Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po apr 20, 2009 12:20 pm

Polo78 je napisal/-a:Očitno se bo res treba zanesti le še nase oz. na svoje izkušnje.

To je pa spet problem, ker imaš potem ZELO majhen statistični vzorec, in se iz tega spet ne da sklepati. No, razen če ti ene 10 prijatlov reče da so na istem modelu menjali npr. turbino, potem se da že kaj sklepati iz tega.. :twisted:
Poleg tega so verjetno iz te ADAC statistike izvzete tudi vse okvare, s katerimi so se lastniki lahko še sami pripeljali na servise, so pa še vedno moteči. Jaz tej statistiki bolj malo verjamem. OK, če je pri kakšnem modelu res velik odklon od ostali, potem je že nekaj na tem - recimo Laguna 2003 ipd.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po apr 20, 2009 12:58 pm

OFF
Polo78 - imaš pm ;)

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Po apr 20, 2009 8:54 pm

Zanimiva, pa je to, da se je med malimi avtomobili izjemno visoko povzpela FIAT-ova Panda.
Sem pa mnenja, da ADAC-ova statistika okvar ni točna stvar, čeprav ADAC razpolaga z pravimi podatki. Avto, ki se kvari ni nujno, da obstane na cesti. Poleg tega nudijo brezplačne vleke tudi servisi, avtohiše, zavarovalnice,.........itd.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To apr 21, 2009 7:40 am

PANDA je bila od nekdaj najbolj zanesljiv FIAT.

ADAC-ov statistika ima res nekaj pomanjkljivosti - je pa ena redkih, ki zajame takšno količino podatkov/informacij in jih po obdelavi ustrezno predstavi.

Predvsem ni namenjena ljudem, ki bolestno zgovarjajo svojo znamko, ampak kupcu, ki išče informacijo o zanesljivosti, morebitnih okvarah/težavah .. določenega modela/znamke.

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 6 gostov