Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če jun 19, 2008 5:11 pm

zaupanja vrednih je res vsak dan manj :(

Uporabniški avatar
bozickus
Nov uporabnik

Napisal/-a bozickus So jun 21, 2008 6:25 am

Vedno sem poleg in mi še nihče ni dejal, da ne smem biti.
Če so majstri OK, pade še tringelt.
Včasih sem celo za kakšno reč prijel, pač za pomoč, saj so tist čas imeli gužvo.
Drugač pa sem ob strani, včasih kaj vprašam o tem ali onem ali pa opozorim na nkaj, kar mi ni najbolj običajno pa še to na koncu pogledajo.

Je pa bilo že tako, da so se na Renaultovem servisu vedli zelo arogantno in zajeb...antsko.
Takoj sem avto spravil ven, zaželel lep dan in ze sapeljal 15 metrov stran oddaljen privat servis.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To feb 03, 2009 9:37 pm

Včeraj sem imel redni servis. Bil sem prisoten, opazoval potek dela, spraševal in rade volje so mi odgovorili.

LP

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP To feb 03, 2009 11:12 pm

Jst sm vedno prisoten pri servisu.Tud ce me hocjo odslovit me ne morjo! :D
Dons jim ni za zaupat!!!moje mnenje

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To feb 03, 2009 11:25 pm

jst sm tut zravn pa se nkol ni nben reku da ne smem bit.
mi je pa vcash mal nerodn k mam filing da un k mi servisira avto misl da mu gledam pod prste pa mu ne.
pac me tko na splosno zanima an ,pa se nimam km it ker je servis bl tko na takem kraju k nc pametnga ni okol (vrtac kranj)
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ To feb 03, 2009 11:25 pm

Vedno prisoten pri servisu.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr feb 04, 2009 12:32 am

Pa sem mislil, da sem edini. Vedno polna delavnica avtov in not samo jaz zraven avta. Res pa da je nerodno bit cel čas zraven, pa se tu pa tam zdevam v salon, pa spet nazaj, pa ven, pa....

Je pa zanimivo, ko vidiš, da čeprav imajo v naprej določeno koliko časa se bo poseg delal, se na koncu mogoče dela par minut manj, pa še tisti čas se je na avtu delalo samo polovica časa, drugo mojster luta okrog po delavnici, pomaga pri drugih avtih,... bogsigavedi kaj vse si začne vmes, ko odide, plačaš pa seveda polno ceno po normi za določeno popravilo, delo, ker imajo pač v naprej določeno in tako tudi računajo.

twingo_rs
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo_rs Sr feb 04, 2009 12:50 am

po mojem mnenju imaš pravico bit prisoten ob servisiranju svojega avtomobila ker je avto tvoja last in si ga sam plačau in hočeš da je na pooblaščenem servisu delo narjeno kvalitetno za kar bos tut fajn plačov...na pa da se ti čez tisoč kilometrov spet ista stvar pokvari... :evil:

ja pa še to res da če je servis v resnici kvaliteten bodo zaposleni rade volje videli da boš prisoten pri samem servisiranju ker to privablja stranke(ti poveš enmu,on drugemu,drug tretjemu,itd...)
in serviserjem,če je res kvaliteten in pošten serviser nebo bil živčen pred tabo če boš ti stal zraven, ampak ti bo se kaj pametnega svetoval okoli avtomobila...

Lp

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Sr feb 04, 2009 8:45 am

Če se le da bodi zraven. Nikol ne veš kaj ti skuhajo. Najbolj bedne so mi pa fore, k ti pol še kr kej dodatno zamenjajo al pa kakšne tekočine dolijejo npr. za vetrobransko steklo in ti pol to mastno zaračunajo. Ma da bi jih nekam nagonil.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr feb 04, 2009 10:03 am

dskrab je napisal/-a:Če se le da bodi zraven. Nikol ne veš kaj ti skuhajo. Najbolj bedne so mi pa fore, k ti pol še kr kej dodatno zamenjajo al pa kakšne tekočine dolijejo npr. za vetrobransko steklo in ti pol to mastno zaračunajo. Ma da bi jih nekam nagonil.

Jaz sem pri servisu vedno zraven (pa se mi je tudi zdelo, da sem edini tak patron...).
Glede vitrexa pa vnaprej povem da raje ne vlivajo. Ponavadi itak pridem s polno posodo, pa nimajo kaj... Se mi je pa enkrat zgodilo da nisem mogu bit zraven - seveda je bil na računu tudi vitrex - cena okrog 15 eur...Glede na to, da sem prišel
s polno posodo, so slišali svoje...
Lep dan!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr feb 04, 2009 11:27 am

za olje ni problem,vsaj pr vrtacu ni problema vse ok.filter pa nism nkol sabo nosu (tut orginal ne) ker za unh 5 eur k ga dobim ceneje se mi ne da.najvec se prispara na olju.okol 70 eur
Ni vse res kar napišem

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr feb 04, 2009 2:44 pm

hladni je napisal/-a:ena off: Kak reagirajo če prinesem svoje olje ali celo filtre(original) na pooblaščencu?

Jaz sem plačal 100€ za 6 litrov olja :? Sem vprašal, če naslednjič lahko prinesem svojega pa je rekel da lahko. Prišparal bi 60€ :D
Aja pa tudi glede vitrexa me je vprašal in za hladilno tekočino, pa sem rekel, da ne rabi noter nalivat. Še žaromete mi je naštimal višino in snop levo/desno.

LP

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr feb 04, 2009 3:23 pm

Sam pa nikoli nisem prisoten pri servisiranju svojega vozila na servisu... no itak večino sam naredim.

A ko boste imeli svoje otroke (ki vam bodo pomenili več kot avto) tudi z njim hodili po zabavah ter žurkah?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Sr feb 04, 2009 4:06 pm

Ja. 8)
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr feb 04, 2009 4:10 pm

RedBull™ je napisal/-a:Sam pa nikoli nisem prisoten pri servisiranju svojega vozila na servisu... no itak večino sam naredim.

A ko boste imeli svoje otroke (ki vam bodo pomenili več kot avto) tudi z njim hodili po zabavah ter žurkah?

Itak! 8)

ajkula
Nov uporabnik

Napisal/-a ajkula Sr feb 04, 2009 4:27 pm

no jst sm se dons zmenu pri pan janu za termin za servis in so mi rekli, da če hočm bit zraven da ni problema da sm lahko zraven. (pa še svoje olje bom prnesel)

Sm pa imel par let nazaj kratek stik z šefom od avtoval grosuplje ko sem očetovga bmw-ja prpelov na servis in mi kljub poprejšnjem dogovoru po telefonu ni dovolu stopit v delavnico (čeprav sm pri njih prej že servisiral avte pa sem bil vedno zraven pri servisu). Tipson se je razpizdu, da če jim ne zaupam, da nej peljem drugam pa sem mu lepo razložil da mu ne morem zaupat ker ga ne poznam. 15 minut mi je razlagal da oni ne goljufajo strank in da ne more dovolit da sm zraven ker gre za izkazovanje nezaupanja. No v glavnem zadeva se je končala tako, da so mi avto prpelal nazaj vn iz delavnice in sm ga odpelal v NM k Makomi kjer so mi rade volje dovolili, da sm stal zraven avta med servisom.
In zdej pač pelem k Makomi...
Škodo bom pa k Panjanu...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr feb 04, 2009 4:39 pm

Meni to deluje precej sumljivo, da raje izgubijo stranko, kot pa da bi dovolili prisotnost pri servisu. Sploh glede na to da so pred tem že dovolili prisotnost, torej ni ključ v nezaupanju.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr feb 04, 2009 4:47 pm

ajkula je napisal/-a:no jst sm se dons zmenu pri pan janu za termin za servis in so mi rekli, da če hočm bit zraven da ni problema da sm lahko zraven. (pa še svoje olje bom prnesel)

Sm pa imel par let nazaj kratek stik z šefom od avtoval grosuplje ko sem očetovga bmw-ja prpelov na servis in mi kljub poprejšnjem dogovoru po telefonu ni dovolu stopit v delavnico (čeprav sm pri njih prej že servisiral avte pa sem bil vedno zraven pri servisu). Tipson se je razpizdu, da če jim ne zaupam, da nej peljem drugam pa sem mu lepo razložil da mu ne morem zaupat ker ga ne poznam. 15 minut mi je razlagal da oni ne goljufajo strank in da ne more dovolit da sm zraven ker gre za izkazovanje nezaupanja. No v glavnem zadeva se je končala tako, da so mi avto prpelal nazaj vn iz delavnice in sm ga odpelal v NM k Makomi kjer so mi rade volje dovolili, da sm stal zraven avta med servisom.
In zdej pač pelem k Makomi...
Škodo bom pa k Panjanu...

In ti si ga 15 minut poslušal? Meni bi bilo čisto dovolj, če bi mi tip reku, da ne smem bit poleg, ko se bo na avtu delalo. V tistem momentu bi se vsedel in se odpeljal drugam. Brez pregovarjanja....

Drugače pa tudi jaz HOČEM prisostvovat pri servisiranju. Tu sploh ni debate.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr feb 04, 2009 5:00 pm

RedBull™ je napisal/-a:Sam pa nikoli nisem prisoten pri servisiranju svojega vozila na servisu... no itak večino sam naredim.

v današnjem času en mehanik servisira tudi po 10 avtov naenkrat
poleg tega ima še 2 vajenca, ki opravlajata "lažja" dela
in pri vsem tem se mu rado zgodi, da pozabi ali pa "pozabi" izliti staro olje, priviti čep za olje, zamenjati filter, doliti novo olje... ter preveriti še ene 20 stvari, ki jih predpisuje servisni interval

ko pride pisanje računa pa zaračuna vse - tudi vitrex, ki ga sploh ni preveril in zamenjavo teden dni starih brisalcev

če pa zahtavaš svoje stare dele, se pa sigurno najdejo kakšni v delavnici ( če tudi ne ravno tvoji)

to da je stranka zraven ni nič narobe, če le nima neprestanih in neumesnih pripomb
konec koncev lahko tud frizerki gledaš pod roke in normalen človek še prej opazi njeno napako - pa tud pogovor je ne moti in se je še izšolala za pogovarjanje s strankami
podpis
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov