Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Ne dec 14, 2008 5:04 pm

Mene tudi zavorne luči ne motijo pretirano, brezveze se razburjat in živcirat za take malenkosti. :) Sam osebno sicer vedno uporabljam ročno pa ne toliko zato, da ne svetim onemu za sabo ampak bolj zato, ker se mi ne da nonstop tiščat pedala za bremzo. Pa še speljevanje v klanec je lažje. :)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po dec 15, 2008 1:24 am

Tomas666 je napisal/-a:podpis!!! :clapclap

P.S. čudno da se nisva še srečala na cesti,ker jaz tud hodim na obalo 1x na teden! :D

Jaz sem te že srečal ene parkrat na AC iz NM proti Obali, če je tista slikica zadaj na Leonu tudi v resnici na tvojem :P :)

Kar se meglenk tiče je zgodba iz mojega stališča zelo kratka in jo bom razčlenil na hitro in ne potrebujem nikakršne replike:

Sprednje meglenke:

- Prepirate se o uporabnosti le teh na podlagi lastnih izkušenj. Vaše izkušnje niso iste pa tudi vsi se ne vozite istih avtomobilih. Praktični primer iz mojih izkušenj: Alfa 145 FL, dokaj uporabne vseeno bolj za šminko. Starejši model 145 s kvadratnimi reflektorji tam spodaj, zelo uporabno ker svetijo kakšnih 50m naprej če so dobro nastavljene in je cesta res razsvetljena kot podnevi (pod pogojem da so še luči pravilno nastavljene). R Clio 3, neuporabne. Audi A4 uporabne po kakšnih zavitih cestah saj zelo lepo razsvetlijo kote medtem ko v daljino ne sežejo daleč.

Samo dva primera na hitro sem dal, ravno toliko da boste vedeli da če so za lizarda brezveze na njegovi lancii še ne pomeni da cavalierjeve svetijo neuporabno.

Zadnje meglenke:

Zelo, če ne ena najbolj uporabna zadeva na avtu na avtocesti ob zelo slabem vremenu. Tu ne govorimo o nekem normalnem padanju dežja seveda. Tu govorimo o nalivu ko avto tako dviguje vodo za sabo, da ga dejansko fizično ne prepoznaš če je samo 200-300m pred tabo če nima meglenke prižgane seveda. Da je avto pred tabo vidiš samo po meglici dvignjene vode v višini tvojega vozila kot neke vrste mini megla. Kako pa je ta meglenka pomembna za lasten dobrobit sebe in soudeleženih pa vedo vsi ki se vozijo mimo na relaciji nekje od Ravbarkomande do skoraj Kozine. Tam sem v 4ih letih po 2x na teden na svojih relacijah že večkrat doživel ko smo se vozili v koloni po 60-70km/h ker je padal dež in bila in še je najbolj gosta megla kar sem jo kdaj videl v SLO in četudi je avto pred tabo z prižgano meglenko zadaj le 100m (ali pa še kakšen meter manj) pred tabo ne vidiš skoraj nič drugega kot tisto meglenko.

Nepravilna uporaba zadnje meglenke po mestih in ob dokaj normalnem vremenu pa gre pripisati človeški napaki in ne žlehtnobi pomoje, saj imajo določeni avtomobili res neumno narejeno in jo prižgeš mimogrede (sploh kakšni renaulti imajo ta rotacijski sistem ko lahko kakšen nono ali pa mamica mimogrede prižge skoraj vse luči na avtu). :tomidelej:

p.s. pa chill out ljudje, tema postaja kot cesta- nestrpna do drugačnih mnenj

:?

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Po dec 15, 2008 1:31 am

danes zvečer na poti po AC iz Lj prot Vrhniki ko je deževalo (bi skoraj rekel rosilo), kar nekaj primerkov vozilo z zadnjo meglenko.. No da o sprednjih ne govorim, sicer pa mene tako ali tako ne motijo (prednje).. Drugače pa bi se verjetno tudi jaz vozil z meglenkami če nebi bilo tega foruma :P Zej mi pač vest tega ne dopušča :lol:

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Po dec 15, 2008 9:22 am

M4rko je napisal/-a:danes zvečer na poti po AC iz Lj prot Vrhniki ko je deževalo (bi skoraj rekel rosilo), kar nekaj primerkov vozilo z zadnjo meglenko.. No da o sprednjih ne govorim, sicer pa mene tako ali tako ne motijo (prednje).. Drugače pa bi se verjetno tudi jaz vozil z meglenkami če nebi bilo tega foruma :P Zej mi pač vest tega ne dopušča :lol:

Dobro so te.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po dec 15, 2008 10:13 am

Polo78 je napisal/-a:Mene tudi zavorne luči ne motijo pretirano, brezveze se razburjat in živcirat za take malenkosti. :) Sam osebno sicer vedno uporabljam ročno pa ne toliko zato, da ne svetim onemu za sabo ampak bolj zato, ker se mi ne da nonstop tiščat pedala za bremzo. Pa še speljevanje v klanec je lažje. :)

No, meni zavorne luči niso malenkost. V LJ vsakih par minut stojiš pred semaforjem in meni je grozno moteče, če vame svetijo 3 močne zavorne lampe. Še posebej ker vem da čisto brez veze. Popolna ravnina pred semaforjem, ampak tist spredaj tišči bremzo kot zmešan! Pa men se ne da držat noge na bremzi, že zarad tega jo spustim. In v 2/3 primerov še ročne ni treba uporabit, ker avto lepo stoji na mestu. Jst že ko se približujem semaforju dam v ler, lepo bremzam do ustavitve in potem spustim bremzo. Ni treba nobenih pedalov tiščat potem.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po dec 15, 2008 2:06 pm

@psepi:
no, evo, lepo obrazloženo. in pa še ko si ravno omenil ravbarkomanda-kozina, naj povem, da sem ravno na tej relaciji (nm-portorož) v povprečju 2x na teden...

@tomas666:
proti portorožu ponavadi krenemo okrog 5ih popoldan v nedeljo, nazaj se pa vračamo, kokr nanese, ponavadi v petk okrog poldne...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po dec 15, 2008 4:52 pm

no men se pa je naredl to, da sm mel ročno zategjeno pred križišču, pa se mi je eno tele v rit zaletelo.tk da od sedaj naprej držim premzo pa če je ravno ali ne...če ne pa si kupte sončna očala, ker pa je reku da morte gledat tiste 3 luči (lahko si jih sami naredite
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Po dec 15, 2008 4:56 pm

Glede samega namena te teme in vprašanja v prvem prispevku...

Slovenci smo dokaj uredu vozniki, največji problem je to, da smo/so nekateri preveč primitivni in nestrpni v prometu. Sicer to se pa itak sreča povsod, ponekod več(Italija), drugod manj (Austrija, Nemčija).
Slika
Vive Le Sport!

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po dec 15, 2008 5:17 pm

Slovencem ne manjka kulture, sploh. Samo ne zmajo je pokazati. Spustis Slovenjca v Avstrijo, Nemcijo se vozi ko uber robotni voznik. Takoj ko pa prestopi mejo pa ze avto do blokade tolce.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po dec 15, 2008 5:37 pm

Kaj je blo nekaj let nazaj, pred višjimi kaznimi? Avstrijci in Nemci, tud Italijani. Kot, da so jih spustil na racetrack.Divjal so po vaseh, na poti na morje, kot, da je vse njihovo.
Tko, da pri vožnji ni za izpostavt nacionaliteta, ampak karakter posameznika, trenutno psihofizično stanje, moč avtomobila, višine kazni in to.

Mislm, da smo tko, kot drugje: ima svakojake budale.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po dec 15, 2008 6:19 pm

...go get 'em tiger!!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po dec 15, 2008 6:23 pm

you and whose army? :lol:
EDD: Now what?