Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Lojzek
Novinec

skeniranje alarma

Napisal/-a Lojzek Pe nov 28, 2003 8:26 pm

sem slišal da se da alarme dol metat s skenerji. da nepridipravi pridejo na parkirplac poženejo skener in bum alarm se deaktivira. a to samo nekvalitetne alrame?

kako je kaj z imobilizatorji? ma kdo kake izkušnje?

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Pe nov 28, 2003 8:56 pm

A to z navadnimi računalniškimi skenerji al z kako posebno napravco :?: Sam tut če je kaka posebna napravca mi ni niti mal jasno kak je to mogoče :( Če si prov predstavljam je alarm neko vezje, ki pošlje signal na sireno, da začne tult.In kaj je v tem vezju tko posebenga, da se ga da zmedet :?: :?:

Lojzek
Novinec

Napisal/-a Lojzek Pe nov 28, 2003 9:11 pm

Smrkec je napisal/-a:A to z navadnimi računalniškimi skenerji al z kako posebno napravco :?: Sam tut če je kaka posebna napravca mi ni niti mal jasno kak je to mogoče :( Če si prov predstavljam je alarm neko vezje, ki pošlje signal na sireno, da začne tult.In kaj je v tem vezju tko posebenga, da se ga da zmedet :?: :?:

skener od računalnika skenira slike :wink:

ko je alarm enkrat aktiven je potrebno znanje da avto odpreš brez da ga sprožiš ane? alarm najlažje deaktiviraš z original daljincem (če ga imaš). ponavad se ga ukrade ponoč v bajti ko lastnik sladko spi. če pa ubereš gverilsko varianto, recimo pred kolosejem, ko lastnik je kokice ključi so pa v njegovem žepu, pa rabiš skener, ki "simulira" daljinca. tukaj govorimo o daljincih z radio oddajnikom ne o IR senzorjih da ne bo kdo prišel s kakim televizijskim daljincem.

torej nastaviš frekvenco na daljinca in začneš probavat kode eno za drugo tja do nekaj milijard kod. ko je koda taprava se na avtu samo posvetjo žmigavci in voila enga si že odprl. gremo dalje. voila drugega tud itd...

zdej me zanima kako kvalitetni so alarmi z blokado skenerjev? to dejansko deluje?

in pa imobilizatorji. mislim digitalne v notranjosti avta. se to da dol metat?

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Pe nov 28, 2003 9:39 pm

Kak je pa potem z blokadami motorja :?: Potem se da na isti način tut to odpravt :?:

Lojzek
Novinec

Napisal/-a Lojzek Pe nov 28, 2003 10:16 pm

Smrkec je napisal/-a:Kak je pa potem z blokadami motorja :?: Potem se da na isti način tut to odpravt :?:

serijska blokada motorja je mala malica. vsaj kar jaz vem za moj avto. pridejo s svojim števcem ga zamenjajo in svojim ključem in zadeva vžge, seveda če je bi poprej deaktviran alarm. če je alarm aktiviran je motor blokiran še s strani alarma. če butnejo dol alarm, ostane še imobilizator (reč ki se dodatno namontira), ki tudi blokira motor, potem je tu mehanska blokada menjalnika (ki se tudi dodatno namontira)...

ampak najprej alarm. najboljši imajo blokado skenerjev. a pa se ta v praksi res obnese?

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe nov 28, 2003 10:42 pm

Lojzek je napisal/-a:tukaj govorimo o daljincih z radio oddajnikom ne o IR senzorjih da ne bo kdo prišel s kakim televizijskim daljincem.

:lol: :lol: :lol: Ta je pa huda!
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Lojzek
Novinec

Napisal/-a Lojzek So nov 29, 2003 1:04 am

darwin je napisal/-a:
Lojzek je napisal/-a:tukaj govorimo o daljincih z radio oddajnikom ne o IR senzorjih da ne bo kdo prišel s kakim televizijskim daljincem.

:lol: :lol: :lol: Ta je pa huda!

itak. ampak se najde folk, ti povem :) rečejo: "ah ja to se da s TV daljincem odpret, sem slišal..." :lol: :roll:

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok So nov 29, 2003 9:10 am

boljsih alarmom s skenerjem ne mors zmedit. on ma recimo eno kodo, in da se alarm deaktivira (al pa kljucavnica odpre, whatever), mora to kodo sprejet recimo v enem signalu 5x al pa 3x. in ce jo sprejme 1x (mislim da navadn skener sam 1x odda eno kodo, ce prav razumem, ane?? :oops: ), al pa 4x al pa 6x, se stvar ne bo deaktivirala/odklenla.

ja, se najdejo tud taki sistemi daljinskega zaklepanja (predvsem starejsega datuma), k jih lahk odpres z daljinskim upravljalnikom za VCR, HiFi, TV,... :lol: drugac pa ce dobi nepridiprav v roke IR daljinski upravljalec, si lahko kodo na enostaven nacin skopira v nekaj sekundah. univerzalni daljinski upravljalniki imajo funkcijo ucenja - stisnes tipko, in prejeti signal si bo zapomnil, in na ukaz tudi oddal. in ce univerzalni daljinec nauci kode daljinca za odklepanje/zaklepanje avtomobila, ga lahko odpre v sekundi dvajst... :roll:
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 So nov 29, 2003 9:39 am

hmmmm...en moj prijatu z ipaqom odpira na dalec megana prejsnje generacije!
megani pa majo IR, ce se ne motim!

Vse se da!
Skener kot skener frekvence samo cita, ker je to samo sprejemnik, pol pa rabis se oddajnik, ki to nazaj ven poslje, kot pri CB postajah.
Torej una blokada skenerjev, pomeni, da zmede sprejemnik skenerja, da ne odcita frekvence ki jo posljes s kljucem sprejemniku v avtu.
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Ne nov 30, 2003 4:23 pm

Mah use se da...

Kolega je mel prvo regljo, pa jo je pustu u avtu, pol alarmom... Pa ko si telefon poklicu, je odprl šipe :lol:

Svašta
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Ne nov 30, 2003 5:57 pm

GapsoN je napisal/-a:Mah use se da...

Kolega je mel prvo regljo, pa jo je pustu u avtu, pol alarmom... Pa ko si telefon poklicu, je odprl šipe :lol:

Svašta

LOL :DDD :DDD :DDD
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po dec 01, 2003 12:00 am

Smehehe :P
Drgac pa emm ja .. to je najbolj imobilizator menjalnika.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov