jerko14 je napisal/-a:Mogoce je bilo ze kdaj vpr. o tem ce je bilo se opravicujem...
- Zanima me ce kdo ve kaj pomeni kratica TDI (golf 3 , letnik 93), pa ce je kaka razlika z dansnjim motorjem TDI (golf 4 ali golf 5) ??????
- Zdaj me pa zanima ce kdo pozna motor (golf 2, letnik 90, ima namrec 59KW) 1.6. GTD intercoller ?????
in ce bi lahko o tem motroju rekli da je prva poteza oz. prvi motor z oznako TDI ?
ali je to povsem nekaj drugega...
hvala za odg. ter mnenja...
lp
jerko
Blinder je napisal/-a:
A ni bil audi 100 2.5 iz leta 1989/90 prvi tdi(z direktnim vbrizgom goriva)?
jerko14 je napisal/-a:no pa zacnimo... sem sel vprasati na uradni servis VW. v siski....
Pa sem tamle malce spraseval ce vejo fantje kaj je to a je GTD intercooler (zdajsni TDI ) al ne....
Ta motor v 2 oz. TDI v trojki, ali pa TDI v audi 80/90, to so tm letniki 93...
te motorji imajo vsi intercooler-je ,, in vsi motorji imajo direkten vbrizg kar pomeni da imajo pred tem pumpo...
v golf 2 samo TD... pa tega nima tko da.. Golf 2 GTD intercooler je nekak prvi korak k temu da so bili vsi naslednji motorji pod oznako TDI ,,, in so te motorje povrtali iz 1.6 na 1.9 in kle je razlika tisith 8 konjev od osnove....
to sem vpr. na servisu tko jst ne vem,,,,,
drgac pa se iscem strokovnjake na tem podrocju da kaj vec povejo ....
imas pa tudi golfa 3 ki ima 1.9 GTD... ta je pa se klasika sam glede na to je povrtan na 1.9-..
lp
jerko
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov