gustelj je napisal/-a:Žumi je napisal/-a:Moram reči, da se vsak teden vozim v italiji. služba pač. veliko potujem z avtomobilom po evropi. letno naredim od 55.000-65.000km. vse sem že doživel a kaj takega kar se na ital. avtocestah dogaja to je nevejetno. ljudje ne poznajo cestnoprometnih pravil.
-vožnja z zadnjo meglenko. da pada dež vsi vozijo z menglenko
-prehitevalni pas je za njih vozni pas.tako da moram vedno blendati da se umaknejo
Prehitevalni pas je vozni pas! In kaj ti počneš na njem, da si pridržuješ pravico, da odganjaš druge z njega, sam pa se po njem voziš?
DaDek je napisal/-a:turčija zmaga.. od letališča do hotela je bilo 30km in na poti 10 nesreč, v eno smo celo bli mi udeleženi z busom, kombija (sprinterja) smo za pol metra zožali na voznikovi strani ozadaj, policaj bil lih polek.. zmenli so se v 1min in smo šli dalje.. da ne govorim v centru.. če je kdo stal na rdeči.. trobli so mu tak pa ga zmerjali![]()
![]()
v glavnem pravilo ko je jači in troba.
Žumi je napisal/-a:Gustl a se midva poznava???
mislim da ne! tko da me ne obsojaj!!
kot sem pa že povedal.
lev pas je prehitevalni pas!!! upam da boš kdaj plačal na ta račun, da ti bodo jasna pravila!!
Jerch_ je napisal/-a: ne pa kot je v slovenski navadi: voziti po prehitevalnem pasu in potem, ko nekdo znori se umakniti!
dBAss je napisal/-a:Vozni pas je samo v primeru da ni avtocesta (recimo Celovška cesta v LJ), na avtocesti je skrajni levi pas prehitevalni, če bo eden na prehitevalnem s 110 km/h prehiteval drugega na voznem, ga prehitel, se je dolžan umaknit na voznega če za drugim ne bo imel več koga prehitet ali pa če se bo naslednji na voznem peljal hitreje kot ta na prehitevalnem (stalna vožnja po prehitevalnem je prepovedana). In potem prideš ti z največjo dovoljeno hitrostjo, on se MORA umaknit pa se neDolker boš ti vozu z dovoljeno hitrostjo, imel prižgan levi smernik in prehiteval počasnejša vozila na voznem imaš 100% pravico do vožnje po prehitevalnem pasu. ...
Če te bo oviral počasnejši in bo imel možnost se odmaknit na vozni pas pa se ne bo je v prekršku on, prav tako je v prekršku tisti ki vozi za tabo s hitrostjo večjo od dovoljene in ti blenda, takrat se ti ni treba umaknit razen če nimaš nikogar več za prehitet in se lahko odmakneš na vozni pas, za tistega za tabo ki vozi prek omejitve pa je odgovorna policija.
...
Bistvo: Lah se bo vozu po prehitevalnem četudi nima smernika, četudi se pelje krepko pod največjo dovoljeno hitrostjo, četudi nikogar nima več za prehitet, še kakšen časopis preber v 50ih kilometrih ... itd. Tko da na nek način ga moraš opozorit kar pa še ne pomeni nestrpnosti ...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost