Debate, ki niso vezane na ostala področja...

tuning_man
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- center

Vprašanje o NDM

Napisal/-a tuning_man Po mar 30, 2009 4:04 pm

Pozdravljeni. Mene zanima sledeče. Kombi je vozilo vozno z B kategorijo, na njem imam nameščeno vinjeto. Masa kombija je 2165 kg! največja dovoljena masa vozila pa je 3500 kg! To za vinjeto popolnoma zadostuje in ne presega teže. Danes sem pa bil na primorskem s prikolico. Teža prikolice je 710kg. Največja dovoljena masa prikolice pa je 2500 kg. Zdaj me pa zanima če se mora plačat cestnina za oboje ali ne? kako se izračuna NDM po tistem ko smo še delali izpite za kamione? Se lahko peljem samo z vinjeto ali moram plačat cestnino. Jaz sem jo namreč plačeval pa me zanima če sem jo brezveze plačeval. Imel sem polno prikolico 6 palet in na kombiju sem imel 5 palet robe. Sem moral plačat cestnino ali ne? hvala vam za odgvore, pa upam da šef nebo jezen ker sem plačeval cestnino. Hvala

skili
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a skili Po mar 30, 2009 6:58 pm

moras placati cestnino zato ker presegas 3.5t.
ce bi imel pa prikolico do 750kg pa nebi rabil
ali imas v kombiju tahograf?

tuning_man
Nov uporabnik

Napisal/-a tuning_man Po mar 30, 2009 7:34 pm

Aha torej se to šteje za oboje NDM ali vsako posebej. Se pravi ker je prikolica registrirana do 2.5 t in avto do 3.5 moram plačat. potem sem tak dobro delal ne?
samo je pa finta ne, na cestninski postjai tepanje ko sem se vračal domov mi je darsov delavec rekel da mi ni treba plačat, to me je malo zmedlo.Ne ne kombi nima tahografa. je fiat ducato.

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Po mar 30, 2009 7:40 pm

Od 1. julija 2008 je za uporabo vinjetnih cestninskih cest obvezen nakup vinjete za vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg, ne glede na največjo maso priklopnega vozila.

vir: http://www.cestnina.si/Dokumenti/Cestnina/Nacini_placevanja_cestnine/Vozila_pod_3500_kg/Vinjeta_228.aspx

tuning_man
Nov uporabnik

Napisal/-a tuning_man Po mar 30, 2009 8:13 pm

Pa to vse razumem samo še vedno ne razumem če moram plačat cestnino ali ne?? samo to me zanima na podatke o vozilu in prikolici ki sem jih podal.Rabim plačat cestnino ali ne? to me zanima prosim za odgovor?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po mar 30, 2009 8:44 pm

Asprex je napisal/-a:Od 1. julija 2008 je za uporabo vinjetnih cestninskih cest obvezen nakup vinjete za vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg, ne glede na največjo maso priklopnega vozila.

vir: http://www.cestnina.si/Dokumenti/Cestnina/Nacini_placevanja_cestnine/Vozila_pod_3500_kg/Vinjeta_228.aspx

Glede na tole jaz sklepam, da ne rabiš plaćevat cestnine tudi če vlečeš 10 tonsko prikolico.....rabiš EkB kategorijo to pa je tudi vse.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov