Debate, ki niso vezane na ostala področja...

tje
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Ne vem kam to pelje

Napisal/-a tje Sr dec 03, 2003 12:25 pm

VIR WWW.SIOL.NET

Microsoft je sklenil že kar nekaj sporazumov z mnogimi proizvajalci avtomobilov, ki bodo vanje vgrajevali okleščeno različico operacijskega sistema Windows CE za pogon različnih elektronskih naprav v vozilih. Med proizvajalci najdemo zveneča imena, kot so BMW, Honda in Volvo.

Microsoftovi izdelki bi tako kmalu lahko poganjali navigacijski sistem, glasbeni center v vozilu, mobilnik, ipd. V prihodnjih treh letih naj bi tretjina avtomobilov že imela napredne izdelke, ki jih bo poganjal Microsoftov operacijski sistem. Upamo lahko le, da ne bo treba še v avtomobilih skrbeti za redno nameščanje varnostnih popravkov, kot je že običaj pri nekaterih bančnih avtomatih. :?:

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr dec 03, 2003 12:28 pm

govora je o temu Slika
Slika

http://www.microsoft.com/automotive/win ... nectedcar/
http://www.addzest.com/ ... poznam to že kar nekaj časa in niti ni tako novo...je pa fora ker je za sedaj sistem zeloooo nestabilen... :wink: :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr dec 03, 2003 12:31 pm

Samo dv besede: Kul !
Slika

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Sr dec 03, 2003 12:38 pm

Samo par besed( :twisted: ): kjer je Microsoft so težave! :evil:
The MAN

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr dec 03, 2003 12:42 pm

salesky je napisal/-a:Samo par besed( :twisted: ): kjer je Microsoft so težave! :evil:

:mrgreen: samo s temi XP-ji jim je pa ratal.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Sr dec 03, 2003 12:48 pm

Že že. Ampak še zmeri ni to to. Za normalno rabo so že vredu. Vendar ko želiš kdaj kaj več zmeraj opazim da ni to to. :lol: :lol:

Je pa res da so XP-ji kr stabilni napravm prejšnim oknam. Respect!
The MAN

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr dec 03, 2003 12:49 pm

Jeba ja z windowsi sami problemi:lol: :lol:
k*** pa bomo dali gor linuxe :D

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr dec 03, 2003 1:24 pm

salesky je napisal/-a:Že že. Ampak še zmeri ni to to. Za normalno rabo so že vredu. Vendar ko želiš kdaj kaj več zmeraj opazim da ni to to. :lol: :lol:

Je pa res da so XP-ji kr stabilni napravm prejšnim oknam. Respect!

BTW .. XP so cist tolk unstable kot predhodniki .. samo tebi ne vidno .. mal se poglobis .. in takoj ugotovis kako ne znajo komunicirat z strojno opremo .. mors vse neki na roko forsirat. Bedno .. da ne omenjam, da odnedavnega men mojga liteoncka 48x12x48x noce vec na DMA furat kar ostane samo se PIO .. tisti ki se res spoznate na to boste vedli kaj to pomeni .. :)
monster_d je napisal/-a:Jeba ja z windowsi sami problemi:lol:
k*** pa bomo dali gor linuxe

A mate vsi stajerci problem z mnozino besede Linux? Linux operacijski sistem je samo en :P Distribucij tega je vec. :)
Drgac sam doma furam dve kisti zaprti v vetrinci .. obe slackware 9.0. Ena ruter / Firewall / FTP, druga pa vse mozno od dns, ww, etc ..
Drgac pa imam v roki mobilnik z Windows Mobile .. ce koga zanima .. mozen ogled v nedeljo :)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName Sr dec 03, 2003 1:32 pm

Nu-NRG je napisal/-a:A mate vsi stajerci problem z mnozino besede Linux? Linux operacijski sistem je samo en :P Distribucij tega je vec. :)

Koncno vsaj edn... sm se ze js mislu razhudit nad posastkotom glede rabe besedice 'linux' in posplosevanju po besedici 'windowsi'... me zanima, kak bi se windowsasi pocutl ce bi linuxasi sesteval en okn, dva okn, tri okn, stir okn, itd. hehe...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr dec 03, 2003 1:35 pm

Drgac sm bolj pri expertih za mreze sisteme se najraj pa LInux oz UNIX like sistem .. wine pa tudi poznam .. lahko recemo kako besedo na totemo na meetingu po tem ko bomo uredili okoli protesta.

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 Sr dec 03, 2003 1:38 pm

Hm... kam bodo pa Ctrl, Alt, Del tipke ugradil?? :?: :har

Hehe... Ne resno, zgleda kar vredu :D Samo, da ne bo stabilnost taka kot pri WinMe :evil: .

NT r0x :D

LP
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr dec 03, 2003 1:40 pm

NoName je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:A mate vsi stajerci problem z mnozino besede Linux? Linux operacijski sistem je samo en :P Distribucij tega je vec. :)

Koncno vsaj edn... sm se ze js mislu razhudit nad posastkotom glede rabe besedice 'linux' in posplosevanju po besedici 'windowsi'... me zanima, kak bi se windowsasi pocutl ce bi linuxasi sesteval en okn, dva okn, tri okn, stir okn, itd. hehe...

Boli mene, glavno da moji windowsi 98 laufajo :)

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 Sr dec 03, 2003 1:47 pm

Nu-NRG je napisal/-a: .. da ne omenjam, da odnedavnega men mojga liteoncka 48x12x48x noce vec na DMA furat kar ostane samo se PIO .. tisti ki se res spoznate na to boste vedli kaj to pomeni .. :)

Mam točno takega LiteOna in seveda WinXP. Zadeva lepo fura na UltraDMA! Težave ti povzroča hardware ne pa WinXP! Najprej poglej če imaš "pečko" na svojem lastnem kanalu (najbolš Secondary Master, Slave pa prazn). Če maš še kakšno napravo na Slave potem je dobro imet 80 žilni kabel, če vse to maš potem bo nekaj narobe z kablom oz. Bios nastavitvami. SP1 tudi ne bi škodil :D

P.S.: Spet mi je 3/4 teksta pobrisal ko sem dodal smajlija :evil: :evil:

LP
Slika

Uporabniški avatar
vazman
Stalni uporabnik

Napisal/-a vazman Sr dec 03, 2003 1:58 pm

Oprema takšna in drugacna, polno elektronike, vse elektricno nastavljivo do boga... kul ,samo kaj ko bo avto star 10 let al pa vec, vse bo kot novo elektronika pa v pizdi. Razni tresljaji,temparaturna nihanja so grozna.... kaj ko bo vse to crknlo, bankrot...

Avtomobili naj nebi imeli vec volanskega droga, pa saj to je samomorilsko, kaj bi se z vso to elektroniko zgodilo ce bi npr. na kakšni slo cesti zapeljal v takno lukno v asfaltu,da bi zvil obe prednji kovinski felgi,men se je to ze zgodil.

Na sreco Lada ne bo nikoli imela kakšne hude elektronike, vedno bo cista klasika, predvsem zato k mora zdzat temparature do nekaj 10 pod niclo, in vozit po vlaznih blatnih slabih cestah, ker je dobrga asfalta na ruskih cestah bol mal,okrog vecjih mest, pol je pa kriza.
lastnik:
Lada Vesta 1.6 16v (2017, od 8/2019 - )
Opel Astra classic F 1.6 16V (2001, od 12/2015-9/2019)
Lada 111 1.5 (2001, od 7/2012-12/2015)
Škoda Felicia 1.3 -(1999, od 1/2012-7/2012)
Lada 111 1,5 (2001, od 1/2003-1/2012)
Lada 1500 SL- (1979) oldtimer s certifikatom (od 8/2007-)
Lada Riva 1600 (1985) oldtimer s certifikatom (od 10/2014-)

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Virage Sr dec 03, 2003 2:29 pm

monster_d je napisal/-a:Jeba ja z windowsi sami problemi:lol: :lol:
k*** pa bomo dali gor linuxe :D

Kere linuxe boš pa dal gor? :roll: Če niti napisat ne znaš pravilno je bolš da si tiho, kot pa da norca sam iz sebe delaš.

Pa brez zamere.
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr dec 03, 2003 5:19 pm

linux je edninski samostalnik ;) :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr dec 03, 2003 5:34 pm

Viper123 je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a: .. da ne omenjam, da odnedavnega men mojga liteoncka 48x12x48x noce vec na DMA furat kar ostane samo se PIO .. tisti ki se res spoznate na to boste vedli kaj to pomeni .. :)

Mam točno takega LiteOna in seveda WinXP. Zadeva lepo fura na UltraDMA! Težave ti povzroča hardware ne pa WinXP! Najprej poglej če imaš "pečko" na svojem lastnem kanalu (najbolš Secondary Master, Slave pa prazn). Če maš še kakšno napravo na Slave potem je dobro imet 80 žilni kabel, če vse to maš potem bo nekaj narobe z kablom oz. Bios nastavitvami. SP1 tudi ne bi škodil :D

P.S.: Spet mi je 3/4 teksta pobrisal ko sem dodal smajlija :evil: :evil:

LP

Blah .. kot sm reku XP je glup kar se tice hardwera ..
PS @ Viper 123 .. mel sem ga na Secondary master ATA66 kabel .. pa kot sem rekel .. donedavnega je delal v DMA mode .. sedaj pa ne vec .. ko pa ga dam pod Secondary slave pa dela pod DMA mode. Pejd mal na net pogleda kolk CDromov ima tak problem z XPji .. period.

PS @ All ki ganjate XP in 2000.
Je kdo od vas kdaj pogledal kako si Xpji pridno belezjo ves hardware ki ste ga bilokdaj imeli v masini .. datume, tip, serijske, izdelovalca .. vse .. vse pa lahko widite v registru. Jaz sm enkrat to slucajno gledal .. pa sem nasel par informacij o disku ki sem ga imel enkrat samkrat notr za 1h .. in podobne scene ..

PS @ All nr.2 ki ganjate XP
Zakaj XPji na teden naredijo samostojenga prometa 11MB na MS strani? Cist samostojno .. :evil: :!: :!: :idea: :shock:

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Sr dec 03, 2003 6:14 pm

Nu-NRG je napisal/-a:PS @ All nr.2 ki ganjate XP
Zakaj XPji na teden naredijo samostojenga prometa 11MB na MS strani? Cist samostojno .. :evil: :!: :!: :idea: :shock:

ker NE posiljajo podatkov ogostujocem racunalniku, predvidevam jaz, ma jaz sem itak bolj tako.....skoraj laik.

Glede tistega, da bodo ugrajevali v avte.......hudooooo slabooooo, ce bodo izboljsali stabilnost 90 % in hroscavost 90%, se vedno ne bi hotel tega met v avtu. Da me pusti sredi kake brkinske divjine, ma kje smo, na marsu??
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

obo
Novinec

Napisal/-a obo Sr dec 03, 2003 6:20 pm

ja ja....me prov zanima kako se bo kaksn star ata al pa mama znasla s tem sistemom...hmmm....ce dobr pomislm kdo pa ma dnar za tanove avtomobile-penzionisti....vecinoma....me prov zanima kako se bo ker star ata znajdu v tem sistemu.....hehhehehehe.....cela stala 8) ....si predstavlate da bo naredu celo diplomo preden bo veseljaka zalaufu....hehehehe pa unucke moril ce ve kdo kej po anglesk :P :P :P
Slika
...GO AHEAD, MAKE MY DAY...
Tujega nocem,svojega ne daM
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov