Napisal/-a Sierrator To nov 05, 2002 4:12 pm
Mali modri ritopiki
Do sedaj so bili poliaji do mene vedno fer. So mi dali kazen, ampak brez jeb.... v glavo. Do včeraj, ko se je tudi to spremenilo; zato od zdaj naprej nimam več dobre besede o njih in zato MMP!
Na lep sončen dan, se peljem k vulkanizerju naročiti dve novi gumi. Dvesto metrov pred njim me ustavi patrulja MMP - kontrola prometa. Hiter nisem bil, torej No problem. Pa se tip spravi meriti moje gume. Ma ni problema; sem jih kontroliral dva dni nazaj; so še čisto dovolj dobre. E, napaka: MMP ugotovi, da sta na prednjih gumah zunanja ROBOVA malo preveč pobrana (ovinki pa to) = 40000 SIT. Mislim... ROB, ne TEKALNA površina!!! Ampak dobro, naj jima bo, če tako pravi zakon, ampak potem hočeta še tablice! Avto naj kar tam parkiram in tablice dol! 200 metrov pred vulkanizerjem. Prosim, če me spustita vsaj do njega. NE, avto ni izpraven. Ej, dve križišči naprej, 200 metrov pa naj gresta z mano, če mi ne verjameta. Pa reče eden, da saj ve, kje je ta vulkanizer, ampak avto pač ni izpraven! Ju prosim zgolj za malo človečnosti, ne za to, da mi spregledata kazen. NE, ni šans. Me prime, da bi mu......! Ko uvidim, da pri teh dveh MMP lepa beseda nikamor ne vodi se zatečem še k izhodu v sili: pokličem enega policaja na gsm, ki ga poznam in ga dam enemu izmed teh dveh. Glej ga zlomka, kar naenkrat postane moj avto spet izpraven (tako uradno: v petih minutah naj bi odpravil hibo - waw, še v F1 bi bili navdušeni nad hitrostjo menjave koles) in dovolita mi, da se odpeljem celo domov, ne samo do vulkanizerja. Mu je pa zelo hudo pri srcu, ker mi denarne kazni ne more uničiti, glede na to, da je že izpisal obrazec. Kar dvakrat se mi je opravičeval!
Ampak: predstavljajte si, da ne bi imel 'zvez': po njunem bi verjetno moral avto dvigniti z dvigalko, sneti kolo, ga na hrbtu odnesti do vulkanizerja, zamenjati gumo, odnesti spet (na hrbtu) nazaj do avta, ga montirati in fitness vajo ponoviti še z drugim kolesom!!!
Ali, kot sem ujel neko njuno čebljanje, poklicati vlečno službo. Za tistih 200 METROV!!! Ma kaj smo prav šli ali kaj??? Kaj res živimo v policijski državi??? Kaj ti MLADI(!) MMP res ne zmorejo nobene človečnostiveč??? Kaj razen razkazovanja svoje nadmoči nad nemočnimi civilnimi žrtvami res ne zmorejo ničesar drugega???
O.K. to je to. Sem malo dolg, ampak to sem moral napisati.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.