Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mitja22
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a mitja22 To dec 02, 2008 9:25 am

Bor je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:kaj tele avte ko so potiskali po parkiriščih..
prav vidim so jim šipe razbil da so jih dal v ler pa ročne sputil?

Ne, to so odprte šipe, zato da so lahko ob potiskanju obračali volan.

Kako so pa šipe odprli? In če so mel ključe zakaj so pol avte rinli?

se ti ne zdi da mogoče zato ker pač avto ni vžgal!!
Slika
Slika

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR To dec 02, 2008 9:29 am

Eno je primorska, drugo pa obala. :lol:
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To dec 02, 2008 9:40 am

meni ni jasno kako sol leti po zraku...

kako potem ostane sol v solinah :?: :lol: :lol:
Slika

DragonXP
Nov uporabnik

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a DragonXP To dec 02, 2008 10:05 am

Hmm sm iz blizine Nove Gorice... tolk da zacnem :)

Kar jaz mislim je pa takole...Avti na primorskem so vecina bolje ohranjeni kot v Ljubljani recimo, to je dejstvo lahko pogledate avte iz avto.net pa greste jih v zivo gledat, pa boste videli da bodo slabse ohranjeni v celini kot na primorskem... Razlogov ki jih jaz vidim je vec...

Eden je to s soljo... ki je tako tako... dan danes solijo ceste tako tuki pri nas kot tudi v Ljubljani, dobro ponavadi mate Ljubljancani vec zime vec snega in posledicno daljse obdobje soljenja cest...Ampak ce ima avto primernega lastnika da mu opere podvozje vsaj 1x na teden po solnati voznji mislim da ni nobene panike glede rjavenja in takih reci se posebno pri novih avtih ki imajo na to celo po 12let garancije na karoserijo. Tako da tuki je predvsem odvisno od lastnika...Ceste pozimi pa so skoraj povsod soljene ce ne zaradi drugega zaradi poledice...

Drugi faktor je pa ta ki mene bolj povlece k primorskim avtom, vsaj v vecini pravim niso vsi taki :D
En normalen ljubljancan recimo...se vsaki dan s svojim predragim avtom vozi delat v sluzbo recimo kakih 6-8km max...pri tem v najvecij ljubljanski jutranji guzvi...avto skoraj nikoli ne vidi 3 prestave v teh kolonah ter sklopke trpijo ter se in se... Seveda gre ljubljancan tudi konec tedna kam pohajat da se avto malo zlufta na kaki avtocesti do morja ampak vecinoma casa se vozi delat pa domov...
Ce primerjamo to z enim navadnim primorcem recimo da je doma nekje kjer jst in da bi recimo delal v Novi Gorici rabim do tja ene 17km...v katerij pa avto tece v vseh 5 prestavah...brez ustavlanja ter speljavanja...razen ko prides v Gorico ob jutranjih urah je malo guzve vendar dalec od tega kar je v Ljubljani.

Tako ce bi zdej kupoval avto bi prvo delo pregledal vse avte po primorski ce je kak ki mi ustreza in sele nato bi sel gledat drugam, pa najbolj bi gledal obrabljenost materialov kajti lahko ima primorski avto na 130.000km veliko boljse vozno stanje kot en enak ljubljanski avto pri 30.000km...predvsem iz zgoraj navedenega razloga... seveda so tukaj izjeme ko ljubljancan se vozi delat tudi po 50km....vendar to so izjeme vecinoma so zataknjeni v jutranjih kolonah...

To je kar si jaz mislim...pa ne me pluvajt ker sem posten fant :D lep dan
The Dark Emperor

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To dec 02, 2008 10:40 am

Kar se mene tiče, se vedno izogibam Obale, ko grem gledat kak avto...

LP!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To dec 02, 2008 11:16 am

V navodilih mojega avta piše da so avtomobili iz obmorskih območij bolj izpostavljeni soli, tako da ...
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: Avto iz primorske nikoli ne vidi soli...

Napisal/-a Polo78 To dec 02, 2008 11:18 am

Doc_ je napisal/-a:
Templar je napisal/-a:Vem da zdaj bojo vsi goričani in ajdovci ki se imajo za primorce skočili v zrak pa prosim da se ne sprevrže v ta tema v kreg kje je primorska...

glede pa sploh te debate, ki si jo odpru sam zato, da zaničuješ druge ki ne živijo v tvojem mestu... pač bodi vesel da tam živiš in pusti druge naj živijo kjer želijo..

Jaz pa ne vidim point te debate v zaničevanju. Avtor je verjetno hotel malo zares malo pa mogoče na sarkastičen način prikazat, da če je avto iz Primorske, da ni nujno da ni bil nikoli v stiku s soljo,... ja?! :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To dec 02, 2008 11:26 am

DragonXP je napisal/-a:Drugi faktor je pa ta ki mene bolj povlece k primorskim avtom, vsaj v vecini pravim niso vsi taki :D
En normalen ljubljancan recimo...se vsaki dan s svojim predragim avtom vozi delat v sluzbo recimo kakih 6-8km max...pri tem v najvecij ljubljanski jutranji guzvi...avto skoraj nikoli ne vidi 3 prestave v teh kolonah ter sklopke trpijo ter se in se...
Ce primerjamo to z enim navadnim primorcem recimo da je doma nekje kjer jst in da bi recimo delal v Novi Gorici rabim do tja ene 17km...v katerij pa avto tece v vseh 5 prestavah...

Za ljubljasko obvoznico verjetno še nisi slišal, ne?! :roll: Od tistih, ki "rinejo" v Center je pa veliko takih, ki prihajajo izven LJ, se pravi neko razdaljo že opravijo po avtocestah ali regionalkah. No ja, nekaj je pa sigurno tudi takih pacientov, ki se peljejo po 3 km daleč, npr. iz Šiške v Center ipd. V takem primeru bi se sam osebno raje poslužil javnega prevoza ali pa kolesa.

Skratka, ne metat vseh v isti koš.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To dec 02, 2008 11:51 am

Doc_ je napisal/-a:meni ni jasno kako sol leti po zraku...

Dej reč, da se hecaš... :lol:

Če si že kdaj bil ob obali ko je močno pihal si verjetno videl, da je kapljice iz morja nosilo tud po kopnem. In v teh kapljicah je rastopljena sol... upam, da je zdaj jasno zakaj o tem govorimo. In sol v morju ni v taki obliki kot v solinah, kjer je že kristalizirana.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To dec 02, 2008 12:08 pm

DragonXP je napisal/-a:Drugi faktor je pa ta ki mene bolj povlece k primorskim avtom, vsaj v vecini pravim niso vsi taki :D
En normalen ljubljancan recimo...se vsaki dan s svojim predragim avtom vozi delat v sluzbo recimo kakih 6-8km max...pri tem v najvecij ljubljanski jutranji guzvi...avto skoraj nikoli ne vidi 3 prestave v teh kolonah ter sklopke trpijo ter se in se... Seveda gre ljubljancan tudi konec tedna kam pohajat da se avto malo zlufta na kaki avtocesti do morja ampak vecinoma casa se vozi delat pa domov...
Ce primerjamo to z enim navadnim primorcem recimo da je doma nekje kjer jst in da bi recimo delal v Novi Gorici rabim do tja ene 17km...v katerij pa avto tece v vseh 5 prestavah...brez ustavlanja ter speljavanja...razen ko prides v Gorico ob jutranjih urah je malo guzve vendar dalec od tega kar je v Ljubljani.

to je tako-tako, to ne moreš posplošit. nekateri ljubljančani se vozjo v grosuplje v službo npr. al pa v kranj al pa kaj js vem, nekam drugam. nekateri pa se vozjo 5km daleč v službo al pa še to ne (sam v lj je že vprašanje, če se mu za manj ne splača hodit z javnim prevozom, kar morda res prakticirajo, se pravi se situacija obrne, da so avti še bolj ohranjeni), isto je v novem mestu, mariboru al pa v kopru al pa v gorici al pa kjerkoli. če si iz podeželja, je bolj verjetno da se voziš vsaj 10km daleč, če si pa kje iz mesta pa to morda še 2km ni...

sicer pa je blo to men zmeri sumljivo, v oglasih ko je pisalo avto s primorske...ja pa kaj pol, ti men povej kako je bil vzdrževan pa ni važno od kje je. lahko ga mam js v kranjski gori celo zimo v garaži pa bo videl manj soli, ko pa če grem za 1 tedn na obalo...

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To dec 02, 2008 3:51 pm

BBoss je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:meni ni jasno kako sol leti po zraku...

Dej reč, da se hecaš... :lol:

Če si že kdaj bil ob obali ko je močno pihal si verjetno videl, da je kapljice iz morja nosilo tud po kopnem. In v teh kapljicah je rastopljena sol... upam, da je zdaj jasno zakaj o tem govorimo. In sol v morju ni v taki obliki kot v solinah, kjer je že kristalizirana.

ja itak da sem se hecal...

eni mate prav da tik ob obali 10-15m je (lahko) avto bol ispostavljen soli, ma tud tam kjer dosti sneži so dosti ispostavljeni...

se pravi na goriškem so najbolj ohranjeni, kar se tega tiče 8)
Slika

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge To dec 02, 2008 3:57 pm

C4V4L13R je napisal/-a:

to je tako-tako, to ne moreš posplošit. nekateri ljubljančani se vozjo v grosuplje v službo npr. al pa v kranj al pa kaj js vem, nekam drugam. nekateri pa se vozjo 5km daleč v službo al pa še to ne (sam v lj je že vprašanje, če se mu za manj ne splača hodit z javnim prevozom, kar morda res prakticirajo, se pravi se situacija obrne, da so avti še bolj ohranjeni), isto je v novem mestu, mariboru al pa v kopru al pa v gorici al pa kjerkoli. če si iz podeželja, je bolj verjetno da se voziš vsaj 10km daleč, če si pa kje iz mesta pa to morda še 2km ni...

sicer pa je blo to men zmeri sumljivo, v oglasih ko je pisalo avto s primorske...ja pa kaj pol, ti men povej kako je bil vzdrževan pa ni važno od kje je. lahko ga mam js v kranjski gori celo zimo v garaži pa bo videl manj soli, ko pa če grem za 1 tedn na obalo...

Dejmo definirat kaj pomeni "videl"?
Decapotabile

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R To dec 02, 2008 4:26 pm

:jao: se pa vtaknete, mislm...ni čudno da je tolko offtopica

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Re: Avto iz primorske nikoli ne vidi soli...

Napisal/-a Templar To dec 02, 2008 4:32 pm

Polo78 je napisal/-a:Jaz pa ne vidim point te debate v zaničevanju. Avtor je verjetno hotel malo zares malo pa mogoče na sarkastičen način prikazat, da če je avto iz Primorske, da ni nujno da ni bil nikoli v stiku s soljo,... ja?! :idea:

ALELUJA!!!

:clapclap
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To dec 02, 2008 5:47 pm

Tema je totalno brezveze - morje je »obiskalo« Obalo, po 4 desetletjih malce močneje »zalilo« nekaj avtomobilov.
Ob tem se najde pametnjakovič, ki hoče iz tega skovati neko svojo teorijo na podlagi dogodka, ki se je zadnjič pojavil takrat, ko njega še na svetu ni bilo.

Take bedarije raje zadržite zase, predvsem pa ne posploševat zadev na podlagi nekega izrednega dogodka. V primeru, da vam niso všeč vozila z Obale oz Primorske pa lepo izvolite kupovat vozila, ki so boljše »soljena« na ostalih koncih SLO.

Primorci smo sicer čisto fejst ljudje, samo ne nas *** … (da ne bi kakšne sočne rekel), ker se v takem primeru iz pregovorno prijaznih, gostoljubnih in veselih ljudi »spreobrnemo« v vse kaj drugega - kako zgleda, ko Primorcu na tak način »poči film« lahko vprašate kakšnega Italijana, ki je preveč »čivkal« čez Primorce in Primorsko ... pa kakšen rešpekt imajo do te pesmi

http://www.youtube.com/watch?v=mSb72HRfHPc

... in kakšen strah se jim "naleze v kosti" ko slišijo karkoli na to temo

LP

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R To dec 02, 2008 6:53 pm

zato ste pa zgubl Trst :lol:

ej brez zamere, sam tale je bla pa prehuda da je neb napisu :D sj ste res fajn ldje, sam tole je že oftopik, kot smo pa ugotovil, brezvezna tema, ki se kamot zaklene
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov