Debate, ki niso vezane na ostala področja...

boka
Nov uporabnik

Kraj: šempeter

voskanje avta

Napisal/-a boka Pe maj 06, 2005 5:49 am

Pozdravljeni sem nov član in se najprej opravičujem če je bila tema že objavljena.
Zanima me kako se voska avto in katere voske ter krpe priporočate?
Hvala za odgovore in za nasvete
Lep dan

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Re: voskanje avta

Napisal/-a BlackWind Pe maj 06, 2005 5:56 am

boka je napisal/-a:Pozdravljeni sem nov član in se najprej opravičujem če je bila tema že objavljena.
Lep dan

Najbolje da ga das lepo strojno pulirati pa bos dobil sijaj in se sloj (zascitni sloj)(silikona) cez, tko da ga lepo peres samo z vodo, da bo dlje casa tisti sloj ki nastane pri puliranju obstojen. Pa se kapljice bodo sle hitreje dol ;)
lp

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Pe maj 06, 2005 9:27 am

lenivec je napisal/-a:jaz uporablam sonaxov vosek brez abrazivnih sredstev in morn rečt da je zakon, nanaša se ful preprosto učinek je pa nor.

drugač ap nehajte mu srat z poliranjem če vpraša za voskanje, vosek je z azaščito, poliranje pa za "obnovo" laka. in polirat nesmeš na vsaka 2-3 mosce, voskaš pa lahko brez problemov, še vesel bo avto

jest mojga enkrat na leto spomladi spuliram...oziroma ga dam v roke strokovnjaku :!:
pa dobr lohka mu pa predlagamo se kje druzga razn voska ane ;)
kwa se kuj :/:o:/
lp

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Pe maj 06, 2005 9:51 am

lenivec je napisal/-a:ja isto kot da prideš v trgovino po kruh prodajalka ti pa uturi hreovke...

vprašal je za vosek, tak da mu povej za vosek al pa nič.

ti biš tut recimo vprašal keri auspuh kupit, pa ti bo en začelk nabijat da je mišelin bolši od gud jira ampak bolše da kupiš briđstonke...

ja to so ble pa zgleda pol moje trgovske fore ;) :oops: :twisted:
lp

Uporabniški avatar
Lenny
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a Lenny Pe maj 13, 2005 5:50 pm

zdravo mene pa tudi nekaj zanima glede cicsenja avtomobila namrec danes imam na novo barvan levi bok.in barva seveda zelo sije...zdaj ga morem spucati ter spolirati da se bo avto enakomerno svetil.Pa me zanima kako naj to naredim da ne bom z...... z novo barvo, ubistvu da ne bo se hujse kot je sedaj :oops:
lp
Ni vazn al je crna al blond vazn da je Honda :)

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind So maj 14, 2005 12:32 am

Lenny je napisal/-a:zdravo mene pa tudi nekaj zanima glede cicsenja avtomobila namrec danes imam na novo barvan levi bok.in barva seveda zelo sije...zdaj ga morem spucati ter spolirati da se bo avto enakomerno svetil.Pa me zanima kako naj to naredim da ne bom z...... z novo barvo, ubistvu da ne bo se hujse kot je sedaj :oops:
lp

hja ceuga bi mogu dat spolirat :!:
v bistvu vse razen novobarvanega boka....najprej celega (razen novobaravnega boka) spuliras z eno malo bolj grobo pasto...potem z malo bolj fino in nato celega spuliras (tudi novobarvani bok) z pasto ki vsebuje se silikon (prvi dve pasti sta samo zato da spravis iz laka ˝svinjarijo˝ zadnja tretja faza pa je zato da lak zascitis pred zunanjimi dejavniki (ker vsebuje silikon (da gredo lepo kaplice dol)(in da da barvi sijaj)... am za vec info PM :!:
Lp

Uporabniški avatar
Eddy-k2
Nov uporabnik

Napisal/-a Eddy-k2 So maj 14, 2005 1:25 am

Lenny je napisal/-a:zdravo mene pa tudi nekaj zanima glede cicsenja avtomobila namrec danes imam na novo barvan levi bok.in barva seveda zelo sije...zdaj ga morem spucati ter spolirati da se bo avto enakomerno svetil.Pa me zanima kako naj to naredim da ne bom z...... z novo barvo, ubistvu da ne bo se hujse kot je sedaj :oops:
lp

Uporabnik pred mano ti je že razložil par stvari,moram te pa še opozorit da ročno poliranje odpade ker ni nobenega efekta...moraš peljati komu ki ima polirno mašino in ima paste ki so namenjene profesionalni uporabi...
Zadnjič spremenil Eddy-k2, dne So maj 14, 2005 1:36 am, skupaj popravljeno 2 krat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind So maj 14, 2005 1:27 am

Eddy-k2 je napisal/-a:Uporabnik pred mano ti je že razložil par stvari,moram te pa še opozorit da ročno poliranje odpade ker ni nobenega efekta...moraš peljati komu ki ima polirno mašino in ima paste ki so namenjene profesionalni uporabi...

hja seveda to sem jest mislu strojno puliranje...ker na roko bos bolj malo naredil...sam bolel te bo vse :lol:
lp

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a folcer Sr feb 11, 2009 7:27 pm

zdele v garaži sem naredu en "test" glede voskanja in sicer sem z vodo polil avto, ki je voskan in avto, ki ni voskan in sem videl, da na avtu, ki je voskan voda kar odteče in se sploh ne sprime skupaj, medtem ko na avtu, ki ni bil voskan voda stoji in jo lahko "razmažeš", ne da bi se pri tem pretrgala.

zanima me, če je to to?

Hvala

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 Sr feb 11, 2009 7:56 pm

folcer je napisal/-a:zdele v garaži sem naredu en "test" glede voskanja in sicer sem z vodo polil avto, ki je voskan in avto, ki ni voskan in sem videl, da na avtu, ki je voskan voda kar odteče in se sploh ne sprime skupaj, medtem ko na avtu, ki ni bil voskan voda stoji in jo lahko "razmažeš", ne da bi se pri tem pretrgala.

zanima me, če je to to?

Hvala

Ja, to je to.
Mene pa še nekaj zanima, in sicer, ali je res poliranje namenjeno samo za avtomobile brez laka? To sem slišal od kolega, ampak jaz temu ne verjamem najbolj, pa me zanima ali je to res ali mit?
LP
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Sr feb 11, 2009 8:54 pm

mastr1 je napisal/-a:
folcer je napisal/-a:zdele v garaži sem naredu en "test" glede voskanja in sicer sem z vodo polil avto, ki je voskan in avto, ki ni voskan in sem videl, da na avtu, ki je voskan voda kar odteče in se sploh ne sprime skupaj, medtem ko na avtu, ki ni bil voskan voda stoji in jo lahko "razmažeš", ne da bi se pri tem pretrgala.

zanima me, če je to to?

Hvala

Ja, to je to.
Mene pa še nekaj zanima, in sicer, ali je res poliranje namenjeno samo za avtomobile brez laka? To sem slišal od kolega, ampak jaz temu ne verjamem najbolj, pa me zanima ali je to res ali mit?
LP

kakšno krpo uporabljate za na konc pri voskanju? Men so v trgovin dal kar tisto rokavico za pranje, pa me zanima, če je to vredu?

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Sr feb 11, 2009 9:10 pm

Evo tole se mi zdi tabol vosek malo dražji ampak je resnično odličen http://www.wackchem.com/a1-speed-wax-de ... d-wax.html
Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če feb 12, 2009 9:33 am

folcer je napisal/-a:
mastr1 je napisal/-a:

zanima me, če je to to?

Hvala

Ja, to je to.
LP

kakšno krpo uporabljate za na konc pri voskanju? Men so v trgovin dal kar tisto rokavico za pranje, pa me zanima, če je to vredu?

Pusti te trgovce, so eni pravi specijalci :roll:
Sem šel jaz polir pasto kupit, pa to v trgovini kjer mešajo barve za avte in se s tem ukvarjajo. Pa mi je rekel, da je ena pasta čist zadosti in da lahko kar z mikro krpo poliram. Sem ga vprašal če imajo kaj za zaščito po poliranju pa je rekel, da tega ne rabim vsaj ne takoj, da od začetka za to služi kar polir pasta.
Vsak ki se malo ukvarja s poliranjem pa ti bo vedel povedat, da moreš met več past, za vsako pasto svojo gobico in na koncu obvezna zaščita brez tega brezveze kaj delat. Oni pa neke barve mešajo, prodajajo paste, a dajo ti pa tak nasvet :roll:

Za voskanje uporabi kakšno mehko gobico. Potem pa zbriši z mikro krpo. Oz. s kakšno mehko bombažno coto. Mikro krpe niso drage, najbolje da to nekje kupiš. Se da potem oprat, tako da ni problema.

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer Če feb 12, 2009 5:33 pm

marej je napisal/-a:Evo tole se mi zdi tabol vosek malo dražji ampak je resnično odličen http://www.wackchem.com/a1-speed-wax-de ... d-wax.html

vosek res ni pocen, jst sem dal 18 eurov zanj :!:

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če feb 12, 2009 6:55 pm

marej je napisal/-a:Evo tole se mi zdi tabol vosek malo dražji ampak je resnično odličen http://www.wackchem.com/a1-speed-wax-de ... d-wax.html

kje pri nas ta vosek prodajajo in če je namenjen tudi za strojno poliranje
Slika
Slika
Slika

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Če feb 12, 2009 7:08 pm

Hm vem,da ga nekje v Kranju se bom malo pozanimal pa bom povedav.Je pa resnično odličen vreden vsakega evra.Vsa čestila od te tovarne so vredna.
Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

leon30
Novinec

Kraj: Nova Cerkev

Re: voskanje avta

Napisal/-a leon30 Če feb 12, 2009 9:13 pm

boka je napisal/-a:Pozdravljeni sem nov član in se najprej opravičujem če je bila tema že objavljena.
Lep dan

Pozdravljen
Za voskanje avta ne potrebuješ kakih posebnih krpic. Za nanos je najbojša krpica iz mikro tkanine, ki ne pušča mucik, lahko jo uporabljaš za več stvari ali za nanos ali za končno brisanje. Jaz za končno brisanje uporabljam vato.
Glede voskov pa tako, veliko jih je na tržišču, pa vsak hvali svojo znamko. Jaz uporabljam od Automagica vosek z imenom banana magic, je super. Samo nastane pa problem, če pereš avto v avtomatski avtopralnici ali doma z kakšnim vapom, ga kmalu ni več na vozilu, ga preprosto odnese.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov