Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Ne dec 21, 2008 12:43 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
Brez zamere, ampak daj mi,lepo te prosim, naredi uslugo: Dej odnesi tisto roza knjižico (ki ji mi pravimo vozniško dovoljenje) tam kjer si jo dobil. Le tako boš pokasiral manj sramote, kot pa če to jo policaji odvzamejo. Dejstvo je, da če moraš vozit na blef si potem ali nesposoben za vožnjo, ali imaš namesto prižganih luči prižgane šibice, ali pa oboje.

LP!

Da, policaj mi bo odvzel vozniško (ki sem jo mimogrede dobil v pralnem prašku), ker sem skrbel za svojo varnost, jih uporabljal v zmanjšani vidljivosti in nikoli z njimi vozil nekomu za riti ali podnevi ali ob NORMALNI vidljivosti. In ker bo nagrada za to moje res neumno ravnanje odvzem vozniške, bo v zameno za to dobil bonus nekdo drug, ki vozi pijan 100 skozi naselje in mimogrede koga zbije. Pomožnosti mu še meglenko pusti na čelu. Ampak to je že druga tema.
Slika

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Ne dec 21, 2008 12:58 am

uros :tomidelej:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Ne dec 21, 2008 2:15 am

uros_p je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:ka mamo res tolk slabovidnih šoferjev, da jih motijo meglenke ( predvsem sprednje)

To vprašašnje bi bilo potrebno malo prurediti. Imamo res toliko slabovidnih voznikov, da rabijo prednje meglenke, da sploh vidijo cesto.

Recimo kakšne slonjade piše uroš_p. Najprej omeni, da zaradi bleščanja kratkih luči od mokre ceste nasproti vezeče kolone nič ne vidi, nato pa naredi nekaj najbolj egoističnega kar v tistem danem trenutku lahko - prižge prednje meglenke, s čimer bleščanje od ceste s svoje strani še parkrat poveča.

Če bi imel malo višjo zavest, če bi mu bilo kaj tudi do drugih ljudi okrog njega, ne pa da misli samo na svojo, domnevam da zelo ušivo rit, jih ne bi prižgal. Jaz enostavno ne verjamem kaj včasih berem. Saj pa ti že lastno opažanje dragi uros_p, da zelo jasno vedeti, da meglenk v tej situaciji nikakor ne smeš prižgati!

.

Poni, poni, klobasa, poni, kje so moji bonboni?

Seveda se nihče ne bo vprašal, kdaj bomo začeli graditi normalne in varne ceste. To je moj prvi in pravi namen vsega tega, očitno za večino neuspešnega, kracanja.

Kot drugič: Ti veš kam so meglenke usmerjene? Če so usmerjene pravilno, se bo največji del svetlobe odbil pod enakim kotom kot je zadel cesto. Zdaj pa najprej par minut razmišljaj.....

Ker pa se svetloba razprši, pa nekaj te svetlobe pobere tudi nasproti vozeči. Ampak ker so kratke luči usmerjene direkt v smer vožnje in pod manjšim kotom kot meglenke, boš največ odbite svetlobe pobral ravno od kratkih luči. Ne od meglenk. In kadar ti v glavo svetita dve svetlobni telesi, igra vlogo močnejše in to so kratke luči. Meglenke so ob vsem tem za nasprotivozeče še najmanj moteče. Moteč je asfalt, ker premalo razprši svetlobo. Z drugimi besedami - s prižganimi meglenkami ob takšni situaciji narediš več koristi sebi kot škode drugim. Ker pa so tudi drugi odvisni od tebe, narediš korist tudi drugim, ker se zaradi meglenk ne zabiješ v njih ampak se odpelješ mimo njih.

lol, sej sploh ni res :) svetloba kratkih luči se razporedi na nekaj deset kvadratnih metrov, od katerih se potem odbija, zato se ne more tako bleščat. Meglenke se pa ravno zato ker so usmerjene bolj dol in bolj skoncentrirano odbijajo od manjše površine, mal karikirano.... odboj laserskega žarka od ogledala na enem metru je 100x bolj moteč, ko posveti v oko, kot pa odboj ene random svetilke na desetih metrih, ki ima bolj širok in razpršen snop..

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne dec 21, 2008 5:10 am

@urop_p: še enkrat sem prebral celo temo in prišel do zaključka,da si ti največji ..... ,ki je pisal tle. misli si svoje,ampak če ti direkt povem bo to žalitev,tok da ...

smatraj kakor želiš :ppppp
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Ne dec 21, 2008 8:48 am

W|zz je napisal/-a:.... odboj laserskega žarka od ogledala na enem metru je 100x bolj moteč, ko posveti v oko, kot pa odboj ene random svetilke na desetih metrih, ki ima bolj širok in razpršen snop..

Drži. Ampak kaj pa če se laserski žarek odbije od ogledala v gozd, ne tebi v oko? Random svetilki, ki sicer niso usmerjene, pa se snop usmeri (tako kratke kot doge luči so usmerjene) direkt v smer tvoje glave?
Slika

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Ne dec 21, 2008 8:54 am

el_diablo je napisal/-a:@urop_p: še enkrat sem prebral celo temo in prišel do zaključka,da si ti največji ..... ,ki je pisal tle. misli si svoje,ampak če ti direkt povem bo to žalitev,tok da ...

smatraj kakor želiš :ppppp

Vsak ima svojega. :jy
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov