Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

takole, pa se je še meni zgodilo :(

Napisal/-a RegY Pe nov 21, 2003 4:39 pm

grem zaradi dveh prostih ur v šoli (delam maturo - naknadno) oprat avto, natankat... malo ga razvajat

operemo, brišemo, HOPLA!!! se pripeljem nazaj v šolo, pa so policaji lih postavljali radar, pa jih pocukam za rokav in jim rečem, če lahko pridejo naredit zapisnik, ker bom rabil za kasko uveljavljat

nekdo mi je tako močno loputnil vrata (v moja), da je pleh nekoliko za zravnat, barva skraspana do pleha, čeprav niti ni dosti opazno (na vsakih vratih po ena mala praskica dolga po 3 cm), a če ne bom dal barvat, bo zarjavelo preden bo zime konec.

svetujte, kaki postopek je? policaji so že opravili svoje delo, cenit pa grem verjetno v torek - kam dat popravit? kolk bo polek zavarovalnice še mene koštalo? dat popravit na avtohišo, ali raje privat?

hvala in LP
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe nov 21, 2003 4:47 pm

Na parkirišču pridobljene poškodbe so zastonj - brez odbitne franšize. Je pa dilema, al barvat cela vrata al ne (zarad debeline laka).
Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe nov 21, 2003 4:47 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Galantfrik Pe nov 21, 2003 5:35 pm

Regy, moje sožalje... Nimaš kej, tud to se dogaja :(
Slika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Pe nov 21, 2003 6:08 pm

regy moje sožalje :( , pa so morali hudo ruknit, da je prišlo do pleha.
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe nov 21, 2003 6:32 pm

G-4S je napisal/-a:Na zavarovalnici boš moral še en formular izpolnit, cenilec bo to vse poslikal, potem pojdi pa kar na uradni servis, pa naj oni popravijo (ker gre iz kaska, te boli k.. kolk košta, ti bo pa najlažje pri njih uveljavljat napake, pa še ne bodo ti mogli srat glede garancije, če boš kdaj uveljavljal). Glede izplačila vprašaj cenilca če ima tvoja avtohiša pogodbo z njimi (če je tako bodo oni med sabo poračunali, če ni boš moral ti založit in jim predložit račun, oni pa naj bi ti potem vrnili denar).

točno!pojdi na uradni servis... gre vseeno za nov avto :wink:

pa sožalje :wink:
SlikaSlika

Warthog
Nov uporabnik

Kraj: Rdeči revirji

Napisal/-a Warthog Pe nov 21, 2003 6:46 pm

Hmmm...zdaj pa si zamišljaj, da nebi imel kaska! Da bi dobil takšnega tipa, mu prste na roki nazaj obrnem, potem pa naj loputa :x :evil: Ne razumem, kako so lahko eni tako "flegma". A ne vejo, da če bi bili vsi taki bi tudi on imel na vratih še ene 5 drugih barv k bi vsi kar povprek butali. IDIOTI!
LP!

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe nov 21, 2003 6:48 pm

če plača zavarovalnica, ga pelji najdražjemu na obli :D
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe nov 21, 2003 7:57 pm

Odvisno ce mas zavarovano tud to (parkirisce), ne bos placal odbitne fransize in procenti naujo sli gor, ce mas pa sam kasko pa nimas tega bos pa mogu placat odbitno fransizo(1% vrednosti avta al kako ze) + procenti ti grejo gor za naslednje zavarovanje...
Recmo jest mam pod nujno zavarovano tudi parkirisce-se mi je ze obrestovalo saj sem recimo prejsno zimo mogu avo strihat kar 3X :x

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Pe nov 21, 2003 11:00 pm

Ravno zaradi tega gredo meni ob tehle mestnih parplacih kocine pokonc! Lepo parkiraš avto (plačaš ko norc) in pol lahko sam čakaš, kdaj pripelje poleg tebe en degen in flegma odpre vrata do konca (beri zabije jih v tvoja vrata). In potem imaš ti en lep cahen na do tedaj ravnem plehu, njemu pa se seveda nič ne pozna ker te poči z robom vrat :evil:
Tko poškodovana vrata ne bodo NIKOLI več kot nova...ko prot svetlobi pogledaš se vidi da pleh ni več original raven!

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
LaserJaMM
Novinec

Napisal/-a LaserJaMM So nov 22, 2003 2:18 am

Zahtevaj nova vrata!
Men je na rudniku pred leklerkom en zaloputnu u špegu tko da mi je lak stran odbil. Pa sm mu reku 10 jurjev za štrihanje al pa kuponček! Pa ni hotu dat... zravn sm mel frenda pa bejbo za priči.. pa ko je pršu iz shoppinga nazaj ga je čakala policija, jaz pa sem dobil nov špegu.. no pa je bil ob 60 jurjev! Na kasku zahtevaj nova vrata, razpizdi se tm da bo avto zgubil vrednost ipd...
Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
majaCRX
Stalni uporabnik

Napisal/-a majaCRX So nov 22, 2003 10:51 am

Ja, če je res do pleha obtolčeno mislim, da lahko zahtevaš nova vrata!!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So nov 22, 2003 10:59 am

majaCRX je napisal/-a:Ja, če je res do pleha obtolčeno mislim, da lahko zahtevaš nova vrata!!

ni res!zahteva jih že lahko samo zavarovalnica ni nujno da mu jih ne bo plačala!
sej zato pa je "cenilec". tip strokovno oceni kakšni bodo stroški popravila in ali je poškodovani del za zamenjavo ali za popravilo... to tudi napiše v svojo poročilo in zraven pribije še najboljšo stvar:čas potreben za popravilo...

kot primer dam sebe:manjša nesreča---ruknil zadnji del avta... ok gremo kasko uveljavljat...
tip je "strokovno" ocenil da je vdrti plastični odbijač srednje poškodovan in da se ga da popraviti... čas popravila:1 ura + ličar...

ko sem jaz to videl se mi je kr zameglilo pred očmi!
sem mu takoj rekel da hočem da napiše nov odbijač ker ne plačujem zastonj 300k+ zavarovanja da mi pol kitajo odbijač!

tako da če ti reče da ne bojo plačali se začni pizdit!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 So nov 22, 2003 11:42 am

Regy bi moral videt kak je moj avto.........bi ga moral celega dat poravnat in na novo prebarvat....sam še ni "cajta" ;)
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
majaCRX
Stalni uporabnik

Napisal/-a majaCRX So nov 22, 2003 1:11 pm

Jah, zahtevat je treba...zavarovlnica nikoli nič ZASTONJ ne da!!!

Je pa res, da na novem avtu ni lepo imeti že takoj na začetku kitana in barvana vrata :x

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So nov 22, 2003 1:40 pm

Odvisno kuk so vrata udarjena. Mojmu sosedu je en potegnu z avtom po obeh vratah. So blo udrta ampak tako hudo pa spet ni blo videt. Pa prv odbijač mu je mal počo ko bi pol kmal čez mejo letu pa se je naslonu na en gmičk. Mel je 19-ko pa jo pela k cenilcu in je on čist lepo vse napisal da jetreba zamenjat in šel gledat ceno vrat in avto ocenil totalko!!! ko sem jz to slišal sem se samo smejal. Sosed je dobu oboja vrata cela za 20 ksit jih zrihtal pru odbijač pa pokital in avto je čist ok. Od zavarovalnce pa je dobu cel avto izplačan. In to glih zarad tega ker ma renault tako drage dele.

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo So nov 22, 2003 1:48 pm

eto jst sm u torek glih srno zbil, pa moram zamenjati žmigavec, pa nosilec luči in pa kao zamenjat odbijač, k je poču ene 5 cm, pa se sploh ne vid, dokler mal odbijača ne zviješ. pa je reku na zavarovalnici, da mam omejeno na 70Ksit, tolk pa pride sam odbijač z barvanjem na reno servisu. Tok da so mi dal totalko kao 150Ksit, popravila bo pa za okoli 10Ksit. Zasluzu sem cca 140Ksit. :lol: :lol:

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 So nov 22, 2003 1:52 pm

vajdo je napisal/-a:eto jst sm u torek glih srno zbil, pa moram zamenjati žmigavec, pa nosilec luči in pa kao zamenjat odbijač, k je poču ene 5 cm, pa se sploh ne vid, dokler mal odbijača ne zviješ. pa je reku na zavarovalnici, da mam omejeno na 70Ksit, tolk pa pride sam odbijač z barvanjem na reno servisu. Tok da so mi dal totalko kao 150Ksit, popravila bo pa za okoli 10Ksit. Zasluzu sem cca 140Ksit. :lol: :lol:

da nisi ti bil na "lepo je biti milionar" pa nam noces povedat vsega....hehe
Ma kako vam uspe?
Meni bi po moje se rekli da naj se slikam za povracilo skode :(
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY So nov 22, 2003 3:22 pm

no, vsi pravite, če imam kasko pa parkirišče

imam, ja, full kasko, pa vse možne zadeve... nisem zastonj plačal 200k sit, kot zgleda :D :D

grem v torek k cenilcu, držte pesti ;)
Slika

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN So nov 22, 2003 8:15 pm

Najbolša varjanta ti je, da vzameš naročilnico (al krkoli že je) za popravilu na pooblaščenem servisu. Prpeleš na servis, ti popravjo, odpeleš.

Men so prejšn mesec tko havbo popravl :D
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov