Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Komu naj damo podaljšanje vozniškega dovoljenja?

Vsem voznikom na 10 let
17
74%
Tistim kateri ga morajo že sedaj zaradi vida ipd
6
26%

Skupaj glasov : 23

Uporabniški avatar
miko 55
Nov uporabnik

Podaljšanje vozniškega dovoljenja

Napisal/-a miko 55 Po sep 29, 2008 4:40 pm

No eno vprašanje: komu naj damo podaljšanje vozniškega dovoljenja?

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Podaljšanje vozniškega dovoljenja

Napisal/-a lumpii Po sep 29, 2008 8:32 pm

miko 55 je napisal/-a:No eno vprašanje: komu naj damo podaljšanje vozniškega dovoljenja?

Pa kaj bluziš, sej ga imamo itak vsi do 80-ega leta starosti.
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
miko 55
Nov uporabnik

Napisal/-a miko 55 Po sep 29, 2008 9:42 pm

Pozdrav!

Tema naj bi pokazala kako diskriminatoren je zakon, do ljudi z različnimi hibami. Zakaj bi nekomu dali izpit za 60 let in več, ko vsi vemo kaj se lahko zgodi v tem času. Izgubiš vid, motorika oslabi itd. Mene osebno preverjajo vsakih 10 let, kot kakšno žarnico, le zaradi oslabljenega vida. Pa vsi vemo,da če ne vidiš dobro, greš po nova očala. Na drugi strani pa lahko nekdo izgubi vid na eno oko, pa ga noben ne bo matral s podaljšanjem, kaj šele odvzemom.

Res da sta to dva ekstrema, a vprašanje je: Kdo je bolj nevaren za promet jaz ali on?
V moji knjigi on.

P.S.: Po 60 letu oslabi motorika in človekova samostojnost v prometu je vprašljiva. Je pa res da je tak zakon in nič ne moremo.

lp, miha

Sporočilo ni osebno naprejeno proti prejemniku oz tretji osebi, le povzema osebna stališča pisca.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po sep 29, 2008 9:44 pm

kr neki :(
brez veze sploh razpravljat take teme ker nima smisla
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Po sep 29, 2008 9:47 pm

če je kej resnga zarad kkšnih tablet itd.... ti itak dohtar prepove vožnjo v nekaterih primerih celo vzame vozniško!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po sep 29, 2008 9:50 pm

lumpii je napisal/-a:
miko 55 je napisal/-a:No eno vprašanje: komu naj damo podaljšanje vozniškega dovoljenja?

ni res, jaz sem danes dobil iz opcine posto, mi potece vozniska in naj se zglasim z usemi potrebnimi papirji pri njih za podalsanje.

pa imam voznisko komaj 2,5 leti

in to samo zaradi ocal :lol:
Slika

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Po sep 29, 2008 9:55 pm

sploh je glupo podaljšat vozniško!!!!!!!!!enim nehote poteče in izgubi pravico do zavarovalne police, ker po prvih 2 letih ni šel podaljšat in ima celo pizdarijo zrd tega...naj se ta kurčeva država pofuka nekam!!!!!!
sam dnar hočjo služt na najbolj primitiven način!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po sep 29, 2008 11:06 pm

AudiRSboy je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:

ni res, jaz sem danes dobil iz opcine posto, mi potece vozniska in naj se zglasim z usemi potrebnimi papirji pri njih za podalsanje.

pa imam voznisko komaj 2,5 leti

in to samo zaradi ocal :lol:

isto sem js mel junija, zdej pa mi velja do 2010, pol pa spet h okulistu :roll:

največja fora pa je v tem, da vsi ki mamo očala smo pri okulistu na približno 2 leti al pa še majn, pa še zarad vida avtomatsko greš na pregled kokr slabše vidiš, medtem ko tisti brez očal odlašajo.
LP Rok

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po sep 29, 2008 11:08 pm

mikko je napisal/-a:sploh je glupo podaljšat vozniško!!!!!!!!!enim nehote poteče in izgubi pravico do zavarovalne police, ker po prvih 2 letih ni šel podaljšat in ima celo pizdarijo zrd tega...naj se ta kurčeva država pofuka nekam!!!!!!
sam dnar hočjo služt na najbolj primitiven način!

predno ti poteče dobiš domov kuverto iz UE. Prvi dve leti pa si mladi voznik in moreš zato it menjat.
LP Rok

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko To sep 30, 2008 9:02 am

To sicer je ustaljena praksa, ki pa NI nujna in NI obvezna, ker so mene izpustili in tako nisem šel podaljšati vozniške, ker nisem vedel. Je to moja površnost in malomarnost in ne krivda UE ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To sep 30, 2008 10:07 am

kokr vem, je že neki časa tko, da ga morajo vsi, ki so mladi vozniki, podaljšati, ko jim preteče ta "status".

Je pa tud men butasto, da mora tisti, ki ima že od začetka izpita očala oz. leče vsake par let podaljševati vozniško, nekdo, ki pa je bil takrat "čist", pa jo ma 60 let.
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To sep 30, 2008 2:56 pm

miko 55 je napisal/-a:Pozdrav!

Tema naj bi pokazala kako diskriminatoren je zakon, do ljudi z različnimi hibami. Zakaj bi nekomu dali izpit za 60 let in več, ko vsi vemo kaj se lahko zgodi v tem času. Izgubiš vid, motorika oslabi itd. Mene osebno preverjajo vsakih 10 let, kot kakšno žarnico, le zaradi oslabljenega vida. Pa vsi vemo,da če ne vidiš dobro, greš po nova očala. Na drugi strani pa lahko nekdo izgubi vid na eno oko, pa ga noben ne bo matral s podaljšanjem, kaj šele odvzemom.

Res da sta to dva ekstrema, a vprašanje je: Kdo je bolj nevaren za promet jaz ali on?
V moji knjigi on.

P.S.: Po 60 letu oslabi motorika in človekova samostojnost v prometu je vprašljiva. Je pa res da je tak zakon in nič ne moremo.

lp, miha

Sporočilo ni osebno naprejeno proti prejemniku oz tretji osebi, le povzema osebna stališča pisca.

ti si nevaren za promet zato ker imas ocala in nitro v awatarju.. :ne ti bi mogu na 5 let delat preverjanje :twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov