In zadnje meglenke dejansko (če so prižgane po nepotrebnem) motijo. Sprednje so pa v večini primerov za daljšanje k ...

LP, Grega
robi13 je napisal/-a:Naj mi razloži to nekdo, ki ga motijo meglenke (zadnje).
Peljem se po AC, zunaj se vliva dež na moč. Za vozili se zaradi vrtinčenja zraka se dviguje voda s ceste, vozila zaradi tega praktično ne vidiš, veš, da je vozilo, ker vidiš "meglico", seveda, če imaš dober vid.
Vprašanje: A je ta megla iz drugega "materiala", kot tista, ki je nastaja naravno? Kaj hudiča bi moral potem imeti prižgano, da ustrezno označim svoje vozilo? A je kdo v taki situaciji že plačal kazen zaradi prižganih meglenk?
zajbel je napisal/-a:robi13 je napisal/-a:Naj mi razloži to nekdo, ki ga motijo meglenke (zadnje).
Peljem se po AC, zunaj se vliva dež na moč. Za vozili se zaradi vrtinčenja zraka se dviguje voda s ceste, vozila zaradi tega praktično ne vidiš, veš, da je vozilo, ker vidiš "meglico", seveda, če imaš dober vid.
Vprašanje: A je ta megla iz drugega "materiala", kot tista, ki je nastaja naravno? Kaj hudiča bi moral potem imeti prižgano, da ustrezno označim svoje vozilo? A je kdo v taki situaciji že plačal kazen zaradi prižganih meglenk?
In potem prižgeš meglenke in imaš občutek kolk si naredil za varnost v prometu. Žal pa samo to, da poskrbiš, da si dobro viden še ni dovolj. Zakaj se potem ponoče ne vozi ves čas z dolgimi lučmi? Tako bi vsi že na daleč videli avtomobile na cesti.
Je pa treba za varnost še kaj več naredit. En predlog za bobi13 in ostale: mogoče bi bilo pametno prilagodit hitrost in varnostno razdaljo, pa se bo mogoče kaj bolje videlo.
Drocky je napisal/-a:zajbel, on govori za zadnjo meglenko in na AC je boljše, če ti nažiga meglenka v glavo, kot pa da zadnji cajt vidiš avto. Ker tam pa se za večino avtov taka zavesa delal da nič ne vidiš. Sploh SUVi vodo vzdigujejoin vrtinčijo za sabo kot kombiji.
Drocky je napisal/-a:zajbel, on govori za zadnjo meglenko in na AC je boljše, če ti nažiga meglenka v glavo, kot pa da zadnji cajt vidiš avto. Ker tam pa se za večino avtov taka zavesa delal da nič ne vidiš. Sploh SUVi vodo vzdigujejoin vrtinčijo za sabo kot kombiji.
robi13 je napisal/-a:Jaz se peljem hitro glede na razmere
robi13 je napisal/-a:Zajbel.
Jaz sem postavil vprašanje na konkretno situacijo, preberi si še enkrat kakšno, pa če je treba še najmanj 3x. Ne pisat o drugih situacijah, ker po teh ne sprašujem, ker meni so zakonska določila jasna.
lp
gofra je napisal/-a:Zadnje meglenke so res motece, ce vozis nekomu za ritjo in vsak, ki se tega ne zaveda bi moral malo razmislit.
Kar se tice prednjih pa mislim, da gre zgolj in samo za nevoscljivost. Mene v zivljenju se ni zmotilo, ce je imelo nasproti vozece vozilo prizgane meglenke. Podnevi pa sploh ne - naj jih ima, ce se mu zahoce. Ce so prizgane podnevi bo imel kvecjemu bolj opazen avto, kar je navsezadnje precej dobro. Sam jih ponoci uporabljam pogosto, sploh ko vozim po kaksni ozki cesti, ki pelje skozi kako gmajno ali cez kaksno polje. Enostavno mi osvetli dodatno se tisti del ob cestiscu in bistveno bolje vidim, ce se mi z leve ali z desne pripodi na cestisce kaksna zival (in imam kar nekaj tovrstnih izkusenj za seboj). Kar se nasproti vozecih tice pa takole - bistveno bolj me moti nepravilno usmerjen snop glavnega zarometa ali pa kaksne cangslang zarnice kot tista boga meglenka tam spodaj.
V razmislek...
LpF
robi13 je napisal/-a:Še 1x preberi vprašanje!
zajbel je napisal/-a:...
Samo en primer: Na avtocesti dva avtomobila, en z zadnjo meglenko, drugi pa brez 10m naprej od prvega. Me zanima, a boš drugega videl bolje, če bo prvi imel meglenko prižgano ali če jo ne bo imel.
...
Da ne govorim o tem, da ko imaš prižgane meglenke, lahko vziš največ 50km/h.robi13 je napisal/-a:Jaz se peljem hitro glede na razmere
Tole pove veliko o tebi. Žal za varnost v prometu ni dovolj samo to, da pritisneš en gumbek v avtu, ampak je treba naredit še kaj več.
robi13 je napisal/-a:Vprašanje: A je ta megla iz drugega "materiala", kot tista, ki je nastaja naravno? Kaj hudiča bi moral potem imeti prižgano, da ustrezno označim svoje vozilo? A je kdo v taki situaciji že plačal kazen zaradi prižganih meglenk?
robi13 je napisal/-a:Vidim, da ti še zmeraj ni razumljiva situacija, ker drugim - na vrhu strani je. Se pravi je težava v tebi in ne v vseh nas, ki situacijo poznamo. Ko boš prevozil še nekaj 100 tisoč km, ti bo verjetno bolj znano, kaj imamo v mislih in to sigurno ni "frajerišanje in jeb..je drugih" z prižgano zadnjo meglenko.
Pa še to, predpisi poznajo:
- luči za osvetljevanje vozišča in
- luči za označevanje vozila.
Ugani v katero skupino spadajo zadnje meglenke in zakaj?
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov