Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kako naj ukrepa Kresalova?

Zakon naj takoj spravi na prejšnje stanje!
30
21%
Naj zniža denarne kazni in hkrati uvede druge ukrepe.
87
60%
Zakon naj pusti pri miru!
14
10%
Zakon naj postane še bolj represiven!
6
4%
Ne vem, briga me itd.
7
5%

Skupaj glasov : 144

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če nov 20, 2008 11:04 am

statistika je zanimiva veda. se jo da navit kokr se hoče.

js odkar je nov zakon beležim več nesreč. predvsem na dolenjski avtocesti, so se odkar je ta zakon vsaj podvojile, če ne potrojile.

teško je gledat naprej in nazaj če skos gledaš v jebeni kazalec, še men k mam nekje optimalne motorične sposobnosti. si ne predstavljam kako to zgleda če si star 70 let in imaš +6 dioptrijo, in gas na roko.

prekleto nesposobne ljudi, ki pišejo zakone mamo mi in to je dejstvo.

lahk bi koga s severa uvozil, da red naredi na tem področju in mal počisti fekalije naših ekstremističnih veleumov.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če nov 20, 2008 11:05 am

Sranje je že to, da samo pomisli, da bi odpravila pridržanje alkoholikov! Če strožje kazni bi morale biti za take primerke in večkratne kršitelje. Sem pa za znižanje denarnih kazni, ker enim tud 1000€ nič ne pomeni. To bi uredil s kazenskimi točkami, če bi pa vozil z odvzetim izpitom pa zelo stroga kazen. Predvsem pa več policajev na cesti in to normalnih. Takih, ki bi včasih tudi samo opozorili, priporočili in en samo kaznovali.
In pa nekatere kazni spremeniti - npr.idiotsko enačenje vožnje v nasprotno smer na AC in prekoračenje hitrosti na recimo Tržaški cesti za nekaj km/h!

P.S. @Vuso: zakaj pa ne greš lepo na toplo v lokal? Kdo te sili sedeti zunaj? :twisted:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če nov 20, 2008 11:24 am

Voith je napisal/-a:teško je gledat naprej in nazaj če skos gledaš v jebeni kazalec, še men k mam nekje optimalne motorične sposobnosti. si ne predstavljam kako to zgleda če si star 70 let in imaš +6 dioptrijo, in gas na roko.

Komur je to težko, ne vem kako je naredil izpit... zakon je pravi, jaz ga vedno bolj zagovarjam.

Še vedno pa ne vemo, če država zdaj res več zasluži. So to samo vaše domneve, al imate kake resne podatke?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne nov 23, 2008 4:34 am

Joie de vivre! je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:teško je gledat naprej in nazaj če skos gledaš v jebeni kazalec, še men k mam nekje optimalne motorične sposobnosti. si ne predstavljam kako to zgleda če si star 70 let in imaš +6 dioptrijo, in gas na roko.

Komur je to težko, ne vem kako je naredil izpit... zakon je pravi, jaz ga vedno bolj zagovarjam.

Še vedno pa ne vemo, če država zdaj res več zasluži. So to samo vaše domneve, al imate kake resne podatke?

nevem zakaj ima avto potemtakem sploh stekla. lahko bi bil kar pleh, ker je najpomembnejša vizualna naprava za varno upravljanje vozila ja števec.. bognedaj gledat ven in ne v števec, bo takoj kazen za 3 minimalne plače.

kaj je pred avtom niti ni pomembno, saj je jasno, da se bolj izplača povoziti ali zadeti karkoli, dokler povoziš ali zadaneš s pravilno hitrostjo.

kar se tiče zaslužka se popolnoma strinjam steboj. država služi 90% manj odkar so 90% večje kazni. to je popolnoma logično. domnevati drugače je popolnoma neprimerno, celo bogoskrunsko.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne nov 23, 2008 10:20 pm

Voith je napisal/-a:Lahk bi koga s severa uvozil, da red naredi na tem področju in mal počisti fekalije naših ekstremističnih veleumov

Ekstremistični veleum si predvsem ti. Sploh veš kaj govoriš? Skandinavci so ovčke, ki na AC ne prekoračijo 110 km/h. Ti bi bil kar naenkrat ovčka s 110 km/h po AC?

Balkanci ste, radi bi nekaznovano divjali in hkrati nižali smrtne žrtve.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po nov 24, 2008 12:10 am

Čeprav se mi ravno enda, ampak naj bo....

domen_ je napisal/-a:Js iz tega vidim samo to, da ne znas podkrepiti svojega mnenja. Konkretno s tem mislim na to, da si veckrat kritiziral politike (npr da je vazno samo da so pri skledi) nikoli pa nisi podal utemeljitve, zakaj naj bi temu bilo tako. Ti mislis, da je vseeno ali si minister ali poslanec, pa ni. Se zdalec ne.

Kdo je spet rekel, da je vseeno? Važna je, da je tvoja pozicija znotraj vladnih političnih krogov dovolj visoka, in od tu naprej je vseeno kakšna je tvoja funkcija, sicer pa če si že v vladnih krogih visoko boš imel več ali manj tudi temu primerno pozicijo. To je v Sloveniji še kako vidno.

Mislim da nisi v poziciji ko bi lahko sodil o psihosocialni dinamiki, o strukturah druzbene ureditve, o vplivu in razvoju druzbenih sistemov na posameznika, kulturo,.. in se marsikaj. To pravzaprav niti ni pomembno, js osebno bi samo rad videl da ne kritiziras politike ali kapitalizma, ker je pac to zdej moderno in ker se "tko fajn pocutis v kozi vzvisenega cinika".

Na ta nivo debate se ne nameravam spuščati. Sicer pa nič ne sodim, ampak samo pišem svoja opažanja.

To se lepo vidi v tem, da vlado postavljas v pozicijo subjekta, ki ga vidis kot enotnega s svojimi lastnimi interesi. Pa temu ni tako. Tudi ni res, da so v kapitalizmu vedno mnozice zapostavljene, kar poglej si kaksne skandinavske drzave. Tam imajo podjetja veliko posluha za svoje delavce, ocitno mnogo vec kot ti do nasih politikov. Ne mores kar nekaj vsepocez govoriti.

Noben ni rekel, da so vedno množice zapostavljene. So pa vsekakor bolj v konzervativnih vladah, ker le te postavljajo precej stvari pred socialo. Za kar so kot si že sam napisal lep primer skandinavske države. In drugo stvar je še ta, da naša politična scena, sploh kultura, način vladanja, itd... ne sežejo skandinavski niti do kolen. Upam, da se bo zdaj to vsaj delno popravilo, saj so tako kot v skandinaviji že par desetletij na vladi spet liberalne in levo-sredinsko usmerjene politične opcije. Če ne pa je situacija za tale dvomilijonski narod, precej žalostna.

Kdor temu ni dorasel, je morda res boljse ce se tej temi izogiba.

A je res tako težko ohranjat nek nivo debate? Ker s takšnim odnosom sploh ne vidim smisla v nadaljveanju. Namesto, da bi lepo debatirala in razvijala debato, me nenehno žališ in v meni vidiš vzvišenega cinika, ki se mu to zdi "kul" in tako naprej. To ni način, kako doseči nek napredek, kako izboljšati situacijo v svetu, v državi in med ljudmi.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po nov 24, 2008 12:19 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Balkanci ste, radi bi nekaznovano divjali in hkrati nižali smrtne žrtve.

:clapclap

To je bistvo vsega :!:

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po nov 24, 2008 9:30 am

Divjali?a vožnja 110 po AC je divjanje?Če bi ljudje vozili normalno in opazovali kaj počnejo ostali, bi bilo že pol narejenga.pri nas imaš pa na eni strani primitivce, ki letijo po cestah na drugi strani pa ovce, ki jim sploh ni jasno kje so.še zmeraj trdim, da bi bil zakon veliko bolj učinkovit, če bi prepolovili kazni za prehitro vožnjo in imeli 2x več kontrol.pomagalo bi tudi, da bi imeli policaji malo več domišljije kam postavljat radarje.zdej so pa radarji v 80 % zmeraj na istih lokacijah.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po nov 24, 2008 10:32 am

Joie de vivre! je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:Lahk bi koga s severa uvozil, da red naredi na tem področju in mal počisti fekalije naših ekstremističnih veleumov

Ekstremistični veleum si predvsem ti. Sploh veš kaj govoriš? Skandinavci so ovčke, ki na AC ne prekoračijo 110 km/h. Ti bi bil kar naenkrat ovčka s 110 km/h po AC?

Balkanci ste, radi bi nekaznovano divjali in hkrati nižali smrtne žrtve.

Ampak skandinavci imajo tud drugacno mentaliteto kot mi in to se ne da kar spremeniti. To je tako ko vids, da folk lepo mece cike na tla. Tud ce bi dal pepelnike na vsake 30 cm, bi se zmer folk metal cike na tla. Sj ne trdim, da so skandinavci popolni, dalec od tega, ampak lahko bi oni nam bili zgled na marsikaterem podrocju.

In strinjam se z Vuso-m. 110 km/h po AC je zdaj kr naenkrat divjanje. Jz mislim, da bi se moral zamisliti nad drugimi zadevami, kot na hitrostjo. Sama hitrost ni nevarna, nevarna je le takrat ko so vkljuceni nevarni faktorji, to pa sami vemo kateri so.
There is no time...

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Po nov 24, 2008 11:29 am

Osebno mi je prav vseeno. Kazni nisem dobil ne pod tem zakonom, ne pod prejšnjim, ne pod predprejšnjim. Sem pa odločno proti, da bi kakorkoli omilili kazni za pijance.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po nov 24, 2008 1:51 pm

Jest sem tudi za da zakon ostane tako kot je.... moje osebno mnenje je da se najbolj pritožujejo tisti, ki bi radi divjali pa ne upajo, ker se bojijo kazni.... stokanje da je treba cel čas gledat samo na števec je popolnoma brez podlage, razen če človek nima lesene noge ali pa ima nenadzorovane nožne reflekse (bolezensko trzanje nog).... Tisti ki pa še kar naprej divjajo pa ali imajo dovolj pod palcem da si ti lahko privoščijo (ta prodcent je majhen), ali pa nimajo popolnoma nobene soli v glavi (prevladujoči ostali procent). Sam osebno bi k temu zakonu dodal še redno preverjanje znanja iz CPP na vsakih 10 let in pa preverjanje psihofizičnih sposobnosti posameznika.

Glede skandinavcev: smo daleč, svetlobna leta daleč od njihove mentalitete... smo zaplankan narod, kjer je pitje alkohola vrlina, kjer je nategovanje države in posameznikov nacionalni šport, kjer nam je občutek odgovornosti španska vas in še bi lahko našteval. V to, spoštovana gospoda in gospe, smo se razvili v obdobju tranzicije iz socialno "enakopravne" v demkratično (demokradično) ureditev - ampak to je že popolnoma druga tema.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po nov 24, 2008 2:01 pm

Kritik je napisal/-a:Jest sem tudi za da zakon ostane tako kot je.... moje osebno mnenje je da se najbolj pritožujejo tisti, ki bi radi divjali pa ne upajo, ker se bojijo kazni.... stokanje da je treba cel čas gledat samo na števec je popolnoma brez podlage, razen če človek nima lesene noge ali pa ima nenadzorovane nožne reflekse (bolezensko trzanje nog).... Tisti ki pa še kar naprej divjajo pa ali imajo dovolj pod palcem da si ti lahko privoščijo (ta prodcent je majhen), ali pa nimajo popolnoma nobene soli v glavi (prevladujoči ostali procent). Sam osebno bi k temu zakonu dodal še redno preverjanje znanja iz CPP na vsakih 10 let in pa preverjanje psihofizičnih sposobnosti posameznika.

Glede skandinavcev: smo daleč, svetlobna leta daleč od njihove mentalitete... smo zaplankan narod, kjer je pitje alkohola vrlina, kjer je nategovanje države in posameznikov nacionalni šport, kjer nam je občutek odgovornosti španska vas in še bi lahko našteval. V to, spoštovana gospoda in gospe, smo se razvili v obdobju tranzicije iz socialno "enakopravne" v demkratično (demokradično) ureditev - ampak to je že popolnoma druga tema.

Lp

Se podpišem. Le nekaj bi te popravil: ne vem, če je za to odgovoren ravno socializem, meni se zdi bolj verjeten vzrok geografska širina. Na isti geografski širini so vsi isti, pa ni važno če je Roman, German ali Slovan. Samo poglej si Avstrijce;) .

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Po nov 24, 2008 3:16 pm

Kritik je napisal/-a:Jest sem tudi za da zakon ostane tako kot je.... moje osebno mnenje je da se najbolj pritožujejo tisti, ki bi radi divjali pa ne upajo, ker se bojijo kazni.... stokanje da je treba cel čas gledat samo na števec je popolnoma brez podlage, razen če človek nima lesene noge ali pa ima nenadzorovane nožne reflekse (bolezensko trzanje nog).... Tisti ki pa še kar naprej divjajo pa ali imajo dovolj pod palcem da si ti lahko privoščijo (ta prodcent je majhen), ali pa nimajo popolnoma nobene soli v glavi (prevladujoči ostali procent). Sam osebno bi k temu zakonu dodal še redno preverjanje znanja iz CPP na vsakih 10 let in pa preverjanje psihofizičnih sposobnosti posameznika.

Lp

Podpiram zgoraj napisano!
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov