Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Pe nov 07, 2003 7:39 am

Nu-NRG je napisal/-a:Brat od moje punce ma chipanga passata 1.8T na 195KM :twisted: Highline seveda :)
Drgac pa zakaj dizli v klanc bolj vlecejo kot bencinarji .. zarad navora?

Ni čisto res. Pri dizlu za vzpenjanje izkoriščaš navor.

Pri bencinarju se pa morš zanest na konje zato daš v nižjo in ga držiš na obratih.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe nov 07, 2003 9:46 am

frza je napisal/-a:Aja pa še da napišem mojo porabo, ker mam prou tak motor (TDI 130KM)...6.5-7.0 pa kr dinamično vozim!!!

Tko k je neki debata o porabah....
tut men alfa ni pokurla več kot 7,3-7,5 če sm jo gonu!!! pa se je tut zavrtela na 5000rpm!
Slika

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Pe nov 07, 2003 3:24 pm

Jst sam čakam da bo država začela povečevat trošarino na dizlu, pol boste pa vidl :twisted: :twisted:
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz Pe nov 07, 2003 4:08 pm

heh, to bo super ja, ce sploh bo kdaj to. Itaq pa upam da bom takrat mu ze siht pa da mi nau treba zarad tega skrbet. Drgac pa TDI zakon :P

Uporabniški avatar
urox
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a urox Pe nov 07, 2003 4:50 pm

jst bi si kupu tdi-ja.manj porab pa večji navor pa še za dalj časa ga boš najbrž meu
ajd
SlikaSlika

Uporabniški avatar
B4 Turbo
Novinec

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a B4 Turbo Pe nov 07, 2003 4:53 pm

Trošarine za dizel se ne smejo preveč povečat, saj je od dizla odvisen ves prevoz (tovornjaki in vlaki (ne električni) ne grejo na benzin), tko če bi se povečale trošarine, bi se povečala cena prevoza, kar pa bi vplivalo itak na vse ostalo,saj vsaka cena stvari ki jo kupmo zajema tudi ceno prevoza...

No , to je moja logika, naša vlada pa je itak vsega zmožna, tko da se nikol neve...

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Pe nov 07, 2003 5:35 pm

Aleksander je napisal/-a:Hja to že drži da imajo nižjo porabo in tankaš cenejše gorivo. Samo pazi avto kot celota je proti bencinarjem dražji pa še servis oz. popravilo TDI - ja je veliko dražje če ti kaj zašteka! :wink:

Prvo, servis ni nič dražji. Sem dal pri pooblaščenem servisu prej za 1.8 T in za V6 okoli 200 EUR. In tudi sedaj za TDI približno toliko. Pa če bi imel Polo-ta ne bi prišlo veliko ceneje.
Samo eno poglavitno stvar vsi pozabljate. Vsak, ki si je že kupil nov avto in ga je recimo prodajal po 3 ali 5 letih ve, da so na našem tržišču še zmeraj najbolj iskani avtomobili z diezel motorjem. Takšen avto, če je seveda ohranjen in kupljen v SLO, se bo prodal 3-krat hitreje kot bencinar. Prav šokantno je, da je po 3-5 letih razlika v ceni, recimo avtomobila z V6 motorjem in TDI minimalna (Govorim za VW in Audi koncern, lastne izkušnje). Razlika pri novem avtomobilu (V6-TDI) pa vemo kakšna je, 1.000.000-2.000.000 SIT.
1.8 T ali 2.0 T je res najboljša bencin varijanta. Itak pa je tisti, ki danes sam najde kupca za avtomobil V6 ali več (novejši letnik), za mene "CAR".
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov