Kael je napisal/-a:Podobno tem lastnim stroškom zdravljenja v primeru pitja za volanom si lahko postaviš vprašanje pravičnosti tega. Nekaj banalnih primerov: zakaj kadilcem plačat zdravljenje plučnega raka, zakaj lenih in debelim ljudem plačat zdravljenje diabetisa, zakaj ljudem, ki se premalo gibamo plačat to in ono zdravljenje, zakaj mamilašem plačevat metadon, npr. nosečnici pa pripadajo le trije ultrazvoki....
FFST je napisal/-a:Ampak tega mi tule na forumu ne bomo rešili. Lahko ga pa rešimo doma z vzgojo naših otrok... oz. vsaj poiskusimo.
adis je napisal/-a:FFST je napisal/-a:Ampak tega mi tule na forumu ne bomo rešili. Lahko ga pa rešimo doma z vzgojo naših otrok... oz. vsaj poiskusimo.
točno tako, dobro rečeno
kar se tiče povzročitve nesreče, bi jaz povzročitelju, kateremu bi se "dokazalo" vinjeno stanje bi mu naložil vse kar se, da naložiti od plačil... se pravi plačilo stroškov zdravljenja udeleženim osebam, plačilo nastalih materialnih stroškov na vozilih itd... plačilo kazni zaradi vožnje pod vplivom alkohola, odvzem vozniškega dovoljenja za "določen čas" ter ponovno usposabljanje za voznika ( ponovno opravljanje vozniškega izpita) in še pika na i bi bilo 3 mesečno opravljanje družbeno koristnih del na zavodu soča, kjer so osebe, ki so imele prometno nesrečo bodisi zaradi svoje oz. tuje napake...
no mogoče bi se pa še kakšen predlog našel :P
gecco je napisal/-a:adis je napisal/-a:FFST je napisal/-a:Ampak tega mi tule na forumu ne bomo rešili. Lahko ga pa rešimo doma z vzgojo naših otrok... oz. vsaj poiskusimo.
točno tako, dobro rečeno
kar se tiče povzročitve nesreče, bi jaz povzročitelju, kateremu bi se "dokazalo" vinjeno stanje bi mu naložil vse kar se, da naložiti od plačil... se pravi plačilo stroškov zdravljenja udeleženim osebam, plačilo nastalih materialnih stroškov na vozilih itd... plačilo kazni zaradi vožnje pod vplivom alkohola, odvzem vozniškega dovoljenja za "določen čas" ter ponovno usposabljanje za voznika ( ponovno opravljanje vozniškega izpita) in še pika na i bi bilo 3 mesečno opravljanje družbeno koristnih del na zavodu soča, kjer so osebe, ki so imele prometno nesrečo bodisi zaradi svoje oz. tuje napake...
no mogoče bi se pa še kakšen predlog našel :P
Če bi že bilo vse tako poštimano, potem naj bo tudi tako da pri vsem tem ne bo potrebnih nobenih dodatnih stroškov preden bo povzročitelj dobil kazen...nič dolgih sodnih procesov in kakršnih koli zajbancij ki stanejo davkoplačevalce...ve se kaka je kazen in dobi jo takoj, brez debate
Kael je napisal/-a: Banalen primer: gre foter v gostilno na rojstni dan, se ga vlije, se pele domov in razsuje med drevese - zaradi njega trije otroci in žena na cesti brez pribite pare in v dolgovih.
Pero je napisal/-a:Zagovornikom tega zakona:
Ali boste sedaj kaj manj plačevali zavarovanje za avto?
Ali bodo sedaj kaj manjši prispevki za socialo iz plač?
Mislim da ne bodo. Bodo pa zavarovalnice imele še večji dobiček in se bodo isplačevale še večje nagrade za ''uspešne'' managerje.
Kako si predstavljate da če se bo v vas zaletel nekdo ki nima premoženja in ima plačo recimo 500 €. Torej boste dobivali po eno tretino plače (cca 160 € ) na mesec do konca življenja povzročitelja? Je to kompenzacija za invalidnino ki bi vam po prejšnjem zakonu pripadala in bi jo izplačala zavarovalnica? Po moje da ni. Kaj pa če sploh nima dohodkov![]()
Spet eden od zakonov ki odira revne in financira bogate.
Pero je napisal/-a:Spet eden od zakonov ki odira revne in financira bogate.
Pero je napisal/-a:Kaj pa če sploh nima dohodkov![]()
Firediver je napisal/-a:Ne podpiram pijancev, ampak kolikor vem, je alkohol na 3. mestu po vzrokih povzročitve prometne nesreče.
Prvi dve mesti zasedata previsoka hitrost in napačna stran/smer vožnje.
Dejmo zraven uvest še plačilo stroškov zdravljenja s strani povzročitelja nesreče, ki je vozil prehitro/v napačno smer. Tudi take nesreče puščajo za sabo invalide, sirote, mrtve znance...pa več efekta bi bilo, saj bi procentualno preprečili več nesreč (1.+2. mesto) kot pa če bi tako oglobili samo vinjene (3. mesto).
myster je napisal/-a:država bi pa tudi lahko malo podpirala taksiste, da bi ble nočne ure cenejše.
na vratah gostilne pa napisali taksi številke
TommyGun je napisal/-a:AgitatoR je napisal/-a:Torej pijanega voznika, ki je povzročil nesrečo, (ni važno kakšno) ustreliti na licu mesta ? Še najmanjši strošek.
ali pa da pijan voznik ustreli poškodovanega udeleženca v nesreči, da mu nebo treba plačevat zdravljenja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov