mišek je napisal/-a:@Energetik81; to imaš pa potim ti fajn pošlihtano![]()
Drugače ta avto je en sam strošek. Greš vraga registrirat, gre skoraj cela plača, nove gume - več kot četrt plače, vsak mesec bencin - desetino plače, servis - pol ali pa cela plača, izguba vrednosti... Jebemti sej moreš 4 mesce na leto samo za avto hodit na šiht
alex3 je napisal/-a:Moje stališče je, da kredit vzamem samo za:
- nepremičnino
- stvari in investicije, ki prinesejo več dobička kot pa me stane kredit
Za avto bi vzel kredit ali leasing samo, če bi mi prinašal dobiček oz. če bi ga vzel "na firmo", pa še to bi raje vzel operativni leasing.
Nazadnje sem za 4 leta star avto višjega srednjega razreda dal približno toliko, kolikor znašajo moji pol-letni prihodki.
adamovc je napisal/-a:Jaz imam pa drugačen pogled - nikoli ne gledam, za kaj vzamem kredit, ampak gledam svoje/družinsko celotno finančno stanje. Meni je popolnoma vseeno, ali vzamem kredit za avto, druge stvari pa kupujem za keš ali obratno - vprašanje je samo, kje dobim ugodnejšo obrestno mero. Pazim torej na razmerje med mojimi likvidnimi sredstvi in krediti oz. drugimi obveznostmi. Pri tem pa poskušam ostati zmeren - oba družinska avta nižjega srednjega razreda sta trenutno npr. vredna 2 mesečna družinska prihodka, starejšega od njiju bom verjetno še letos zamenjal za novejšega v vrednosti max 3 mesečnih dohodkov. Sredstva so večinoma že na računu, a če bom dobil ugodno financiranje bom mogoče vzel kredit ali celo leasing, s kešem pa odplačal stanovanjski kredit.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov