bkranjec je napisal/-a:Kaj pa ce se tega ne drzis, da ga niti enkkrat ne zalaufas. Škoduješ s tem motorju? Pa slišal sem da ga po dolgem mirovanju dva mesca ali več , 1000km ne smeš zelo gonit. A je kaj na tem ? Gume imam itak 0.5bara več kot pa je predpisano, pa vsaka dva tedna ga prestavim.
kobreti je napisal/-a:Vedno se rajši pelji en krog ker baje ni dobro če avto laufa na mestu in se na mestu segreje siver pa nevem zakaj samo tak pioše vsepovsod!!!
nebivedu je napisal/-a:ČE ti avto dalj časa stoji se naberejo usedline v vseh tekočinah, ki so v avtu. Olje in voda je za zamenjat, preden se odpelješ, problem je lahko pri bremzah in servo volanu. Povsod se lahko kaj najde.
LP
Nebivedu
bkranjec je napisal/-a:Pozdravljeni!
Zanima me, ko avto miruje čez zimo oz. dalj časa, če ga je treba vmes kaj zagnat!?
Pa na kaj je treba bit pozoren med tem časom?
nebivedu je napisal/-a:Ko ti povlečeš na mestu gas zajlo, se obrati zvišajo in pumpe začnejo hitreje laufat in s tem tudi voda hitreje kroži - zato ti je tudi nivo gladine upadel, ker jo je povleklo naprej.
Najbolje za stoječ avto je to da ga ogreješ na mestu do temperature, ko se ti vklopi ventilator na kilerju in potem ga zapelješ en krog dost je ene 200m al pa še manj, da se še ležaji malo premaknejo, ter ga zaparkiraš nazaj v garažo. S tem ko pustiš da se avto ogreje skoraj do vrelišča sprobaš še termostat in termostikala(vodni kamen - nekateri navadno vodo vlivajo v kiler) - ker če ti ta crknejo nekje na cesti imaš večji problem, kot pa če se ti to zgodi doma v domači garaži - če malo spremljaš temperaturo ogrevanja, lahko preprečiš, da bi ti avto zakuhal in ga do takrat, ko se boš začel vozit z njim že popraviš.
LP
Nebivedu
tekumseh je napisal/-a:če je možnost se enkrat do dva krat na mesec zapelji z avtom po suhi cesti (če ga ne boš odjavil seveda). Obvezno če bo zunaj!!! Če ne ti lahko zarjavijo bremze.
eno vprašanje odjavil? lahko avto za določen čas odjaviš in ti registracija in zav ne velja ali kako si to mislil ker tudi mojemu avtu se bliža obdobje ko ne bo ene par mesecev vozil po cestah ker bom odsoten in sem ravno razmišljal kako brezveze mi bo denar tekel stran
Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov