vinjete.Marš!!!