Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Diesel
Novinec

Kraj: Maribor

Seicento cup?

Napisal/-a Diesel Po okt 28, 2002 9:01 pm

Že dolgo me žuli kolk majo ti avtki konjev in kolko majo končno hitrost in če res tako sfinsko letijo.Vsakega ko vprašam mi pove drugače.Slišal sem že od 75 pa vse do 100konjev.Končna pa tud blizu 200 kar NE VERJAMEM. Če je med nami kaki dirkač v seicentu cupu (ali vsaj nekdo ki je 100% da ma pravo informacijo)naj prosim POJASNI.
Slika

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Re: Seicento cup?

Napisal/-a dgrejtest To okt 29, 2002 8:46 am

caki, da se 4sale zbudi,... ti bo on povedu "iz prve roke"... ce ne bo pa ocija prasu.. :D
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale To okt 29, 2002 9:08 am

Evo Sale se je zbudu ;). No informacije skoraj iz prve roke:

1.) ti avti naj bi imel vsi približno enako konjev, vendar je to bolj teorija kot praksa - imajo jih nekje med 75 in 85.

2.) Končna je nekje okrog 180 (vendar to spet ni pri vseh enako)

3.) Jst in še ene par fantov s foruma (kokr vem) sem mel priliko vozit tak dirkalni seicento in lohk rečem, da res kar fajn leti oz. vsaj občutek je tak (vozil sem ga tako po dirkališču kot po mestu).

Jst mislim, da ne bom pretiravu če rečem, da bojo tele informacije kar držale - sem 3 leta preživel "ob" seicento pokalu :) ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To okt 29, 2002 11:13 am

Upoštevaj da te avte dodelajo stručkoti ki se s tem že dolgo ukvarjajo in da se potrudijo za vsak procent ki se ga da dobiti v mejah dovoljenega. Vse je optimizirano, zato so ti avti tudi toliko bolj sposobni od serijskih.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush To okt 29, 2002 12:15 pm

Tud jaz sem ga imel šanso večkrat vozit, ker sem v spremljevalni ekipi enega dirkača (www.clementino.com). Zadeva je zelo zelo simpatična in ne moreš res verjet kako leti!

Uporabniški avatar
*JURE*
Novinec

Napisal/-a *JURE* Sr okt 30, 2002 9:56 am

Druga ga je pa vozil in uspesno tekmoval tudi moj sestric, a je zdaj "presaltal" na malo večje in vozi za petrol racing

Uporabniški avatar
Scoooby
Novinec

Napisal/-a Scoooby Sr okt 30, 2002 10:28 am

A se da tle kako zreven prit? Kaksen je sploh postopek, da bi recimo en navaden smrtnik prisel zraven? Kaksni so kj stroski? Kdo kaj ve o tem?
LP, Miha

"Pedal to the metal!"

Slika
www.honda-si.net

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Sr okt 30, 2002 9:01 pm

naceloma se da dirkalnik najet za eno voznjo za cca. 70k SIT ... ce sem prav obvescen :)
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Re: Re: Seicento cup?

Napisal/-a Sale Če okt 31, 2002 12:13 am

Scoooby pravi:
A se da tle kako zreven prit? Kaksen je sploh postopek, da bi recimo en navaden smrtnik prisel zraven? Kaksni so kj stroski? Kdo kaj ve o tem?

Postopek je načeloma takšen:

- včlaniš se v avto moto društvo oz. klub (or whatever ;)), pridobiš tekmovalno licenco, opraviš zdravniški pregled, se zavaruješ in podobne birokratske zadeve (koštalo te bo nekaj $$$ :( )

- kupiš (ali si rentaš) dirkalnik (tudi košta precej $$$ ;) )

- izpolniš in pošlješ prijavnico za dirko v predpisanem roku, ter plačaš štartnino ( spet $$$)

- prideš na dirko ( s sabo pripelješ mucho kompletov dirkalnih gum --> $$$), oddirkaš, zmagaš in nasmejan odideš domov :D ;)

Stroški so ogromni in brez (premožnih) sponzorjev si ga odje**l.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Scoooby
Novinec

Napisal/-a Scoooby Če okt 31, 2002 11:00 am

Ahaaaa hvala za odgovor...me je ze minilo :)
LP, Miha

"Pedal to the metal!"

Slika
www.honda-si.net

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če okt 31, 2002 6:01 pm

Ni tko hudo s stroški:
1. Članarina v klubu (recimo SA IMOS) je okol dva jurja, zdravniški 4.000, zavarovanje (če ga vzameš prek kluba) en 5.000 (za celo leto). Licenca je zastonj, skupaj torej dobrih deset jurjev.
2. Rentanje je kar drago, če bi seicento peljal, pokliči Samo Valant, Avto Trebnje 07 348 17 00, drugače recimo v Avto Magazinu kak oglas za rentanje Peugeota 106 ali česa podobnega najdeš
3. Prijavnina za dirko je za seicento 15.000, za ostale 20-30.000
4. Pri seicentu so v rento vštete tudi gume, drugje ponavadi tudi, je pa pametno avta ne razbit. Seicenti so zavarovani, ostali pa ponavadi ne, kar zna bit drago, če ga kresneš.
Skratka: da se pri skoz za min. enih 500 EUR. Na dirki pa hitro vidiš, a si tko dober, da se ti splača zagrebst, sponzorje iskat in resno dirkat. Probat pa ni greh.
Ah, ja, še www:
http://www.avtotrebnje.si/index_SEICENTO.htm

[Sporočilo uredil/a jakaracman na dan 31.10.2002 ob 18:03 GMT]
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če okt 31, 2002 6:14 pm

Ima Jakaracman kar prav, tok zelo grozljivo ni - imam pa občutek, da če bi hotel zelo resno dirkat v tem pokalu in se pripeljat med prvih 5 bi te taka sezona koštala kar par miljonov (sem ne štejem še cene avta).

Računaj, da si nekateri npr. zamenjajo sedež, ki ga dobiš zraven pokalnega seicenta in tehta cca. 12 kg za takšnega, ki tehta kakšnih 5-6 kg, stane pa 200-300 tisočakov. Podobnih malenkosti se nabere še precej in ko to vržeš na papir je številka precej velika. Potem so tu še razna testiranja in preparacije,... Vedno pa se najde kdo, ki je pripravljen plačati več denarja kot ti in žal je tako, da ti takšne le redko uspe premagati, če si oborožen le s svojim pogumom in talentom.

Velja pa poizkusit - sem pa osebno že apriori mal bolj črnogled glede financ in dirk v skupni zvezi (sem pač videl iz prve roke kako to gre), tako da je treba moje mnenje včasih vzeti z malo rezerve. Vsekakor je vredno poizkusit če imaš res gorečo željo; ta šport potrebuje nove mlade obraze ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
Scoooby
Novinec

Napisal/-a Scoooby Če okt 31, 2002 7:03 pm

Ja no...dirkanje je moja velika zelja...sam zelja je nekaj, zananje pa spet neki druzga. Treba bi blo probat...sam trenutno so finance na psu. Tko da nazalost odpade.
LP, Miha

"Pedal to the metal!"

Slika
www.honda-si.net

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Če okt 31, 2002 7:15 pm

kolko pa stane tak avto če si ga kupis, jaz bi ga mel tak za po mestu vozit
SlikaSlika