Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po dec 22, 2008 10:34 am

Gadjit je napisal/-a:NE! Vse kar je oblečen v odrto kravo al pa kakšno drugo žival!!! :cry:

Čevlje imaš tudi plastične, ali platnene? Vsaj v tej kategoriji ponavadi pogorijo pretirani zagovorniki pravic živali. Imam sodelovca s podobnim mnenjem, pa ima lepo usnjene čevlje.

marej je napisal/-a:Sem enkat na sejmu sedel v takemu kitajskem avtu http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2037814 ,ko sem se vsedel v ta avto,ki je bil čisto nov je smrdelo po eni plastiki.Ob koncu sejma sem pogledal robove sedeža se je poznalo da že malo pokajo rahlo.Enkrat sem gledal od kie ceed,ki je imela robove usnjene je ta usnje bil tud tak po kvaliteti bol pjastičnega otipa.

Jaz sem podobno razmišljal o "leder" volanu v Cliu 2, letnik 2002, dynamique. Avto ima trenutno pomoje blizu 200kkm, pa se je volan... ne nagubal, ampak nekako kot bi nekdo stopil plastiko, tko je zadeva povešena, sploh nič podobnega kakršnemukoli usnju katerega sem do sedaj videl. A je možno da bi na ta način goljufali pa dali neko plastično maso in ji dodal šive da bi bilo kao usnje? :?: :evil: :?
Slika

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Po dec 22, 2008 10:51 am

Jaz sem podobno razmišljal o "leder" volanu v Cliu 2, letnik 2002, dynamique. Avto ima trenutno pomoje blizu 200kkm, pa se je volan... ne nagubal, ampak nekako kot bi nekdo stopil plastiko, tko je zadeva povešena, sploh nič podobnega kakršnemukoli usnju katerega sem do sedaj videl. A je možno da bi na ta način goljufali pa dali neko plastično maso in ji dodal šive da bi bilo kao usnje? :?: :evil: :?[/quote]

Imamo doma nekaj podobnega....je pa letnik 2005,ter 60 tisoč prevožen...volan je pa tak kot bi jih imel 600tisoč!!

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Po dec 22, 2008 11:39 am

moja izkušnja je enaka... vozil v avtošoli cliota s 50k km.. in je bil volan zelo uničen..

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Po dec 22, 2008 6:08 pm

Pri nam doma imamo isto cliota letnik 2005 pa ima 40 000km volan čisto zdelan.Prov grozno zgleda.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 To dec 23, 2008 1:41 pm

marej je napisal/-a:Pri nam doma imamo isto cliota letnik 2005 pa ima 40 000km volan čisto zdelan.Prov grozno zgleda.

Zanimivo.. pri mojem Cliu letnik 06, prevoženih 75k km je volan še kot nov.... :shock:

marej
Novinec

Napisal/-a marej To dec 23, 2008 6:56 pm

Pr cliotu ni pač tko,da bi reku čist zdelan ampak se pozna da je zdelan,mislem pač tko če gledaš koliko malo kilometrov ima pa če ga primerjam volan od kakega audija k jih ma recimao 200 000km so ko novi skoraj.Tukaj se tudi vidi,da cena nikoli ne laže.

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip To dec 23, 2008 8:11 pm

BB99 je napisal/-a:
marej je napisal/-a:Pri nam doma imamo isto cliota letnik 2005 pa ima 40 000km volan čisto zdelan.Prov grozno zgleda.

Zanimivo.. pri mojem Cliu letnik 06, prevoženih 75k km je volan še kot nov.... :shock:

Jaz sem imel cca 150K KM ( Clio ) pa je izgledal kot nov ;)
Ali imate prevec ovinkov v okolici ali pa imate agresiven pot na rokah :)

Chip

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr dec 24, 2008 10:09 am

Tega ne izključujem.

Pa me to niti ne moti toliko, bolj mi je čudno da se obrablja tako kot noben drug usnjen volan katerega sem do sedaj videl. Ne kot usnje (da je najprej gladek, nato se pa znuca že tako, da se počasi začne trgati), ampak kot plastična masa, ko se stopi. :?

Bom morda lahko ene par makro posnetkov dal gor, da se bo videlo.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr dec 24, 2008 11:32 am

Leder v kombinaciji z alcantaro je ok, manj drsi in pa lepse zgleda, z pogojem da ima avto gretje sedezev in pa klimo, drugac rata leder prava muka.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr dec 24, 2008 11:46 am

Kukec je napisal/-a:moja izkušnja je enaka... vozil v avtošoli cliota s 50k km.. in je bil volan zelo uničen..

ljudje so ponavadi živčni v avtošoli in pretirano švicajo. dost se tle pozna vrednost pH v potu,ki je pri enih kr fajn visoka,in to orng pripomore k temu da se usnje predčasno obrabi obrabi.
:idea:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

marej
Novinec

Napisal/-a marej Sr dec 24, 2008 3:43 pm

Glede usnja v cliotu,pač usnje ne gori če bi šli z vžigalnikam ali bi kdo upal na cliotu probati,če je resnično usnje.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Sr dec 24, 2008 5:03 pm

marej je napisal/-a:Glede usnja v cliotu,pač usnje ne gori če bi šli z vžigalnikam ali bi kdo upal na cliotu probati,če je resnično usnje.

Saj si rekel, da ga imate doma, poskusi sam :roll:
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

marej
Novinec

Napisal/-a marej Sr dec 24, 2008 5:53 pm

Jah če po pravic priznam neupam :D

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr dec 24, 2008 6:05 pm

Chip je napisal/-a:Ali imate prevec ovinkov v okolici ali pa imate agresiven pot na rokah :)

se sicer smesno slisi, ampak...je dejstvo, da so roke razlicne. od potu, kozmetike, ki jo uporabljamo pa do drugih kemikalij, s katerimi so roke v stiku..zgleda, da je se najbolj odvisno od ph koze
pa tudi do tega, kako kdo vozi (cisto enostavno, ali volan lepo preprijemas, ali ga pa z eno roko motas)
mi je celo navaden (plasticen) volan uspelo v roku enega leta zdelat, da so bile gor bele lise :oops:

drugace pa, cez usnje ga tudi zame ni. precej bolj higienicno se mi zdi od navadnih sedezev (tudi po kemicnem in/ali globinskem ciscenju navadnih je dovolj, da sedez mahnes, pa bo z njega sel prah, cesar pri usnju ni)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov