Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Ravo
Novinec

Kraj: Moravče-Kamnik

Eurotax

Napisal/-a Ravo Sr feb 04, 2009 9:53 pm

lepo prosim če mi loh kdo ocen moje vozilo po eurotaxu.gre se pa za honda civic l96 1.6 VTi EK4 prevoženih 250k km.koklk bi mogu po vaše dobit za avto izplačano totalko ocenjeno. hvala že vnaprej
Lp Gašper

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr feb 04, 2009 10:01 pm

vem da je bla debata ksn mesec nazaj pa je biu en link od ene nemske strani kao eurotax kjer si lah zracunal si vrednost vozila...malo pobrskaj po forumu ce bos najdu kaj..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Ravo
Novinec

Napisal/-a Ravo Sr feb 04, 2009 10:04 pm

sej je ena stran tut slovenska ubistvu j po celi evropi sam je za plačat tem pa nezaupam kej preveč.sm pa pregledu že cel google pa ni nč

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr feb 04, 2009 10:04 pm

http://dat.de/fzgwerte/index.php?action=fzgsearch&sid=&stamp=1196889371
hondo po eurotaxu ocenjevat... (na avto.net poglej kake so cene..)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr feb 04, 2009 10:08 pm

http://www.cenitev-vozil.net/?ukaz=hitra_cenitev

Za približno vrednost je kar v redu stran ;)

LP

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr feb 04, 2009 10:09 pm

cca 1800 eur
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Ravo
Novinec

Napisal/-a Ravo Sr feb 04, 2009 10:24 pm

hvala vm.sam zdej me pa še neki zanima.kko nj js zavarovalnci dokažm da je avto tok uredn pa da mi pol izplačajo to.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr feb 04, 2009 10:43 pm

Ravo je napisal/-a:hvala vm.sam zdej me pa še neki zanima.kko nj js zavarovalnci dokažm da je avto tok uredn pa da mi pol izplačajo to.

pa sej oni ti avto ocenijo po eurotaxu (njihov je zelo tocen) in potem ti izplacajo denar.seveda ne celo vrednost avta,ker je totalka.mislm da enh 60% al neki takega.
am kok pa so ti ga ocenl na triglavu ce ni skrivnost?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če feb 05, 2009 8:53 am

abbe je napisal/-a:
Ravo je napisal/-a:hvala vm.sam zdej me pa še neki zanima.kko nj js zavarovalnci dokažm da je avto tok uredn pa da mi pol izplačajo to.

pa sej oni ti avto ocenijo po eurotaxu (njihov je zelo tocen) in potem ti izplacajo denar.seveda ne celo vrednost avta,ker je totalka.mislm da enh 60% al neki takega.
am kok pa so ti ga ocenl na triglavu ce ni skrivnost?

Avtomobil bodo ocenili po eurotax tabelah, ki jih imajo. Iste tabele uporabljajo tudi prodajalci vozil. Tam lahko pogledaš koliko je "vreden" tvoj konjiček pred nezgodo. Koliko boš dobil izplačano pa je odvisno od cenitve škode. Komisija bo na podlagi škodnega zapisnika ocenila stopnjo uničenosti (koliko procentov vozila je uničeno) in temu primerna bo odškodnina. Vozilo pa bo ostalo tebi. Še opomba 100% totalka je priznana v primeru da je avtomobil v celoti pogorel, ali pa ga je povozil tank ali zadela granata (ker nismo v Bejrutu na to možnost ne računaj).

Vrednost vozila pred nezgdo lahko malce zvišaš na račun dobre ohranjenosti vozila, dokazil o rednem vzdrževanju na pooblaščenem servisu, dodatni vgrajeni opremi... seveda vse z računi.

LP Tristan01

PS: Glede na to da je vrednost vozila dokaj majhna, zavarovalnicoa oceni totalko tudi pri nekaj večjih praskah. Temu rečemo ekonomska totalka, saj strošek popravila presega polovico vrednosti vozila. Obstaja tudi totalka zaradi poškodb, saj vozilo ni moč popraviti da bi bilo varno za rabo v cestnem prometu, vendar je to zelo redek primer (požar, močne poškodbe vitalnih delov karoserije...).
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov