PiWPiW je napisal/-a:alien, nimaš prav. jederska elektrarna dobi ven odpadke. če se ti zdijo res tako "čisti" ti jih z veseljem prinesem par ton pred hišo. Če imaš hišo kater izkoristi res max električne, hydro in ostale vire, potem se hiša sama lahko lepo napaja in deluje normalno. če pa bi imel kaj več energije pa jo lahko komot v tok spravim. kje vidiš problem. da pa bi se ti šlepal na moje stroške pa smo sanjaj.
aha, vidim da se strinjaš tudi za termo elektrarne. ni panike. te bomo preselili zraven kakšne. sej ni panike, samo celo bajto boš mel črno, pa niti rože v okolici ne bodo rasle. poleg tega imaš velike možnosti za fajn zbolet. dokler bodo obstajali taki ljudje kot si ti, bo svet hodil v propad, ker ravno tam zdaj potuje! In jaz sigurno nisem neveden hlapec, saj to študiram in raziskujem!
aja, dinozavri so že zdavnaj umrli. tko da ti si kr naredi komoro z CO2 in CO.pa uživaj!
berlingoman je napisal/-a:mal s ezamislte kak bi bl če bi vse ostal isto-matr ste eni tu starokopitni.
jes sem veseu ko vsaj neki poskušajo z hibridnimi vozili,kar
je konc koncev tud neke vrste električni avto,
je pa jasn da z priusom ob vsej tej opremi in več motorjih![]()
ne more biti poraba 5 litrov
tak ko si tuki eni zamišljajo
poglej.če bi dal hibrida v katrco bi bla ziher poraba vsaj 2 litra manj ampak
zdaj smo l 2009![]()
SPLOH SE MI PA ZDI NAJBOLJ BUTASTA IZJAVA DA JE NPR.PRIUS ZA NEKE POLITIKE...
SEM TUD SAM TO MISLU,POL SEM JO PA SPROBU,PA JE KR NISEM MOGU VRNAT
TAK PRIJAZN AVTO ZA UPRABO,KLJUB VSEJ ELEKTRONIKI REDKO SREČŠ
IN ZATO PRAVIM VSA ČAST JAPONCEM
POL MI JE PA ŠE POVEDALA DA JE 8 LET GARANCIJA NA NOVE AKUMULATORJE...
Jerch_ je napisal/-a:.. Nevem kaj in kako ti voziš ampak recimo, da se po velikosti in voznih lastnostih prius lahko primerja z aurisom.. in recimo, da se lahko primerja s kakšnim dizelskim agregatom.. nisem ti jaz kriv če ima prius 300kg navlake v avtu, ki ga poganja 30m po samem strogem centru in zato nikoli ne doseže porabo pod 5 litrov..
Energetik81 je napisal/-a:Hmm, sem kar to temo uporabil. Tale Stop & Go sistem je IMHO super stvarca. Še posebno ker stane avto praktično toliko kot prej, poleg tega pa je izklopljiv. Pa še zavorno energijo shranjuje. Bravo Kia!
Odlična zadeva za mestno vožnjo, za dolga čakanja v kolonah in semaforjih v mestih. Seveda na relaciji s tem sistemom ne pridobiš skoraj nič. Osebno se mi zdi še vedno najboljša varianta za večinoma relacijsko vožnjo turbodizel, za mesta pa bencinarji s takimi "mehkimi" hibridnimi sistemi.
Energetik81 je napisal/-a:Tale sistem od Kie je zato OK, ker praktično skoraj nič ne poveča cene samega avtomobila, lahko pa precej zniža porabo in emisije pri vožnji v mestih.
amreč meni se zdi nevzdržno, da pol Ljubljane stoji v kolonah, mašine pa brez veze laufajo.
Energetik81 je napisal/-a:...
Problem je Prius, ki stane skoraj 2x več kot primerljiv bencinar, porabi pa malo manj.
...
Cena vključuje:
- paket storitve Toyota Eurocare - 24 urna brezplačna pomoč na cesti
- 3 letno garancijo / 100.000 km
- 8 letna garancija / 160.000 km - za elemente Hibridnega pogona*
* za podrobnejše informacije o garanciji preverite pri vašem prodajalcu
V ceno niso všteti stroški priprave vozila, ki znašajo 100 EUR.
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 6 gostov